hirdetés

Keresési eredmény a(z) „debrecen” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

KULTOK VI. – Metakritika konferencia Debrecenben

A József Attila Kör és a Kulter.hu október 13-án és 14-én rendezi meg hatodik alkalommal a KULTOK konferenciát. A Metakritika című rendezvényen szó lesz többek között hipertárgyakról, véleményvezérekről és punkokról, identitásköltészetekről, az épített és organikus rendszerek kritikájáról, illetve Walter Benjamin, Hamvas Béla és Balassa Péter munkásságáról is.

PROGRAMAJÁNLÓ

KULTOK III. - A populáris kultúra medialitása

Mainstream, underground, szubkultúrák, emigráns popzene, dalszövegek, a populáris zene oktatása, tinédzserfilm, Z-generáció, mobilapplikációk, képregényes önéletírások, a graffitisek mekkája, slam poetry, bestseller irodalom – csak néhány kulcsszó harmadik debreceni KULTOK konferencián előkerülő problémakörökből.

Ott jártunk

Amúgy a fa alá

Az Amúgy, a Debreceni Egyetem Irodalmi Körének (DEIK) interneten olvasható, ám hagyományos lapszámokat megjelentető lapja, decemberben mutatta be téli számát, mely eseményre meghívást kapott a Litera is. Az irodalmi kör elküldött szerkesztőségünknek egy tudósítást az estről, amelyet rokonszenvünk jeléül megosztunk most olvasóinkkal is.

OTT JÁRTUNK

Kritikai morgolódások

"Válság nincs, lázadás sincs, de morogni szabad...." - Pozderka Judit beszámolója a november 6-9. között tartott Debreceni Irodalmi Napokról.

HÍR

Debreceni Irodalmi Napok 2013.

A nagy múltú esemény 2013-ban 42. alkalommal kínál lehetőséget a kortárs magyar irodalom képviselőinek a bemutatkozáshoz a Kölcsey Központban november 6. és 8. között.

HÍR

II. KULTműhelyek Országos Konferenciája

Magyarország első online kulturális felületek számára szervezett tanácskozására 2013. március 29-én és 30-án (nagypénteken és nagyszombaton), a locsolás előtti napokban kerül sor a debreceni Modemben, Online kulturális folyóiratok – II. KULTműhelyek Országos Konferenciája címen, idén is a KULTer.hu kortárs kultúrportál és a József Attila Kör közös szervezésében.

HÍR

VII. Tar-túra Debrecenben

Hat debreceni kocsmában hetedszer emlékeznek Tar Sándorra.

Könyvhét - Debrecen

Muszáj ennyit képzelegni?

A Piac utca szegletében, az elmélyülten olvasó Szabó Lőrinc szobra körül jellemzően nem kiadók, hanem a helyi kereskedések, antikváriumok meg az Alföldi Nyomda szoktak sárga-kék sátrat verni, még van belőlük egy tucatnyi. A nyitó alkalomra novellisztikus élményeit közönségével megosztó Bereményi Géza azt kérdi: muszáj nekünk ennyit képzelegni? - Pozderka Judit tudósít Debrecenből és Balatonfüredről.

Ott jártunk

Komilfó drámafesztivál

Magyarországon viszonylag kevés a színházi zaj, lusta, túl illedelmes, jól nevelt a polgári közönség, és a színházi vezetők szeretnek alkalmazkodni társadalmi-politikai környezetükhöz... - Február 9. és 13. között zajlott a Deszka, a Kortárs Magyar Drámák Fesztiválja Debrecenben. Pozderka Judit tudósítását olvashatják.

Ott jártunk

Tar él, Tar élt, Tar élni fog

Egy lelkes triumvirátus Kácsor Zsolt vezetésével hat éve elhatározta, hogy nem fújhatja el a szél a Mi utcánkat, jöjjenek, emlékezzenek, tisztelegjenek. - Szeptember 25-én hatodik alkalommal rendezték meg Debrecenben a Tar-túrát. A Tar Sándor emlékét idéző sétáról Halász Margit írt a literának.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Mágikus vonzódás

Méliusz Juhász Péter Könyvtár - 2017. június 8.

...elhangzik Papp András első mondata a mikrofonba: „Szeretettel köszöntök mindenkit!". A történet szeptember végi, próbálom követni, elvesztem a szálat, az időt sem értem, hisz ragyog a június, vívódom, igyekszem, majd célba ér két szó: „mágikus vonzódás". – A Méliusz Juhász Péter Könyvtár naplóját az országos megnyitó helyszínéről, Debrecenből Vranyec Tünde írta.

netnapló

Holtan haza

Méliusz Juhász Péter Könyvtár - 2017. június 7.

A délelőtt villámgyorsan pereg: megérkeznek a könyvesek, Herczeg Ákosék még egy pluszkanyarral elhozzák a Kalligram könyveit is. Minden a terv szerint halad, kilenckor már zajlik a papírszínház workshop az Olvasóligetben. – Az ünnepi könyvhét alatt a Méliusz Juhász Péter Könyvtár naplóját olvashatják Debrecenből, az országos megnyitó helyszínéről. Pogrányi Péter írása.