hirdetés

Keresési eredmény a(z) „fekete Ádám” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

Harag Anita és Fekete Ádám vehetik át a Petri György-díjat

A Petri György-díj kuratóriuma 2018 áprilisában döntött a 2017-es díjazott személyéről. A díjat Fekete Ádám író, költő nyerte el. A 2018-as díjazottról év végén novemberben hozták meg a döntést. A díjat idén Harag Anita prózaíró kapta. A két díjat egyszerre, 2018. december 22-én, Petri György 75. születésnapján adják át.

RÉSZLET A KÖTETBŐL

Fekete Ádám: Fanyar nappalok a tokhal-tapétás szobában (részlet)

Játékosan sziporkázó, mint Christian Morgenstern, súlyosan anyagszerű, okos és félelem nélküli, mint Petri, naiv, könnyed, tragikus, mint nagy példaképe, költészetének mintaadó forrása, Richard Brautigan. – Fekete Ádám Fanyar nappalok a tokhal-tapétás szobában című kötetéből olvashatnak részletet.

Petri-díj

Fekete Ádám Petri-díjas

A Petri György-díj kuratóriuma 2018 áprilisában döntött a 2017-es díjazott személyéről. A díjat Fekete Ádám nyerte el. A 2018-as díjazottról év végén döntenek. A két díjat egyszerre, 2018. december 22-én, Petri György 75. születésnapján adják át.

Interjú

Fekete Ádám: "...sokkal átélhetőbb az, ami nincs"

A TÁP színház társulata január 22-én mutatta be a Csoportkép oroszlán nélkül (természetes fényben) című előadást a Trafóban. A darab írójával és rendezőjével, Fekete Ádámmal Csutak Gabi készített interjút.