hirdetés

Keresési eredmény a(z) „gelencsér gábor” címkére

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Szabadságom szigete

Pannonhalmi Szemle - 2011. október 12.
Ezúttal nem szeretném Ádám-Évánál kezdeni, de a mai napomra is kisugárzik a szabadságnak egy nemrég megélt, egyszerre praktikus és szellemi élménye: egyetemi oktatóként a 2010/2011-es tanévet Sabbaticalon töltöttem. - A Pannonhalmi Szemle műhelynaplóját ma Gelencsér Gábor jegyzi.

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Helyszíni szemle

Nyomozás

2018. december 7-én a Mészöly Miklós Egyesület második alkalommal rendezte meg egész napos Mészöly-konferenciáját Mészöly-interpretációk. Szöveg, kép, nyelv, film címmel a Petőfi Irodalmi Múzeumban. – Ott jártunk.

Részlet a könyvből

Gelencsér Gábor: Váratlan perspektívák – Jeles András filmjei

Meghallgatás a hatvanas–hetvenes évtizedforduló jellegzetes, társadalmi és ideológiai értelemben egyaránt tünetértékű jelenségére fókuszál: a könnyűzenei kultúrára. – Gelencsér Gábor Jeles András filmjeiről írt, Váratlan perspektívák című könyve nemrég jelent meg a Kijárat Kiadónál. Ebből olvashatnak most egy részletet.

Ott jártunk

Színház, építészet, irodalom

"...irodalomról vagy más ily fontos emberi lomról" címmel tartott bemutatkozó napot a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán tervezett a kreatív írás és művészeti kritika mesterszak. A művészeti kritikáról Bazsányi Sándor kérdezte Gelencsér Gábort, Jákfalvi Magdolnát és Wesselényi-Garay Andort. - Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

A mester hallgatása

Balassa Péter halálának tizedik évfordulóján barátai és tanítványai részvételével beszélgetést szerveztek a Nyitott Műhelyben. Czeglédi Andrással, Nagy Gabriellával, Schein Gáborral, Mártonffy Marcellel, Bán Zsófiával, Gelencsér Gáborral és Halász Péterrel Gács Anna beszélgetett. A meghitt hangulatú megemlékezésről Csutak Gabi beszámolóját olvashatják.