hirdetés

Keresési eredmény a(z) „előszilveszter” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Előszilveszter

Németh Gábor: A megtévesztésről, avagy meddig fut a nyúl az erdőben

tegyünk pár próbát, / kezdetben vala az ige féknyúz stop / nem szarral gurigázok, mi?   féknyúz stop / csapataink harcban állnak féknyúz stop / csak egy kis szuri féknyúz stop – Németh Gábor írása a Litera Fake News című előszilveszterén hangzott el. VIDEÓ!

Előszilveszter

Bán Zsófia: Bréking

Kedves nézőink, az öröm, az eufória határtalan, leírhatatlan, ahogy mindenkit elragad a szenvedély, a tömeggel már egy emberként fordulunk rá az aranycsöccsel a Balassi Bálint utcába és haladunk a Parlament felé, anya! nézed ezt? – Bán Zsófia írása a Litera Fake News című előszilveszterén hangzott el. VIDEÓ!

Előszilveszter

Para-Kovács Imre: A Vosztok-tó jege

Ha lenne stream a pokolból, akkor abban biztos szerepelne egy végtelenül lepusztult alak, aki triolán játszik minden reggel hamisan, és a hely jellegéből adódóan az idők végezetéig. Egy aktív próbapokol tehát a sarkon. – Para-Kovács Imre írását a Litera Fake News című előszilveszterén a szerző és Vajdai Vilmos olvasta fel. VIDEÓ!

Előszilveszter

Szilasi László: Fajsúly

...van odabent néhány lilára színezett likőrös pohárka, egy üveg megbontott félédes Debrői Hárslevelű, apám kapta egy fontosabb autószerelési műveletért, ha nagyon meleg van, és nem marad meg a testében a víz, szokott belőle inni egy-egy féldecit, titkolja, de észreveszem... – Szilasi László írása a Litera Fake News című előszilveszterén hangzott el. Videó!

Fake News – Előszilveszter

Potozky László: A tojás túloldala

Szóval bátran kijelentheti, nem a sámánizmus és a máglya a felelős a forint bedőléséért. Legalábbis nem a mi sámánizmusunk és máglyánk, magyar ember nem varázsol. Valaki más árthatott nekünk, kintről, külföldről. Sok a belső ellenség is, akik nem rettennek vissza semmilyen módszertől. – Potozky László írása a Litera Fake News című előszilveszterén hangzott el (videóval).

Fake News – Előszilveszter

Bencsik Orsolya: Biciklik a magyar főváros felé

Sok neurotikus és őrült él a világban, akik addig nem engednek, míg saját állapotukba nem kényszerítenek bennünket is. Hisztériások, nárcisztikusok, akik ellen más sincs, csak a test test elleni szimpátiája. – Bencsik Orsolya írása a Litera Fake News című előszilveszterén hangzott el (videóval).

Fake News – Előszilveszter

Darvasi László: Édesanyáink ha beindulnak

A tegnapi napon édesanyám drámai bejelentést tett. Kiemelten fontos ügyről van szó, mondta, lehajtotta a maradék Jack Danielst, és elnyomta a szivart. Arra gondoltam, mégis van örökségem. – Darvasi László írása a Litera Fake News című előszilveszterén hangzott el (videóval).

BÚÉK

Boldog új évet – 2018!

2017. december 30-án FAKE NEWS – A megtévesztés iskolája címmel tartotta irodalmi évbúcsúztatóját a Litera. A Trafóban Bán Zsófia, Bencsik Orsolya, Darvasi László, Németh Gábor, Para-Kovács Imre (dublőrrel), Potozky László, Szilasi László, Vajdai Vilmos és Méhes Csaba lépett fel, és Valuska Gábor fotózott. Galériánkkal kívánunk boldog új évet!

Előszilveszter

FAKE NEWS – A megtévesztés iskolája

2017. december 30-án 16. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Bán Zsófia, Bencsik Orsolya, Darvasi László, Németh Gábor, Para-Kovács Imre, Potozky László és Szilasi László. Extra produkció: Méhes Csaba pantomim. Konferanszié: Vajdai Vilmos. Látvány: Vj Unflyable.

Klímacsúcs

Kiss Tibor Noé: Próbáltuk, de kampec

Az Európai Unió által létrehozott Klímacsúcs Bizottság a kontinens számos országában, így Magyarországon is, feltette ugyanazokat a kérdéseket a közélet szereplői számára. Merre tart a világ s azon belül Magyarország? – Kiss Tibor Noé írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Márton László: Az égnek van egy hajlata... – LiteraTV

Itt egy napilap odavész, / ott szétverve egy színház, / hogy miközben megáll az ész, / rémhírek között ingázz. / Hiába rémhír, ha igaz; / tovább durvul a klíma. / Az lép előre, aki gaz: / úgy röhög, mintha sírna. – Márton László verse a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Berta Ádám: Fehér vonzás – LiteraTV

Valaki döglött madarat akasztott a nyakamba. Velem szemben ül a gengszter, ez egy túsztárgyalás, rá kell kényszerítenem az akaratomat. – Berta Ádám írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Szécsi Noémi: A faj fennmaradása – LiteraTV

Szeretett volna persze ki is kacsintani a hallgatóságra, hogy éreztesse velük, bár a Hörcsög mellett ül a színpadon, de valójában rugalmas észjárású, képzett, európai értelemben vett emlős, széles szakmai perspektívával. Már ha attól eltekintünk, hogy szinte teljesen vak. – Szécsi Noémi írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Kiss Tibor Noé: Próbáltuk, de kampec – LiteraTV

Az Európai Unió által létrehozott Klímacsúcs Bizottság a kontinens számos országában, így Magyarországon is, feltette ugyanazokat a kérdéseket a közélet szereplői számára. Merre tart a világ s azon belül Magyarország? – Kiss Tibor Noé írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Szilágyi Ákos / Posztpetőfi Sándor: Szibériai Borbély – LiteraTV

Ez az emberfajta dacol a klímaváltozással, egyik klímacsúcsot dönti meg a másik után, nem szenved sem melegtől, sem hidegtől, szabad levegő helyett beéri palackossal... – Szilágyi Ákos írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Totth Benedek: Két magyar a sivatagban – LiteraTV

Szóval találkozik két magyar a London helyén elterülő sivatagban. Az egyik így csinál (egy ujjal bök), mire a másik így (két ujjal bök), aztán az egyik így (összeteszi a két kezét), a másik így (kezével kígyózó mozdulatot csinál). – Totth Benedek írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

Messziről jött ember

Tompa Andrea: Kettős adó – LiteraTV

Jubileumi, 15. előszilveszterünk előtt hétvégenként lejátsszuk olvasóinknak újra a tavalyi évbúcsúztató felvételeit. A téma aktuális. Tompa Andrea írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri estjén hangzott el a Trafóban. 

Messziről jött ember

Szerbhorváth György: Menekülni: jó – LiteraTV

Jubileumi, 15. előszilveszterünk előtt hétvégenként lejátsszuk olvasóinknak újra a tavalyi évbúcsúztató felvételeit. A téma aktuális. Szerbhorváth György írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri estjén hangzott el a Trafóban. 

Messziről jött ember

Kun Árpád: A futó kun – LiteraTV

Jubileumi, 15. előszilveszterünk előtt hétvégenként lejátsszuk olvasóinknak újra a tavalyi évbúcsúztató felvételeit. A téma aktuális. Kun Árpád írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri estjén hangzott el a Trafóban. Felolvassa: Kemény István.

Messziről jött ember

Dunajcsik Mátyás: A legkisebb óriás – LiteraTV

Jubileumi, 15. előszilveszterünk előtt hétvégenként lejátsszuk olvasóinknak újra a tavalyi évbúcsúztató felvételeit. A téma aktuális. Dunajcsik Mátyás írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri estjén hangzott el a Trafóban. 

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Előszilveszter

JÁTÉK ÉS MUZSIKA - A Litera 12. előszilveszteri partija


Kezdő dátum: 2013-12-30 20:00:00
A Litera 12. előszilveszteri partiján a Trafóban operamesék kelnek új életre, és közkedvelt áriák öltenek magukra mai jelmezt, a Ki nyer ma játékos keretei között, Czigány Györggyel.