hirdetés

Keresési eredmény a(z) „g. istván lászló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

A hét verse

A hét verse – G. István László: Negyedik védőbeszéd

Önmagamba fordulok, körkörös vagyok, mint a Negyedik védőbeszéd, egyik mondat szüli a másikat, bukdácsol(ok) a-ból b-be, b-ből c-be, hogy aztán origóba vissza. – A hét versét Seres Lili Hanna választotta.

Szabadpolc

Ráismerünk és ráébredünk

Most – ...mert a játék most zajlik, velünk zajlik – nevetünk, felszisszenünk, ráismerünk és ráébredünk, hagyjuk munkálkodni az iróniát... – Szmerka Dániel szabadpolcára három verseskönyvet választott: Posztpetőfi Sándor - Szilágyi Ákos Bábuk ura, Kántor Péter Valahol itt és G. István László Nem követtem el című kötetét.

KÖNYVAJÁNLÓ

G. István László: Nem követtem el (részlet)

Önsajnálat, önirónia, önimádat, önhibáztatás, önfelmentés. A magunkhoz való viszony titkos, titkolt rétegeibe vezet el G. István László legújabb, Könyvhétre megjelenő verseskötete. Ebből olvashatnak most néhány verset nálunk.

Búcsú

G. István László: Porcukrot teába

Idéztél, de lehet-e nem téged idézni, / ha rólad van szó? Most más a kérdés: lehet-e / nem téged idézni, ha rólad már nem lehet szó, / csak a nyomodról, az emlékedről? Feloldja-e / a porcukrot a tea? –  A Litera oldalán írók búcsúznak Esterházy Pétertől. G. István László versét olvashatják.

Szelfibojkott

Kútdal

„Jöjj fel óh kút”, énekelném / neki, a szomjat oltó foncsoros / felület, ki tudja melyik szivattyútelep / vagy felszedett aszfalt alól lobog / fel ígérete, melyik nézés mögül / tárul fel óceánokat megszégyenítő / édessége... – Szelfibojkott című nyári sorozatunkban G. István László fotóját és versét közöljük.

interjú

Éppen a bölcsessége miatt - Rakovszky Zsuzsa Alice Munróról

Visszatérő problémám például, hogy használhatok-e valamilyen enyhe korabeli szlenget, például hogy a diáklányok "cigarettáznak" vagy "cigiznek"-e titokban, "ebédelni" vagy "kajálni" érkezik-e az egyik fiatal nő a barátnőjéhez. - Írók írókról sorozatunkban ma G. István László kérdései nyomán Rakovszky Zsuzsa vall a tavalyi Nobel-díjas Alice Munróról.

Írók írókról

Mutálóan kamaszos, kölyök-irónia - G. István László Simon Armitage-ről

Az Armitage-dalok sosem könnyű menetűek: elképesztő, sokszor nehezen észrevehető rímarzenál és truvájos ritmikai aleatória jellemzi őket. - Írók írókról sorozatunk következő részében Imreh András kérdései nyomán G. István László beszél Simon Armitage-ről.

Hír

G. István László és Poós Zoltán az idei Füst Milán-díjasok

December 5-én, szerdán adták át az Illyés-házban a Füst Milán költészeti díjat G. István Lászlónak és Poós Zoltánnak. A zsűri tagjai voltak: Gergely Ágnes, Marno János és Térey János.

Állati!

G. István László: A hűség állata

A filodendron elkezdett annyi levelet hajtani, ahány éves házsasok lettek. Egy ideig számolták. Aztán már nem jött ki. Inkább az lett furcsa, hogy a filodendron alkalmazkodott a hangulatváltozásokhoz. A békés években hatalmas, ujjas levelek nőttek rajta, a nehezebb időszakban több volt a barnásodás, a sárgulás... - G. István László írása a Litera nyári sorozatában. 

OTT JÁRTUNK

Egy síron túli hang

Május 23-án a müncheni Lyrik Kabinett irodalmi estre hívta Géher Isvtánt és G. István Lászlót, de az eseményen Géher István már nem tudott részt venni. Versei lánya, Kállay G. Katalin értő tolmácsolásában hangzottak el, valamint a Géher István küldött még egy hangfelvételt is, melyen két költeményét rögzítette. Ez a hang is megszólalt Münchenben. - Jancsó Daniella beszámolója Münchenből.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Kortárs-költőverseny


Kezdő dátum: 2015-12-08 18:00:00
A 2015. évi költőversenyen Kálnoky László „Ó, süh! Pém! Piha! / Szotykon vatyorgó, páhás veckelem!” (Shakespeare: XIX. Henrik c. műfordítás paródiája) soraival kellett poémát alkotnia a költőknek.

X beszélget Y-nal - G. István László és Krusovszky Dénes


Kezdő dátum: 2015-09-15 18:00:00
Vendég: G. István László költő, műfordító beszélget Krusovszky Dénes költővel.

10. Független Irodalmi Napok


Kezdő dátum: 2015-09-20 14:30:00
10. Független Irodalmi Napok. Résztvevők: Ferencz Győző, G. István László, Gergely Ágnes, Lázár Júlia, Villányi G. András.