hirdetés

Keresési eredmény a(z) „gondolat kiadó” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

RÉSZLET A KÖNYVBŐL

Paavo Matsin: Gogoldiszkó (részlet)

Gogoldiszkó képzeletbeli, mégis kísértetiesen valóságosnak tűnő jövőképében bármi megtörténhet, egyszerre disztópia, groteszk allegória és annak paródiája. – Paavo Matsin könyvének bemutatóját március 27-én, holnap tartják a Nyitott Műhelyben. Nálunk most részletet olvashatnak a regényből.

Könyvajánló

Jana Bodnárová: Insomnia

A hároméves kócos hajában turkál. Az éppen megszületett kis Jézus nem érdekli őt. A sötétkék angyalokra mutogat, akik a fal tetején figyelik a jelenetet. A kislány feléjük nyújtja a kezét, és azt mondja az apjának, hogy denevérek. − Jana Bodnárová Insomnia című könyvét ajánljuk.

Könyvajánló

Dušan Mitana: Jelenés

Az orvosok azt a tényt, hogy Jozef a saját lábán távozott a kórházból, a modern orvostudomány diadalának tekintették, de Jožo és Majka tudták, amit tudtak: ez csoda volt, mivel közösen imádkoztak érte, és hitték, hogy Jézus ma is megcselekszik olyan dolgokat, amilyeneket 2000 évvel ezelőtt, amikor erre a szatanoid bolygóra először inkarnálódott. − Dušan Mitana Jelenés című könyvét ajánljuk.

Könyvajánló

Howard Jacobson: ZS

Megcsókoltam helyes orrocskáját. Engedte, hogy harapdáljam a mellét. Bocsánat. Bocsánat. Miért is, pontosan? Egyikünk sem tudta. De az alaptalan robbanékonyság kétségtelenül házasságunk jellemzőjévé vált. Kiszerettünk volna egymásból? − Howard Jacobson: ZS című könyvét ajánljuk.

Könyvajánló

Lars Saabye Christensen: A féltestvér

Arrébb Spike Lee gesztikulált egy kamera előtt. És Peder ezen a forgatagon át viharzott felém, a nyakkendőcsomója a hasán lógott, a szája folyamatosan mozgott, úgy tűnt, mintha hiperventilálna vagy csak meg akarná dönteni a passzív dohányzás rekordját. − Lars Saabye Christensen: A féltestvér című könyvét ajánljuk.

Könyvajánló

Robert Nye: A néhai Mr. Shakespeare

Itt van például William Shakespeare. Elmondok róla mindent. Mindazt, amit ildomos tudni Shakespeare-ről. Mr. William Shakespeare-ről. És ha már itt tartunk, elmondom azt is sorra, amit nem ildomos tudni róla. Hogy hol járt és mikor. Hogy mi volt ő és mivégre. – Robert Nye Gondolat Kiadónál megjelent, A néhai Mr. Shakespeare című művéből olvashatnak részletet, Bényei Tamás fordításában.

kritika

Katarzis, vég, ítélet

Mitikus allúziók, matematikai képletek, természettudományos levezetések az egyik, leplezetlen szóbűvészet, csontvelőig hatoló naturalizmus, pajkos pornó a másik oldalon. Virágh András kritikája Paul Verhaeghen Omega Minor című könyvéről.

KÖNYVAJÁNLÓ

Andri Snær Magnason: LoveStar

A LoveStar sziporkázóan eredeti, szellemes, groteszk és abszurd elemeket sem nélkülöző szatíra a nem túlságosan távoli jövőről. - Andri Snær Magnason izlandi író LoveStar című regényre a Könyvfesztiválra jelent meg a Gondolat Kiadónál, részletet ajánlunk belőle.

Ott jártunk

Jurij Golec Budapesten

Piotr Rawicz Az ég vére című kötetét csütörtökön mutatták be a Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény kávézójában. A helyszínen jártunk.

könyvajánló

Ferenczi Attila: Vergilius harmadik évezrede

Ferenczi Attila kötete – mely amellett, hogy bemutatja az Aeneis-kutatás legújabb eredményeit, élvezetes olvasmány is – száz év óta az első magyar nyelvű Vergilius-monográfia.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Vanda ajánlja

Kiadók a könyvhéten - 2016. június 10.

Miközben a kiadóban ezekben a napokban csak egy-két eltévedt kolléga bóklászik a könyvhalmok között, rezignáltan kutatva a pótlásra szoruló kötetek egy-egy kósza példánya után, én teljes nyugalomban lapozgathatom az új könyveket. – A könyvheti naplót péntekről Böröczki Tamás (Gondolat) írta.

Netnapló

Egy kiadó kisvilága, ősztől őszig

Kiadók a Könyvhéten – 2015. június 1.

Úgyhogy ezúton is jelentem: a Könyvhétre nemcsak a Gondolat kilenc könyvheti kötete, de vadonatúj, webáruházat és könyves blogot is magában foglaló, mobileszközökre optimalizált (!) honlapja is megjelenik a színen. – Az Ünnepi Könyvhéten hét kiadó írja a naplót a Literán. Elsőként Böröczki Tamás bejegyzését olvashatják, a Gondolat Kiadótól.

Netnapló

Egy független kiadó

Kiadók a Könyvhéten - 2014. június 10.

Egy független kiadó számára legalább annyira fontos a könyvhét, mint egy magyar író számára: elvégre itt hús-vér olvasókkal találkozhat, akiknek közvetlenül az orra alá dughatja azokat a könyveket, amelyeket a legfontosabbnak tart. - Az idei Könyvhéten hét kiadó írja a műhelynaplót a Literán. A keddi naplót Böröczki Tamás, a Gondolat Kiadó szerkesztője jegyzi. 


Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Mekis D. János: Auctor ante portas című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-11-23 17:00:00
Mekis D. János: Auctor ante portas – Személyes irodalom, epikai hagyomány című könyvét bemutatja Szávai János.