hirdetés

Keresési eredmény a(z) „elte btk” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Betegség és irodalom konferencia

A patológia poétikája

Irodalom és betegség kapcsolatáról szervezett konferenciát az ELTE BTK Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudományi Tanszéke és a Fiatal Írók Szövetsége. -Helyszíni tudósításunkat olvashatják.

Litera Rádió

Litera Rádió: Hazai Attila Feri: Cukor Kékségéről

A Magvető Kiadó és az ELTE BTK Média szakának szervezésében május 7-én került sor arra a beszélgetésre, amelyen Hazai Attila Feri: Cukor Kékség című regénye volt a téma. Havasréti József, Müllner András és K. Horváth Zsolt beszélgetését meghallgathatják a Litera Rádióban.

Hír

Konferencia a tízéves Apokrifról

A tízéves Apokrif folyóirat jubileumi fennállásának tiszteletére konferenciát szerveznek az ELTE BTK Kari tanácstermében. A konferencia témája az Apokrif folyóirat elmúlt tíz éve, a folyóirat hatása az irodalmi életre és a folyóirat helye a magyar irodalomban, az apokrifosként ismert szerzők művei, recepciótörténete.

Nyilatkozat

ELTE BTK Angol-Amerikai Intézet szolidaritási nyilatkozata a CEU mellett

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Angol-Amerikai Intézetének oktatói pénteken hozták nyilvánosságra nyilatkozatukat, melyben szolidaritásukat fejezik ki a Közép-európai Egyetemmel. 

Hír

György Péter és Vági Zoltán beszélgetése Nyiszli Miklósról

A Magvető és az ELTE Média Tanszék közös programsorozatának, a Személyes történelemnek keretein belül október 10-én fél hattól Dr. Nyiszli Miklós memoárjának új, bővített kiadása apropóján beszélget György Péter író, esztéta és Vági Zoltán, történész, a kötet szerkesztője, az Oscar-díjas Saul fia szakértője.

Hír

A hiány felmérése - Esterházy Péter-emlékülés

A hiány felmérése címmel tart Esterházy Péter-emlékülést az ELTE Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet és a Magvető Kiadó az ELTE-n 2016. július 29-én, pénteken.

JELENKOR 2013. MÁJUS

Schein Gábor: Elbocsátott mesterek

A Jelenkor folyóirat májusi száma összeállítást közöl az ELTE BTK elbocsátott-kényszernyugdíjazott tanárairól, tizenhárom tanítvány, kolléga, pályatárs írását olvashatják a lapban. A Literán most ezen szövegek szerkesztőségi beharangozóját és Schein Gábor írását ajánljuk a folyóiratból.

HÍR

I. Pesti Bölcsész Akadémia - Előadássorozat az ELTE BTK-n

Az ELTE-BTK-n ezzel a félévvel beindul a "Pesti Bölcsész Akadémia", egy színes programkínálatú szabadegyetemi előadássorozat. Az első, igen intenzívnek ígérkező félév az irodalomtudományok iránt érdeklődőket várja, február végétől május végéig, hetente több előadással.

HÍR

Gelléri, Tersánszky: Áthúzva, kitörölve

A fővárosi közgyűlés döntésének értelmében a XVI. kerületi Gelléri Andor Endre utca és a XVIII. kerületi Tersánszky Józsi Jenő sétány is átnevezésre kerül. Az ELTE-BTK két intézete a döntés, és a magyar kultúra emlékezetéből való kikerülés ellen egy különleges rendezvénnyel készül december 14-én.


Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

VI. Esztétika - Mi végre? (művészet és kritika)


Kezdő dátum: 2016-05-13 09:00:00
Az ELTE BTK Esztétika Tanszékének hallgatói konferenciája hatodik alkalommal jelentkezik, s ezúttal művészet és kritika relációját ajánlja minden érdeklődő figyelmébe.