hirdetés

Keresési eredmény a(z) „george orwell” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hírösszefoglaló

Végtelen tréfa oroszul, Orwell receptjei és T. S. Eliot levelei

Megjelent orosz fordításban a Végtelen tréfa, 70 év után publikálják George Orwell letiltott esszéjét, érdekes részletek derülnek ki T. S. Eliot levelezésének 8. kötetéből. – Heti nemzetközi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

A mese, a valóság, az antiutópia, és ami utánuk következik

Milyen az utóélete Harper Lee, A. A. Milne és George Orwell regényeinek? Mindent tudunk már Középfölde történetéről? – Hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Az elveszett Whitman-regény

Felfedezték Walt Whitman elveszett regényét, Orwell segítségével tiltakoznak az USA független mozijai, Tom Hanks könyvet írt, Neil Gaiman pedig bejelentette a Sosehol folytatását. – Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Trockista malacok

Amerikai írók tiltakoznak Trump ellen. T. S. Eliot elutasította az Állatfarm kéziratát. Punklemezt csinálnak a Meztelen ebédből. – Eheti hírösszefoglalónkat olvashatják.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Orwell, Modiano, Lessing és Rowling

Egy George Orwell-esszé állításait igazoló dokumentumra találtak, míg Patrick Modiano elmondta friss Nobel-díjához kapcsolódó beszédét. Doris Lessing háromezer könyve költözik Zimbabwébe, J. K. Rowling pedig tizenkét meglepetéssel is készül az ünnepekre. – Heti hírösszefoglaló.

A hét prózája

A hét prózája - George Orwell: Állatfarm

A disznók és az Emberek közt soha nem volt semmiféle érdekellentét, és erre a jövőben sem kerülhet sor. Küzdelmeik és nehézségeik azonosak. Vajon nem ugyanazokkal a munkaerő-problémákkal küzdenek-e mindenütt? - A hét prózáját Nagy Gabriella választotta.