hirdetés

Keresési eredmény a(z) „fehér renátó” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍR

Megvannak a Hévíz U25 verspályázat döntősei

Megvannak a Hévíz U25 verspályázat döntősei. A zsűri, melynek tagjai Beck Zoltán, Kemény István és Takács Zsuzsa, öt vers közül választja majd ki a győztest. Az eredményhirdetésre a Hévíz 25 Fesztivál nyitónapján, július 20-án kerül sor.

2flekken

Fehér Renátó: Habparty

Az ezredforduló után Ibiza-bulikat rendeztek a vonyarci Magyar Tengerben, nyári napok alkonyúlatánál, s ez a paneltapéták evidens folytatása volt. Jelszavaink valának: lacikonyha és habparty. Ha valamit nem koppintottál le pénteken, szombaton már késő volt. Et in Arcadia ego. – Fehér Renátó 2flekken.

KRITIKA

Mi, továbbélők

Esterházy módszeréhez maradni hűségesnek hűség-e még, vagy már megszokás, rutin, lekötelezettség? Mert ahol ő ezt egyedülállóan képviselhette, az mintha egy másik ország lett volna még. Nem kizárt, hogy éppen miatta volt másik. Méltó utódnak lenni pedig talán épp mindennek a belátása lenne. – Esterházy Péter Az olvasó országa című könyvéről Fehér Renátó írt.

Hír

Hévíz 25 Fesztivál – program!

Július 20-án és 21-én kerül megrendezésre a Hévíz 25 Fesztivál. A folyóirat 25. születsénapjának alkalmából tartott esemény nemcsak a Hévíz negyedszázados múltját eleveníti fel, hanem átadják az idei Hévíz Díjat és az U25 verspályázat fődíját is.

A MECCS EMBERE – FOCI VB 2018

Fehér Renátó: Édesapám, Maradona

Szóval édesapám, Maradona maga a teljesítménykényszer. Ránk zuhan és kitakarja a mennyeket. Csak tőle tudhatjuk meg, csak ő mondhatja, hogy a nyolcaddöntő fölött még a kurvaég is albiceleste-kék. Don’t cry for me Argentina, mert most én is utoljára siratlak el. – Fehér Renátó írása A meccs embere című sorozatunkban.

A HÉT PRÓZÁJA

A hét prózája – Hevesi András: Párizsi eső

A Párizsi eső talán az első igazi magyar Erasmus-regény, hallgatói mobilitás, kutatói rezidencia. Az örök átmenetiség kitüntetett kiszögellése. Egy középtáv futó magányossága. Céltalan bolyongás az áhított távoli utcákon, amelyek mindegyikét Via Dolorosára keresztelné át ez a sebzett lelkű flâneur. – A hét prózáját Fehér Renátó választotta.

Litera Podcast

LITERA PODCAST: Mathias Énard regényéről

A Litera Podcast ötödik adásában Mathias Énard Mesélj nekik csatákról, királyokról és elefántokról című regényéről Fehér Renátó, Jánossy Lajos és Nagy Gabriella beszélgetett.

HANGULATJELENTÉS

Fehér Renátó: Melancoolia

Hangulatjelentéshez a hétfőt választod, alkati alapon. Könyvhétfő. A tátongó VM tér vertigója, akár a szirénének: fenyeget és csalogat egyszerre És a hagyomány BDSM, csak menekülőszavak helyett néha túszszavak vannak, mint az örökhétfő. A nyelv egy rút, shibarita váz. – A 2018-as könyvhét zárónapjáról Fehér Renátó írt.

A HÓNAP SZERZŐJE

Térey János: A ragyogás inkább az enyém, mint Az élőhalottak éjszakája

Emberek nélkül a Káli-medence még szebb lenne, de akkor nem volna kinek elmesélni. – A hónap szerzőjét, Térey Jánost Káli holtak című új regényéről Fehér Renátó kérdezte.

A hét verse

A hét verse – Marie Iljašenko: Közép-Európában esik

Az állandó hely illúzió, hiszen nincs közép sehol, lenni csak az újra és újra lerótt körökben tudunk. E mozgás közben lakni be városokat, ha bármit megismerni úgyis csak útikönyvek (tű)fokán lehet, ebben az éber jetlag-félálomban. – A hét versét Fehér Renátó választotta.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

We are not in Kansas anymore

2016. május 15. – Litera

„There is no place like home” – duruzsolja Dorothy az Ózban, és optimistán úgy fordítjuk ezt, hogy „Mindenhol jó, de legjobb otthon”, és persze olyankor mondjuk, amikor épp hazaérünk. Valójában meg sehol egy hely, ami otthonos. – A Litera naplójának záróbejegyzését Fehér Renátó írta.

Netnapló

„Mi vagyunk a jófiúk!”

Hévíz - 2014. augusztus 19.

Petőhenyén vagyok. Szar a net. Összebarátkoztam az itteni könyvtáros fiúval, hobbi-méhész, küldött 12 liter mézet, nem kell valamennyi? Ír verset is, kértem tőle, küldött 2 gigányit baszki, amúgy az anyukája lendvai, a Somlyó Zoltán-számba beférne. - A Hévíz folyóirat naplóját keddről Fehér Renátó írta.

Zománc, maradéknapok

2011. szeptember 25. - Fehér Renátó
Nem valami átkot, emléket, üzenetet és nem is imát, csak a szinte szövegtelen refrént akarnám artikulálatlanul üvölteni kifelé magamból, föl az égnek, az Istennek, és ez jobb lenne, mint bármilyen együttsírás, kibeszélés, de annyira gyenge vagyok, hogy görcsöl a nyelvem, a levegőt is ritkábban veszem. – Fehér Renátó befejező naplója vasárnapról.

Kuckó a fájdalom helyett

2011. szeptember 24. - Fehér Renátó
Talán valami tablót, arcképcsarnokot kellene nyújtanom most tíz teljes óráról, 120 fellépőről, a Műcsarnokról (ahol, benne mozogva sem jutott időm megnézni a Bizottság-kiállítást). Tényleg rögzítsem a történéseket, a napomat, ahogy ebben a naplóban, a héten ezt nem is igen tettem? Ám legyen! – Fehér Renátó naplója szombatról.

Szombathely, szép állomás

2011. szeptember 22. - Fehér Renátó
Hogy amikor alsósként jöttünk haza a balatonberényi táborból, már kilométerekkel a város előtt lógtunk az ablakban, énekeltük a Hali-indulót, meg végtelenítve azt az örökbecsűt, hogy Szombathely szép állomás, nagy ott a sürgés-forgás, két kislány ül a padon, egyiket sá lá lá-szom-bathely szép állomás... – Fehér Renátó naplója csütörtökről.

A legönzetlenebb jószág

2011. szemptember 21. - Fehér Renátó
Pedig csak gurul, zuhog ki belőle a szeretet és talán az egyedüllét. Elnyomná a Stefánián zúgó honvéd banda hangjait is. Elöntené az Oktogont, hullámozna át a körúton, kimosná a Szent István parkot, átcsapna a Duna fölött, felkúszna aztán a Ráth György utcán, és tovább. – Ezen a héten Fehér Renátó írja a netnaplót.

Gyere Egérke, gyere kicsi lány!

2011. szeptember 19. - Fehér Renátó
…Képtelen voltam neki máshogy elmondani, hogy vegye végre észre, mert az ő fia is ebből jött rá, hogy már férfivá csontosodott, és hogy milyen szívszaggatóan, magyarázhatatlanul gyönyörű dolog mégis az – általa túlontúl sokat emlegetett – család. Azóta tehát a fiáért olvassa nagy alapossággal. Így talán csak az angyalok olvasnának. – Ezen a héten Fehér Renátó írja a netnaplót.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

San Junipero – Az Írómoziban: Gazdag József

A Litera Írómozi című sorozatának legutóbbi vendége Gazdag József volt, a választása pedig a Black Mirror (Fekete tükör) című sorozat San Junipero című epizódja. A vetítés utáni beszélgetést Fehér Renátó vezette a Nyitott Műhelyben. Nézzék meg a LiteraTV-ben!

LiteraTV

A gyűlölet – Írómozi Sirbik Attilával (videó)

Az Írómozi legutóbbi vendége, Sirbik Attila Mathieu Kassovitz A gyűlölet című filmjéről Fehér Renátóval beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – A LiteraTV felvétele.

Írómozi

Törvénytől sújtva – Beszélgetés Selyem Zsuzsával

Selyem Zsuzsával Jim Jarmusch Törvénytől sújtva című filmjéről Fehér Renátó beszélgetett a januári Írómoziban a Nyitott Műhelyben. – VIDEÓ!

LiteraTV

Esterházyt olvas: Fehér Renátó

Egy éve, 2016. július 14-én halt meg Esterházy Péter. Emlékére ma egész nap szerzők és szerkesztők olvasnak fel a műveiből a Literán. Fehér Renátó Esterházy Péter Semmi művészet című regényéből választott részletet.