hirdetés

Keresési eredmény a(z) „demény péter” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Részlet a könyvből

Demény Péter: Vadkanragyogás (részlet)

A szerelem különben is a legnagyobb szörnyűségek közé tartozik, hiszen nem tudunk még egy olyan érzelmet mondani, mely csak simogatni vagy ütni képes, a simogatásai egy másik világot teremtenek, mely egyetlen pillanat alatt érvényteleníti az előzőt, amiről azt hitted, végképp az otthonod lett, az ütései nyomát életed végéig viseled... – Demény Péter Lector Kiadónál megjelent regényéből olvashatnak részletet.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/34. számából

Megjelent az ÉS idei 34. száma. Olvashatják benne Selyem Zsuzsa, Demény Péter, Fehér Renátó és Kőrössi P. József válaszát Reményi József Tamás nyílt levelére, Milbacher Róbert Arany-esszéjét, Kácsor Zsolt ex librisét, verset Salamon Jánostól, prózát Vida Gábortól, kritikát a Fidelio táncsátrának előadásairól és Benny Andersson lemezéről. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

Ördög a részletekben

Demény Péter: Eszményi halál

Ahogy a Barnaby első segédjét, Gavin Troy őrmestert alakító Daniel Casey nyilatkozta egyszer, „Is a who done it?” Ki tette? Ez a kérdés a legfontosabb minden krimiben, és enélkül nem akarunk élni sokan. – Ördög a részletekben sorozatunkban Demény Péter a Kisvárosi gyilkosságokról írt.

OTT JÁRTUNK

A Látó és az elaggott fülemile

A beszélgetés első felében rengeteg évszám és történet hangzik el a lap és a jelenlévő külső szerzők találkozásával kapcsolatban, én pedig gondolatban kalapot emelek, amiért szinte mindenre minimum éves pontossággal emlékeznek. – A Petőfi Irodalmi Múzeumban jártunk, a Látó folyóirat Arany János-számának bemutatóján.

Déry-díj – Laudációk

Selyem Zsuzsa, Takáts József és Zoltán Gábor Déry-díjához

Az idei Déry-díjakat október 21-én Selyem Zsuzsa, Takáts József és Zoltán Gábor vehette át. A díjazottakat Demény Péter, Keresztesi József és Závada Pál méltatta. 

Hír

Demény Péter kapta a Pro Amicitia-díjat

A Magyar Újságírók Romániai Egyesületének Pro Amicitia-díját Demény Péternek ítélték. Rendhagyó döntés született, hiszen eddig csak román alkotók kapták meg a díjat.

Rendkívüli nyitvatartás

Szenvedő terem

Ne gondoljanak valami misztikus izére, mert nem arról van szó. Hanem egy intézményről, amelynek az épülete ma is áll, de a neve megváltozott. És nemcsak az épülete, hanem a funkciója is ugyanaz. Középiskola volt akkor is, ma is. − Demény Péter írása a Rendkívüli nyitvatartásban.

Verslavina

A nő, ha negyven – Verslavina

A férfi...? Ez csak szó. Csak puszta ketrec. / A férfi: ember. Más törvénye nincs. / Akkor kimondom, itt nincs már több kecmec, / hogy nem a pénisz teszi. A gerinc. – Szabó T. Anna és Lackfi János verscsatájához tucatnyi költő csatlakozott. A negyvenes nőkről és férfiakról szóló verslavina szinte "felrobbantotta" a közösségi oldalt.

Román-magyar műfordító szeminárium

A Román Kulturális Intézet Nemzeti Könyvközpontja (Centrul Naţional al Cărţii) a Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézettel és a „Palatele Brâncoveneşti” Kulturális Központtal együttműködésben román-magyar műfordító műhelyt szervez 2015. június 22-26. között Mogoşoaián, Romániában. A szemináriumra pályakezdő műfordítók jelentkezését várják.

kritika

Szekus szürreál

A regényben újrakreált valóság tehát az irracionalitásból, a mítoszok vidékéről nyer nála legitimitást. Ha Vian népmeséket gyűjtött volna Bukovinában, alighanem ilyesféléket jegyez le.  - Vass Norbert kritikája Daniel Bănulescu Csókolom a segged, Szeretett Vezérünk! című regényéről.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Könyvbemutató – Hasítás – huszonhat magyar író novellája a rockról

Gödör Klub (Bp. V. kerület, Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2008-10-15 18:00:00

IV. Könyves Nap a Magyar Irodalomtudományi Tanszéken

BBTE Bölcsészkar (Horea út 31. Brassai terem)
Kezdő dátum: 2006-01-16 18:00:00

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

A boldog élet

Látó folyóirat - 2017. december 05.

Másnap Debrecenben dangubáltam, vártam, hogy Imre értem jöjjön. Ő ugyanis Pestre gurult a Parnasszus estjére, és miattam errefelé kanyarodott dél körül. „Zombik, menjetek haza”, szólt a Honeybeast a kocsiban, de a zombik nem mennek, sorosoznak tovább. - A Látó folyóirat írja a héten a netnaplót, a keddi napot Demény Péter.

Jóféle fájdalom a csontjaimban

2012. október 27. - Látó folyóirat

A foci különben is több nekem, mint puszta sport vagy kikapcsolódás: életfilozófia, világszemlélet. Úgy szeretnék élni, amilyen például Bergkamp Argentína elleni gólja vagy amilyen Frank de Boer indítása. Mi tagadás, ritkán élek úgy. - A Látó műhelynaplóját ma Demény Péter írja.