hirdetés

Keresési eredmény a(z) „előszilveszter” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Kánonkórus

Szilágyi Ákos: Benne-e vagy?

Három a kánon. A magyar kánon. Úgyhogy kánonban fogjuk énekelni az állam bárkáját vontató volgai magyar emberek édes-bús dalát, ezt az ősi türk magyarnótát. Egy emberként fogjuk énekelni és én leszek ez az egy ember. – Szilágyi Ákos nótacsokra a Litera Kánonkórus című előszilveszterén hangzott el.

Kánonkórus

Nemes Z. Márió: „Most már mindenki mi leszünk!”

Ennek a szent célnak az érdekében úgy döntöttem, írja Nemes Zorro az Apahajó (1988) című önperformanszhoz írott bevezetőjében, hogy felajánlom testemet a nemzetnek. – Nemes Z. Márió írása a Litera Kánonkórus című előszilveszterén hangzott el.

Kánonkórus

Fekete Vince: Drón – Kánon

Ó idő múlásának percenései ó az / az élőlény riadalma hogy nincs / nem lesz többé már ami van / ó a maradók lelki háztartásának / üzemzavarai percre-pillanatra – Fekete Vince verse a Litera Kánonkórus című előszilveszterén hangzott el.

Kánonkórus

Erdős Virág: Tűz, tűz, avagy én és a kánon

nem muszáj a szavak szárnyán / rögtön a plafonig szállni / kulturáltabb dolog egymást körbe- / körbe-laudálni // észrevételed van? ugyan! / ne legyél már olyan lányos / ha egy picit igyekszel még lehetsz fő- / díj-várományos – Erdős Virág verse a Litera  Kánonkórus című előszilveszterén hangzott el.

Kánonkórus

Kubiszyn Viktor: Árnyékkánon

Az árnyak hallgatnak, én néha nem. Drogozni könnyű, írni nehéz. Írni könnyű, hallgatni nehéz. Odatartozni könnyű, bárhova tartozni könnyű, egálban lenni nehéz. – Kubiszyn Viktor írása a Litera Kánonkórus című előszilveszterén hangzott el.

Kánonkórus

Mán-Várhegyi Réka: Háború

A fiam meglátogat, és még baj sincs, micsoda hétvége, gondolom. – Vagyis van baj, csak nem tudjuk, kinek a baja. Röviden: újabb kánonösszecsapásoknak nézünk elébe. Kánonforradalom. Talán kitör egy újabb kánonháború. Lehetséges, hogy kitör. Pontosabban már ki is tört. – Mán-Várhegyi Réka novellája a Litera Kánonkórus című előszilveszterén hangzott el.

BÚÉK 2019

Boldog új évet 2019

Kánonkórus címen tartotta 17. előszilveszteri partiját a Litera a Trafóban. Felolvasott Mán-Várhegyi Réka, Kubiszyn Viktor, Erdős Virág, Fekete Vince, Nemes Z. Márió és Szilágyi Ákos. Konferált: Litkai Gergely. A Soharóza kánonokkal, Horváth Kristóf és Oláh Máté Edmond rappel és játékkal szórakoztatta a közönséget. Olvasóinknak Valuska Gábor képeivel kívánunk boldog új évet.

Előszilveszter 2018

Kánonkórus – Holnap előszilveszterezünk

2018. december 30-án, vasárnap 17. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Fellép Erdős Virág, Fekete Vince, Kubiszyn Viktor, Mán-Várhegyi Réka, Nemes Z. Márió, Szilágyi Ákos és egy meglepetésvendég. Közreműködik: Soharóza. Konferanszié: Litkai Gergely. Látvány: Vj Unflyable.

Előszilveszter 2018

KÁNONKÓRUS – A Litera 17. előszilvesztere

2018. december 30-án 17. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Erdős Virág, Fekete Vince, Kubiszyn Viktor, Mán-Várhegyi Réka, Nemes Z. Márió, Szilágyi Ákos és egy meglepetésvendég. Közreműködik: Soharóza. Konferanszié: Litkai Gergely. Látvány: Vj Unflyable.

Előszilveszter

Németh Gábor: A megtévesztésről, avagy meddig fut a nyúl az erdőben

tegyünk pár próbát, / kezdetben vala az ige féknyúz stop / nem szarral gurigázok, mi?   féknyúz stop / csapataink harcban állnak féknyúz stop / csak egy kis szuri féknyúz stop – Németh Gábor írása a Litera Fake News című előszilveszterén hangzott el. VIDEÓ!

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Kánonkórus

Kánonkórus: Soharóza I.

A Litera Kánonkórus című előszilveszterén a Soharóza adott koncertet. A videón megtekinthető első blokkban Soharóza-feldolgozások voltak hallhatóak Ernst Toch Fuge aus der Geographie (1930) és Harald Weiss Vokalstudie (1949) művének felhasználásával. – LiteraTV.

LiteraTV

Márton László: Az égnek van egy hajlata... – LiteraTV

Itt egy napilap odavész, / ott szétverve egy színház, / hogy miközben megáll az ész, / rémhírek között ingázz. / Hiába rémhír, ha igaz; / tovább durvul a klíma. / Az lép előre, aki gaz: / úgy röhög, mintha sírna. – Márton László verse a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Berta Ádám: Fehér vonzás – LiteraTV

Valaki döglött madarat akasztott a nyakamba. Velem szemben ül a gengszter, ez egy túsztárgyalás, rá kell kényszerítenem az akaratomat. – Berta Ádám írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Szécsi Noémi: A faj fennmaradása – LiteraTV

Szeretett volna persze ki is kacsintani a hallgatóságra, hogy éreztesse velük, bár a Hörcsög mellett ül a színpadon, de valójában rugalmas észjárású, képzett, európai értelemben vett emlős, széles szakmai perspektívával. Már ha attól eltekintünk, hogy szinte teljesen vak. – Szécsi Noémi írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Kiss Tibor Noé: Próbáltuk, de kampec – LiteraTV

Az Európai Unió által létrehozott Klímacsúcs Bizottság a kontinens számos országában, így Magyarországon is, feltette ugyanazokat a kérdéseket a közélet szereplői számára. Merre tart a világ s azon belül Magyarország? – Kiss Tibor Noé írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Szilágyi Ákos / Posztpetőfi Sándor: Szibériai Borbély – LiteraTV

Ez az emberfajta dacol a klímaváltozással, egyik klímacsúcsot dönti meg a másik után, nem szenved sem melegtől, sem hidegtől, szabad levegő helyett beéri palackossal... – Szilágyi Ákos írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Totth Benedek: Két magyar a sivatagban – LiteraTV

Szóval találkozik két magyar a London helyén elterülő sivatagban. Az egyik így csinál (egy ujjal bök), mire a másik így (két ujjal bök), aztán az egyik így (összeteszi a két kezét), a másik így (kezével kígyózó mozdulatot csinál). – Totth Benedek írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

Messziről jött ember

Tompa Andrea: Kettős adó – LiteraTV

Jubileumi, 15. előszilveszterünk előtt hétvégenként lejátsszuk olvasóinknak újra a tavalyi évbúcsúztató felvételeit. A téma aktuális. Tompa Andrea írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri estjén hangzott el a Trafóban. 

Messziről jött ember

Szerbhorváth György: Menekülni: jó – LiteraTV

Jubileumi, 15. előszilveszterünk előtt hétvégenként lejátsszuk olvasóinknak újra a tavalyi évbúcsúztató felvételeit. A téma aktuális. Szerbhorváth György írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri estjén hangzott el a Trafóban. 

Messziről jött ember

Kun Árpád: A futó kun – LiteraTV

Jubileumi, 15. előszilveszterünk előtt hétvégenként lejátsszuk olvasóinknak újra a tavalyi évbúcsúztató felvételeit. A téma aktuális. Kun Árpád írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri estjén hangzott el a Trafóban. Felolvassa: Kemény István.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Előszilveszter

JÁTÉK ÉS MUZSIKA - A Litera 12. előszilveszteri partija


Kezdő dátum: 2013-12-30 20:00:00
A Litera 12. előszilveszteri partiján a Trafóban operamesék kelnek új életre, és közkedvelt áriák öltenek magukra mai jelmezt, a Ki nyer ma játékos keretei között, Czigány Györggyel.