hirdetés

Keresési eredmény a(z) „g. istván lászló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

A HÉT VERSE

A hét verse – G. István László: Hatvanhetedik védőbeszéd

Hosszan vizsgáltam magam az enyhén púderes, hátul foncsoros fényben. Talán a szemem lett ennyire tompa, fénytelen? – A hét versét Szekeres Dóra választotta.

Kamaszkorom legszebb nyara

G. István László: Hajhálón a szél

A nyár kamaszkoromban ősz / volt – érett és halni kész. Semmi / hűs gyümölcs, üvegtál. Egy / élesztőszagú ölelés, kelttészta- / mellek között képzelt kishalál. – G. István László versét olvashatják.

A hét verse

A hét verse – G. István László: Negyedik védőbeszéd

Önmagamba fordulok, körkörös vagyok, mint a Negyedik védőbeszéd, egyik mondat szüli a másikat, bukdácsol(ok) a-ból b-be, b-ből c-be, hogy aztán origóba vissza. – A hét versét Seres Lili Hanna választotta.

Szabadpolc

Ráismerünk és ráébredünk

Most – ...mert a játék most zajlik, velünk zajlik – nevetünk, felszisszenünk, ráismerünk és ráébredünk, hagyjuk munkálkodni az iróniát... – Szmerka Dániel szabadpolcára három verseskönyvet választott: Posztpetőfi Sándor - Szilágyi Ákos Bábuk ura, Kántor Péter Valahol itt és G. István László Nem követtem el című kötetét.

KÖNYVAJÁNLÓ

G. István László: Nem követtem el (részlet)

Önsajnálat, önirónia, önimádat, önhibáztatás, önfelmentés. A magunkhoz való viszony titkos, titkolt rétegeibe vezet el G. István László legújabb, Könyvhétre megjelenő verseskötete. Ebből olvashatnak most néhány verset nálunk.

Búcsú

G. István László: Porcukrot teába

Idéztél, de lehet-e nem téged idézni, / ha rólad van szó? Most más a kérdés: lehet-e / nem téged idézni, ha rólad már nem lehet szó, / csak a nyomodról, az emlékedről? Feloldja-e / a porcukrot a tea? –  A Litera oldalán írók búcsúznak Esterházy Pétertől. G. István László versét olvashatják.

Szelfibojkott

Kútdal

„Jöjj fel óh kút”, énekelném / neki, a szomjat oltó foncsoros / felület, ki tudja melyik szivattyútelep / vagy felszedett aszfalt alól lobog / fel ígérete, melyik nézés mögül / tárul fel óceánokat megszégyenítő / édessége... – Szelfibojkott című nyári sorozatunkban G. István László fotóját és versét közöljük.

interjú

Éppen a bölcsessége miatt - Rakovszky Zsuzsa Alice Munróról

Visszatérő problémám például, hogy használhatok-e valamilyen enyhe korabeli szlenget, például hogy a diáklányok "cigarettáznak" vagy "cigiznek"-e titokban, "ebédelni" vagy "kajálni" érkezik-e az egyik fiatal nő a barátnőjéhez. - Írók írókról sorozatunkban ma G. István László kérdései nyomán Rakovszky Zsuzsa vall a tavalyi Nobel-díjas Alice Munróról.

Írók írókról

Mutálóan kamaszos, kölyök-irónia - G. István László Simon Armitage-ről

Az Armitage-dalok sosem könnyű menetűek: elképesztő, sokszor nehezen észrevehető rímarzenál és truvájos ritmikai aleatória jellemzi őket. - Írók írókról sorozatunk következő részében Imreh András kérdései nyomán G. István László beszél Simon Armitage-ről.

Hír

G. István László és Poós Zoltán az idei Füst Milán-díjasok

December 5-én, szerdán adták át az Illyés-házban a Füst Milán költészeti díjat G. István Lászlónak és Poós Zoltánnak. A zsűri tagjai voltak: Gergely Ágnes, Marno János és Térey János.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Kortárs-költőverseny


Kezdő dátum: 2015-12-08 18:00:00
A 2015. évi költőversenyen Kálnoky László „Ó, süh! Pém! Piha! / Szotykon vatyorgó, páhás veckelem!” (Shakespeare: XIX. Henrik c. műfordítás paródiája) soraival kellett poémát alkotnia a költőknek.

X beszélget Y-nal - G. István László és Krusovszky Dénes


Kezdő dátum: 2015-09-15 18:00:00
Vendég: G. István László költő, műfordító beszélget Krusovszky Dénes költővel.

10. Független Irodalmi Napok


Kezdő dátum: 2015-09-20 14:30:00
10. Független Irodalmi Napok. Résztvevők: Ferencz Győző, G. István László, Gergely Ágnes, Lázár Júlia, Villányi G. András.