hirdetés

Keresési eredmény a(z) „farkas zsolt” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Litera Rádió

Litera Rádió – Re:kerekasztal, a Hazai-ügy

Március 8-án, Szegeden A maximalista címen Hazai Attila emlékére konferenciát rendeztek, melynek részeként került sor a Re:kerekasztal – A Hazai-ügy című beszélgetésre. Angyalosi Gergely, Farkas Zsolt, Margócsy István, Németh Gábor és Szilasi László, az emlékezetes 1998-as kerekasztal résztvevői ültek újra asztalhoz. Hallgassák meg!

Hír

Magyarország ismét Európa-bajnok

A Magyar Íróválogatott 8 év után ismét Európa-bajnok fociban. A Cipruson megrendezett Író-Eurón a magyar csapat látványos küzdelemben 3:1-re verte a hazaiak válogatottját, miután legyőzte a legutóbbi döntőt játszó Németország és Törökország válogatottjait. 

Ott jártunk

Szia

Mert szórakoztató volt ez a csevej, lett légyen szó politikáról, azaz a politika megrongált jelentésének („gány”) megtisztításáról – vagy bármi másról: fociról, irodalmi kánonról, a Belga zenekarról, képzőművészetről, színházról vagy a kortárs írók anyjáról. - Farkas Zsolt most megjelent, Szia című esszé- és kritikakötetének bemutatóján Bárdos Deák Ágnes járt.

A meccs embere

Ronaldinho nincs ott a vébén

Ha Ronaldinho elrontja, az is szebb, mint amikor Sokan Másoknak sikerül. Ronaldinhón a vak is látja, hogy zseni, még a magyar írók anyukái is kiszúrják. - Farkas Zsolt a dél-afrikai foci VB-ről.

Írogatsz még?

Ne lopj

„(...) mit ér az igazságról való közös tudásunk, ha ő azt mondja, hogy nem, nem ő volt? Mi az igazság? Semmi. Mit tudok csinálni? És valóban nem tudtam semmit.” – Írogatsz még? című sorozatunkban az interjúhoz kapcsolódóan Farkas Zsolt készülő művének egy szövegrészletét olvashatják.

Írogatsz még?

Szülői értekezlet és narratív metalepszis

Beszélgetés Farkas Zsolttal az agyonhallgatásról és az elfojtásról, a mosogatásról és az inherens törvényszegésről a hatalom obszcenitásáról és a mai egyetemisták emlékezetéről. Írogatsz még?

Ismeretlen katona (Írók katonatörténetei)

Az antológia az első és talán az utolsó kísérlet annak bemutatására, mit jelentett az általános hadkötelezettség idején a dolgozó népet szolgálni, a Magyar Néphadsereg sorállományú katonájaként védeni a hazát. A kötetben szereplő határon túli szerzők írásai rámutatnak, hogy a szocialista blokk további országaiban sem volt ez nagyon másmilyen; a délszláv háborúk látómezőbe kerülése pedig (időben és térben egyaránt) nagyon is közeli, valós hadi helyzeteket mutat be egy eddig kevéssé figyelembe vett nézőpontból.

KirÁrgus

A Székesfehérvárott szerkesztett, megújult Árgus tetszetős szépirodalmi összeállítással jelentkezett legújabb, 2007. januári számában. A kritikai rovatban többek között Pati Nagy Lajos és Falcsik Mari könyveiről olvashatnak, s újabb hozzászólással bővült a korábban Teslár Ákos Márton László Minerva búvóhelye című regényéről szóló kritikája kapcsán indult vita: a múlt számban Egyszerű és tiszta nóta címmel Bárány Tibor által közölt írásra Teslár Ákos válaszolt.

Októberi szerintem

…azonnal rávetettem magam az enyéimre, egyetlen hatalmas ugrással földre vittem mindhármukat, saját testemmel borítottam be életfontosságú szerveiket, bár itt-ott azért kilógott ez-az, s közben, teli torokból és folyamatosan azt üvöltöttem, hogy teljesfedezés.

Kritika

Aha?

S ez a gondom ezzel a könyvvel: ahelyett, hogy aha, vagyis szórakoztatva osztaná és szorzaná az eszet, nehézkesen szellemeskedik. Nehézke. A todományosságnak – azokon a helyeken, amelyeken meg tudom ítélni – lőttek, marad (a kitartó felnőtt mellett) a szívós törekvés a boldogságra.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Vihar előtt

2007. december 26. – Toepler Zoltán
(18:33) Azt tanították nekem, hogy bűnös vagyok. Azt is tanították, hogy ne higgyek annak, aki azt mondja, bűnös vagyok. Azt is tanították, senkinek se higgyek. Soha ne higgy annak, aki igazat mond. Ezt már én tanítom. Egész népemet. A lófaszt. Magamat. (18:50) Anyám hívott. Megettem-e az ebédet? Megettem.

CSAK drámaíró

2007. december 24. - Toepler Zoltán
(21:29) Mi érdekelheti a nyájas, vagy nyályas, olvasót? Nem, helyesen nyájas, igen, a nyályast aláhúzta pirossal a word. Megint reflektáltam. Nem is olyan könnyű azt az esküt betartani, prózát írni, sőt, meglehetősen nehéz, drámát még nehezebb, főleg, ha az ember nem magolta be a helyesírást. Kétségtelen, hogy nyolcáltalánossal ördögien nehéz.

Guermantes-ék

2006. október 6. - Dunajcsik Mátyás
Tovább megyek a következő terembe, a kék selyemtapétáról Ingeborg Bachmann arca nevet rám, egészen szimpatikus ez a nő, az ő verseskötetét is meg kellene vennem, valamiképpen visszatalálni a költészethez; benézek a vörös szalonba is, itt fogok holnap beszélni, egyelőre azonban senki nincs a teremben, a kandallóval farkasszemet néző tükörből egy homályos, ismeretlen arc tekint vissza rám, pedig minden arra utal, hogy én vagyok az.

Pop és más semmi

2006. 09. 01. – Nemes Z. Márió
Állítólag megérkezik Karafiáth Orsolya is, Gerőcs Péter fiatal szobatársam arra gondol, milyen lehet a tapintása, gyengéd vagy dzsesszes. Erre kénytelen vagyok közölni vele, ha ebben a szobában van, akkor a litera naplónak beszél. A reggelinél üres tányérok, németes szigorral egymás mellé helyezett evőeszközök, a konyhás nénik Kertészről suttognak, Babonás asszonynép, semmi más.

Az apák napja

2006. augusztus 30. – Nemes Zoltán Márió
Ma Freud napja van. Próbálom megtalálni aktuális apámat, de kudarcra vagyok ítélve: a vécébe menekülök, kezemben a hermeneutikai kétely.

Csak egy tánc volt...

2004. 08. 11. – Farkas Zsolt
Volt a Faithless. Aznap ő volt a faithful, nem kellett dolgozni. Szépen csinálta. Szép teste van, mindenki láthatta, megmutatta. Nekem tök más testem van, nem olyan szép. Sok tekintetben komikusnak mondható. És hát hogy a Rollo, persze, meg a globe-os izé, meg a statisztikák, de ott volt a csaj is, neki se tudom a nevét. Jól énekelt. Lehetett látni a kivetítőn az arcán is.

Találkozási pontok

2004. 08. 09. - Farkas Zsolt
Leértem a wan2-hoz, benéztem: egy francia rokendroll ment, esemeseztem egyet a kivetítőre (Csalj meg vele!), aztán kinéztem telefonálni: na? A telefonfülkéknél. (Ezt már egyszer a múltkor is találkozási pontként jelölte meg, és akkor sem ott állt, a kivilágított telefonfülkéknél, hanem az út (csordultig emberrel) túloldalán, a sötétben a kerítésnél. Nyilván nem nézte, hogy keresem, remélem, nem is élvezte.)

Dobogós

2004. 08. 08. - Farkas Zsolt
Még mindig nem táncoltam, csak ilyen rávezető gyakorlatokat csináltam. Könnyű volt: nem forszíroztam. Arra gondoltam, amire jólesett. A Bomba-Globe között rátaláltam egy csapatra, köztük két tegnapelőtti osztrák, az egyik szép, meg a bajszos. Hajnalban, amikor sorra szűntek meg mindenhol a zenék, még volt egy jó jam session a fémhordókon, kicsit valószerűtlen volt, hogy legalább négy fiú egy ilyen szituációban ennyire jól dobol, de persze lányok is voltak a közelben.

Szinte józan

2004. 08. 07. - Farkas Zsolt
Sikerült jegyet szerezni. Megjött Lidi és Fruzsi. Tőlük nyugodtan el lehet válni, feltalálják magukat. De előbb megnéztük az Akárkit. Még 2-3 hét próba szerencse lett volna. Nagyigényű dolog több időt igényel. Sok jó volt benne, Krisztián rémülete indokolatlan volt.
Rasmus: metál fakó.

Másfél óra múlva kelek

2004. 08. 06. - Farkas Zsolt
A sziget általános morálja tovább lazult. Rockerek és popperek, munkások és értelmiségiek egyre nyíltabban vállalják a másik tüneteit. Egyre több embert látni, aki már (/még) teljesen rendben van. Even Oli & the Gang Get the Hang of It? Farkas Zsolt netnaplója
További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

XV. JAK Tanulmányi Napok (október 5–6.)

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-06 09:00:00

JAK Tanulmányi Napok

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-10-06 10:00:00

Újraolvasott negyedszázad

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-09-14 10:00:00

A JAK 18. Irodalmi tábora

A MAK Alkotóháza, Szigliget
Kezdő dátum: 2006-08-30 10:00:00

EFOTT 2006 (júl. 18-22.)

Balatonzamárdi
Kezdő dátum: 2006-07-22 11:00:00

A kőcsipkétől a graffitiig

Ernst Múzeum (Bp, VI., Nagymező u. 8.)
Kezdő dátum: 2006-02-05 11:00:00

József Attila Válogatott versei - Összeállította Marno János


Kezdő dátum: 2005-04-11 16:00:00
BP, VI., Andrássy út 45.

Alek Popov: Londoni küldetés - könyvbemutató


Kezdő dátum: 2005-04-07 16:00:00
Bp, VI., Andrássy út 45.

PÍ - Pofonok és Ízlések


Kezdő dátum: 2005-03-18 18:00:00
Bp, XIV., Hősök tere

Hajas Tibor retro a Ludwigban

Művészetek palotája (Komor Marcell u. 1.)
Kezdő dátum: 2005-06-16 18:00:11