hirdetés

Keresési eredmény a(z) „európa kiadó” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ezeket a könyveket várjuk ősszel – 6.

Szeptembertől minden kiadó számos új kötettel várja az olvasókat. Sorozatunk új részében az Európa Könyvkiadó és a 21. század kiadó készülő köteteit mutatjuk be. Magyar és külföldi újdonságok következnek.

OTT JÁRTUNK

Egy korát megelőző török regény

Bő fél évszázaddal első megjelenése után a modern török irodalom egy kisregénye elindult világhódító útjára. Sabahattin Ali korát megelőző műve, a Madonna prémkabátban Tasnádi Edit fordításában már magyarul is olvasható. – A könyv bemutatóján P. Szabó Dénes járt.

Kiadói körkép

Kuczogi Szilvia: Betű- és minőségfüggőség

Múlt és jelen, ez az Európa kiadói elve. Több mint hatvan év alatt sok – immár klasszikussá lett – szerzőt vezettünk be, építettünk fel, és igyekszünk a maradandó műveket újra és újra publikálni. – Az Európa Kiadó igazgatójával, Kuczogi Szilviával beszélgettünk a könyvfesztiválig terjedő időszak megjelenéseiről.

Interjú

Kuczogi Szilvia: A szellemi szabadság teszi vonzóvá

Akivel beszélek, az azonnal a személyes kedvencét hozza szóba. Mindenki visszaigazolja nekem az alapfeltevésemet: a könyvkiadást az élményközösségekre kell alapozni. Ross McDonald, Paul Auster, Tolkien, Stephen King, Alekszijevics... – 2017 októberétől Kuczogi Szilvia irányítja az Európa Kiadót. Vele beszélgettünk.

Részlet a regényből

Kazuo Ishiguro: Az eltemetett óriás (részlet)

Végtére is az ogrék, ha nem bosszantotta fel őket az ember, nem is voltak olyan rettenetesek. El kellett fogadni, hogy időről időre betör a faluba egy óriás termetű, emberevő szörny dühtől tajtékozva... – A Nobel-díjas Kazuo Ishiguro regényéből olvashatnak részletet.

Részlet a regényből

Kazuo Ishiguro: Ne engedj el (részlet)

Az évek során volt időszak, amikor megpróbáltam magam mögött hagyni Hailshamet, amikor azt mondtam magamnak, nem kellene ennyit foglalkoznom a múlttal. De végül felhagytam az igyekezettel. Ebben nagy része volt egy donornak, aki mellé gondviselői munkám harmadik évében kerültem – A Nobel-díjas Kazuo Ishiguro regényéből olvashatnak részletet.

Interjú

Falcsik Mari: Ishiguro megértő, gyöngéd, ám annál precízebb kezű illúzióromboló

Ishiguro (...) témái, történetei, ha mégoly speciálisan közelíti is meg őket, mind általános kulcs-sztorik: az emberi sorsnak sem nemzeti, sem valamely ezoterikus tematika által be nem zárt kérdéseit boncolja – A Nobel-díjas Kazuo Ishiguróról egyik fordítóját, Falcsik Marit kérdeztük.

Részlet a regényből

Zadie Smith: NW (részlet)

Apja kezét kezébe fogja. Ősz-száraz. Érzi tenyere közepén a pépesen dudorodó, makacs sebet, még nem gyógyult be, mert bizonyos korban ezek már nem gyógyulnak. - Zadie Smith regényének részletét ajánljuk. 

Részlet a regényből

Miranda July: Az első rosszfiú (részlet)

A támadók és a diákok megölelték egymást hálálkodva, miközben gyümölcsbort iszogattak. Minden meg lett bocsátva. - Miranda July egyszerre bizarr és megható regényéből, Az első rosszfiúból ajánlunk részletet.

Részlet a regényből

Krzysztof Varga: Lángos a jurtában (részlet)

És rájöttem, hogy Magyarország pont olyan, mint a lángos: a széle a legfinomabb, ropogós és ínycsiklandó, középen meg lapos, vékony, szinte átlátszó. – Részletet ajánlunk Krzysztof Varga legújabb, Lángos a jurtában című regényéből, a Turul-trilógia harmadik részéből.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Könnyelműségeink

Kiadók a könyvfesztiválon - 2018. április 21.

A Millenárisból sajgó vállal cipelem haza a szétszakadó szatyrokat, és nagyon reménykedem, hogy nem vezeti be még több kiadó a bankkártyás fizetést, hiszen akkor már semmi sem szabhat határt a könnyelműségemnek. – Az Európa Könyvkiadó naplóját a Millenárisról Kuczogi Szilvia, a kiadó igazgatója írta.

Netnapló

Arthur királytól a Facebookig

Kiadók a Könyvfesztiválon - 2016. április 20.

Aludni már nem tudtam volna, felmentem a Skype-ra, és lám csak, ott volt Gideon Greif, azonnal fogadta a hívásomat, és hajnali öttől hatig mindent megbeszéltünk... – A Könyvfesztivál hetének harmadik napjáról az idén hatvanéves Európa Könyvkiadó képviseletében M. Nagy Miklós naplóját olvashatják. 

Netnapló

Kösz, jól vagyunk

Kiadók a Könyvfesztiválon – 2015. április 25.

Franzen három órán át dedikált (én pedig most elnézést kérek azoktól, akikre mégsem került sor), aztán a fárasztó napok után a szerkesztőjével elment madarakat lesni valahová az Alföldre. – A könyvfesztivál hetén 7 kiadó írta a naplót a Literán. M. Nagy Miklós (Európa Könyvkiadó) bejegyzését olvashatják szombatról. 

Netnapló

Könyvfesztivál előtti izgalmak

Kiadók a Könyvfesztiválon - 2014. április 23.

Applebaum a mostani idők számára is igyekszik tanulságokat megfogalmazni, legfőképpen azt, hogy ha egy társadalom nem képes alulról kiépíteni a szabad gondolkodás és vita lehetőleg minél nagyobb szigeteit, azaz a civil társadalmat, akkor mindig ki lesz szolgáltatva valamilyen erőszakos ideológiának vagy vezérnek. - A Könyvfesztivál hetén hét kiadó írja a naplót a Literán. Szerdáról az Európa Könyvkiadó igazgatója, M. Nagy Miklós műhelynaplóját olvashatják.

Netnapló extra - Ziláltság és nyugalom

2014. január 4. - Európa Könyvkiadó

A „történeteket dokumentálni kell, leírni mindent, amit csak lehet, önmagáért, önmagunkért" – áll Amir Gutfreund könyvének fülszövegében. Megyek hazafelé és családtörténetekre gondolok, főleg a sajátomra. - A szerkesztőség válogatásában felelevenítjük 2013-as legkedvesebb netnaplóinkat. Mára az Európa Könyvkiadó műhelynaplójából Bödő Anita  április 10-ei naplóját ajánljuk.

Kell egy csapat

2013. április 14. - Európa Könyvkiadó

Holnaptól könyvvásár – huszonnyolc találkozó három nap alatt: ilyenkor álmodozik az ember: hogy ő találja meg az új Rowlingot, Coelhót, E. L. Jamest... Az én álmom kicsit más, nem mintha elfutnék egy-egy ilyen sikerszerző elől, ha szembejönne velem, de mégis... - Az Európa Könyvkiadó műhelynaplójának befejező darabját a frissen kinevezett igazgató, M. Nagy Miklós írja.

Semmi lámpaláz

2013. április 12. - Európa Könyvkiadó

Szusszanásnyi idő az ebédszünet, aztán hirtelen visszacsöppenek a negyedikes matematika órákra: ha hat animátor kilencven perc alatt elrepít a Mandragóra utca 7-be hatvan gyereket, akkor hány animátor repít el hatvan perc alatt kilencven gyereket? - Az Európa Könyvkiadó mai netnaplóját Róbert Katalin jegyzi.

Szülinap

2013. április 11. - Európa Könyvkiadó

Időben jön a busz, nincs dugó, korán beérek. A portás bácsi illedelmesen köszön, és ma még csak le sem Dórikáz. Fent, a szobánkban szokatlan kép fogad: több lett a hely, a Miklós külön szobába költözött, ami egy kicsit azért rossz is. Hiányozni fog, de nem baj, így legalább majd többet cigizünk. - Az Európa Könyvkiadó műhelynaplóját ma Elekes Dóra írja.

Veneticus

2013. április 8. - Európa Könyvkiadó

Mert hát ki beszél? És miért és kihez? És így tovább; és mire a végére értem a naplótörténeti bevezetőnek, kész-passz, meg is lett az első napi bejegyzés. - Ezen a héten az Európa Könyvkiadó szerkesztői és munkatársai írják a műhelynaplót. Az elsőt Barna Imre jegyzi.

Babonák napja

2008. április 17. – Tokai András
…nem kis-Belügyminisztérium, hanem fantasztikus kádertemető és parkolóhely volt olyan eszméletlenül érdekes alakoknak, mint például a minden nyelvet beszélő „Dzsí”, azaz Dienes Gedeon, Dienes Valéria mozgásművész fia, aki a könyvtárat és dokumentációs részleget vezette, Huszágh Nándor Vargas Llosa-fordító, Antall László, ugyancsak műfordító,  később az Európa Kiadó főszerkesztője, vagy a szegény most meghalt Néray Kati az ún. Propaganda Osztályon, és még sokan mások…
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Amerika!!

 Amerika Jóllehet elromlott az automata macskajaj-adagolóm, két tenyérrel a föld fölött járok, mert egy irodalmi folyóirat azzal a megjegyzéssel fogadta el írásom, hogy „egyéni látásmódja” van....

180 fok

Erős csattanás. Fáj. Aztán minden szürke lesz körbe-körbe, bárhová nézek. Mintha műsorszünet lenne a tévében, ugyanolyan erőszakos zümmögés társul hozzá, de ez valahogy mégis más. Aztán hirtelen...

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Dmitry Glukhovsky Magyarországon


Kezdő dátum: 2015-11-26 18:00:00
Dmitry Glukhovsky Metró 2035 című könyvének bemutatója. A szerzővel M. Nagy Miklós beszélget.

Vámos Miklós: bárnovellák + Fakciók című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-11-05 18:00:00
Vámos Miklóssal Lévai Balázs beszélget a bárnovellák + Fakciók című kötetről az Alexandra Pódiumon.

Joséphine Dedet: Géraldine című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-09-08 18:00:00
Joséphine Dedet: Géraldine. Egy magyar nő Albánia trónján című könyvének bemutatója. Joséphine Dedet írónővel, Csaplár-Degovics Krisztián történésszel és gróf Károlyi Lászlóval Veiszer Alinda beszélget.

Könyvbemutató – Hasítás – huszonhat magyar író novellája a rockról

Gödör Klub (Bp. V. kerület, Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2008-10-15 18:00:00

Menyhárt Jenő: Az agitátor

Gödör Klub (Bp, V., Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2008-09-17 18:00:00

Lévai  Balázs: Bestseller. A világ nyitott könyv

Alexandra Könyvesház (Bp, V., Nyugati tér 7.)
Kezdő dátum: 2008-05-14 19:00:00

Cabaret Medrano: Éjszakai járat

Szkéné Színház (BME épülete, Bp, XI., Műegyetem rkp. 3. II. emelet)
Kezdő dátum: 2008-03-16 20:00:00

Szépírók Társasága Őszi Fesztiválja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-28 11:00:00

Szépírók Társasága Őszi Fesztiválja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-27 11:00:00

JÓ LESZ NEKÜNK?

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-08-18 19:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Mikrofonvégen - Háy János: Lehet, kegyetlen lett az új könyvem

A könyvfesztivál második napján Háy Jánost kérdezte Nagy Gabriella A mélygarázs című új regényéről. Háy szerint könyvét több irányból is lehet majd olvasni, az összeesküvés elméletek, a szerelmi történetek, az érzelmesség és érzelemmentesség irányából is, mindenki onnan fogja majd, ahonnan a legjobban megérinti őt és saját sorsát a történet. - Videó!