hirdetés

Keresési eredmény a(z) „grecsó krisztián” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍR

A legnépszerűbb pályázat idén is JCDecauxé

A Magvető Caféban hirdették ki a JCDecaux által meghirdetett novellapályázat idei eredményét. Az eseményen részt vett Samu Tímea, a JCDecaux Hungary vezérigazgatója, Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó igazgatója, Grecsó Krisztián, a zsűri elnöke, és Mácsai Pál, aki a győztes műveket olvasta fel.

Hír

Ne kertelj! – Kortárs irodalmi estek Szentendrén

A szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum Art Capital című projektjének irodalmi kísérőrendezvénye a Művészetmalomban lesz megtekinthető 2018. június 13. és június 18. között.

Könyvfesztivál 2018

Az, hogy magyar írónak neveztél, legalább annyit ér, mint egy irodalmi díj

Daniel Kehlmann egy irodalmi szupersztár, ezen nincs mit vitatni. Élőben is ugyanolyan meggyőző, mint könyveit olvasva. Ez az egészben a lenyűgöző, hogy a beszélgetés alatt is minden a helyén volt, minden egyes mozzanat, ütem, hangjegy. – Daniel Kehlmann Tyll című könyvének bemutatójáról Molnár Csongor tudósít.

Nagyvizit

Grecsó Krisztián: Nincs visszaút, nem lehet, muszáj II.

Az az érdekes, hogy olvasóként most is egészen odavagyok ezekért a szövegekért, de engem íróként nagyon tévútra vittek. Bolyongtam ebben a Nádas–Mészöly-féle, de különösen a Mészöly-féle szövegérzékenységben és finomságban egy darabig, és nem akart kisülni belőle semmi, mert nem akartak a mondatok a kezemre állni. – Grecsó Krisztiánnal készült nagyvizit-interjúnk második részét olvashatják.

Nagyvizit

Grecsó Krisztián: Nincs visszaút, nem lehet, muszáj I.

Felkeltem hajnalban, rászántam fél-háromnegyed órát, írtam, és úgy mentem be melózni. Meg lehet azt csinálni, sok mindent meg lehet. Láttam, hogy valami nincs rendben velem Csabán. Nem azon múlik, hogy a centrumban vagy-e, és hogy ott meg tudod-e magad valósítani, hanem te mint önálló bolygó képes vagy-e a saját tempódban haladni. – Grecsó Krisztiánnal készült nagyvizit-interjúnk első részét olvashatják.

Könyvajánló

Grecsó Krisztián: Harminc év napsütés (részlet)

Vajon a család jelentheti-e nekünk az otthont az időben, vagy minden alkalommal újra meg kell küzdenünk ezért az otthonosságért? A Harminc év napsütés olyan, mint egy varázslatos kalendárium, benne a generációk közötti kommunikáció lehetőségei és lehetetlenségei, a velünk élő múlt kiismerhetetlen történetei. – Grecsó Krisztián Magvetőnél megjelent új kötetéből ajánlunk részletet.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Őszi könyvújdonságok, amelyeket nagyon várunk

A nyár és a vakáció elmúltával nemcsak az iskolások számára kezdődik új időszak, hanem a könyvkiadók is számos új megjelenéssel készülnek. Összeállításunkban az ősszel megjelenő kötetekből szemezgettünk.

Hír

60 éves az Élet és Irodalom – Kiállítás nyílik

Az Élet és Irodalom ebben az évben lett hatvanéves. Ebből az alkalomból rendeznek kiállítást a laphoz kötődő képzőművészek munkáiból a Godot Galériával közösen, Tisztelet az ÉS-nek címmel. A megnyitó 2017. június 7-én lesz, a Godot-ban.

Ott jártunk

Hibákat nem javítunk

Megújuló életművek. A nyelv, amely nézőpontot teremt. A címválasztás és egyéb kérdések is felmerültek a múlt heti Kezdőmondaton a PIM-ben. A vendég ezúttal Grecsó Krisztián volt. - Ott jártunk.

Írómozi

Tudatlan tündérek – Írómozi Grecsó Krisztiánnal

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2017. február 22-én, szerdán este 7-től Grecsó Krisztián, aki a Ferzan Özpetek: Tudatlan tündérek című filmjét választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Nagy Gabriella vezeti.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Csontbrigád és Holtverseny

Bence Erika - 2018. február 21.

A Szigeti veszedelmet, a Bánk bánt és A kőszívű ember fiait indexre kell tenni; a Harry Potter-történetek, a Szent Johanna gimi,  Az éhezők viadala és a Trónok harca az olvasóvá nevelés és a korszerűség kulcsai. – A héten Bence Erika netnaplóját olvashatják Kilátó című sorozatunk részeként.

Netnapló

Valuska Gábor fotónaplója 7

Valuska Gábor - 2012. szeptember 23.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs írókról. Ezen a héten a Litera fotósa, Valuska Gábor képeit tekinthetik meg. Az utolsó, hetedik napon a Könyves magazinba készült fotókat mutatjuk meg, Parti Nagy Lajos és Grecsó Krisztián íróasztaláról. 

Netnapló

Valuska Gábor fotónaplója 3.

Valuska Gábor - 2012. szeptember 19.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs magyar írókról. Ezen a héten a Litera fotósa, Valuska Gábor képeit tekinthetik meg. A harmadik napon a Könyvfesztiválon készült sorozatból mutatunk négyet: Gerevich András, Grecsó Krisztián, Lovas Nagy Anna és Miklya Anna fotóit.

Netnapló

Bezzeg

Élet és Irodalom - 2012. március 28.

Tényleg nehéz kenyér a prózarovat. Az aktualitás aurájában az örökidő lassú ügy, hogy ne mondjam állni látszik, míg a szekér szalad.  - Az Élet és Irodalom műhelynaplója szerdáról Grecsó Krisztiántól.

Ki a rosseb olvassa ezeket?

2007. március 12. – Elek Tibor
… mivel én nem csak én vagyok, hanem a Bárka is, a Bárka online is, a Békés Megyei Könyvtár is, a Körös Irodalmi Társaság is, az Irodalmi Jelen is vagyok már (micsoda megalománia!), olyan intézmények, amikre a mai világban nagyon ráfér a népszerűsítés, így, mondhatni, kötelességem is élni egy ilyen reklámhordozó felülettel.

Madeleine sütemény és abált szalonna

2007. március 1. – Szilágyi Zsófia
...hogyan igyekszik betölteni egy író azokat a „réseket”, amelyeket a számára fontos elődök műveiben felfedez. Azt a hiányt, például, hogy az Anna Kareninából hiányoznak az ágyjelenetek. Ott vannak mögötte, de nincsenek leírva. Abban a regényben, amely maga is egy hiányt írt tovább: állítólag Tolsztoj azt bontotta ki regénnyé, mi lett volna, ha Tatyjána nem utasítja vissza Anyegint, hanem a szeretője lesz.

A térkép szélén

2006. 04. 27. – Pollágh Péter
Ha beérünk a városba félő, hogy letekerjük az ablakot, s csikorogva gurulunk be a Colour Local elé. Lányok várnak majd táblákkal: „Ha ezek írók, mi is azok vagyunk!” Mi meg cserébe beadjuk nekik, hogy Nyugaton kolbászból van a kerítés, és írni jó.

Pesti adás

2003. 11. 26. - Grecsó Krisztián netnaplója
Van Krúdynak egy kései (ha jól emlékszem, a 30-as évek elejéről való) elbeszélése, amiben Macskás Pál unalmában a padláson üldögél és lyukakat fúr a lakásába, hogy szemmel tarthassa a saját lelkét. Mikor megérkeztem a Székesfővárosba, "megírt" mondatokban gondolkodtam, kémleltem didergő lelkemet, mi van vele.
Macskáspáli dolog ez a naplóírás.

Szépen zajlunk

2003. 11. 25. - Grecsó Krisztián netnaplója
Realista történetszemlélet, a narrátor nem kommentál, nem ítélkezik, szép, modern dolog, ilyen ez a mese is, a király végül jól megveri a feleségét, elmondhatom, hogy bár nincs valódi jellemábrázolás, rászolgált az asszony, kikapós nőszemély, és bizonyos szempontból előny is, hogy ezt az elbeszélő nem rágja a számba, mindez az én szerény olvasatom. A kiscicás, kisfiús, kiskutyás, kisegeres mezőnyből kimagaslik.

A hétfői termés, szombati gyökerekkel és vasárnapi ágakkal

2003. 11. 23. - Grecsó Krisztián netnaplója
Nincsen az elbizakodottságnak határa. Még hogy vasárnap kialszom magam, nem is tudom, honnan vettem ilyesmit, kijelentésem nem csak csapnivaló emberismeretre vall, de szánalmas önismereti szempontból is – a mindenféle halmazok, akár a napok, persze ahol lehet, metszik egymást...
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LITERATV

Nagyvizitben Grecsó Krisztiánnál

A Litera stábja legutóbb Grecsó Krisztiánnál járt nagyviziten. Szegvártól Csongrádig, Szegedtől Békéscsabáig, Berlintől Budapestig kanyargott a beszélgetés, benne oldás és kötés, város és vidék, család és politika, élet és irodalom, pletykák, tánciskolák, jelmezbálok, harmincévnyi napsütés. A hamarosan olvasható nagyinterjú előtt hallgassanak bele a beszélgetésbe!

LiteraTV

Esterházyt olvas: Grecsó Krisztián

Egy éve, 2016. július 14-én halt meg Esterházy Péter. Emlékére ma egész nap szerzők és szerkesztők olvasnak fel a műveiből a Literán. Grecsó Krisztián Esterházy Péter Esti című művéből választott részletet.

LiteraTV

Grecsó Krisztián a Tudatlan tündérekről

Legutóbb Grecsó Krisztián volt az Írómozi vendége a Nyitott Műhelyben. Ferzan Özpetek Tudatlan tündérek című filmjének levetítése után Nagy Gabriella beszélgetett vele. 

Előszilveszter

Grecsó Krisztián: Tubika a feketétől fél – LiteraTV

Most akkor rohadjak meg?, ezt kérdeztem magamtól, és bementem a cirkuszba. Már a fővárosi is tróger volt, mondhatom, hát még ez, ahová kiutaltak. Mártélyi Hagyományőrző Varieté. – Grecsó Krisztián írása a Litera Kenyeret és cirkuszt! című, 13. előszilveszterén hangzott el a Trafóban. Most a LiteraTV-ben is megtekinthetik.

LiteraTV

Grecsó Krisztián: Laudáció Claudio Magris díjához

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, Claudio Magris Budapest Nagydíjához Grecsó Krisztián mondott laudációt. Ezt a beszédet hallgathatják meg most.

Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz - Részlet a szerző felolvasásában

A Litera TV-ben Grecsó Krisztián a napokban megjelenő, Mellettem elférsz című regényének egyik részletét olvassa fel.

Grecsó Krisztián: Férj meg a múltaddal! - Videó

Grecsó Krisztiánnal megjelenés előtt álló regénye, a Mellettem elférsz apropóján beszélgettett Szegő János és Szekeres Dóra az újabb mű tétjeiről, a családi sorsminták ábrázolásáról és megszakításáról, valamint arról, miért hiba, ha lemaradunk a múltunkról.

Grecsó Krisztián felolvasása a pécsi Olvasóligetben

Az Olvasóliget első idei rendezvényén Grecsó Krisztián olvasott fel új regényéből a pécsi Kultúrkertben.

A népi-alanyi költészettől a prózáig

Népi írónak lenni azért nem jó, mert minden skatulya borzalmas, népzenésznek lenni azért jó, mert közben játszhatsz kortárs szerzőket is. Sebő Ferenc egy Várady Szabolcs verset játszik el, ahonnan egyenes út vezet Grecsó Krisztián költői indulására, s arra, miért tért át mégis a prózaírásra. A történetek eredete is felmerül kérdésként: sok történet válik hihetővé attól, hogy falusinak hisszük, bár kiderül, mégsem az, s arról is szó esik, mitől centrumtudat a centrumtudat.

Nincs semmi spontaneitás

Grecsó Krisztián a Képzett társítások - AEGON-estek a Bárkában című sorozat áprilisi előadásán mesél arról, milyen az élet Békéscsabához képest Budapesten, ahol kevesebb a spontaneitás és több a nyitottság, s sokkal hamarabb befogadnak, ha törzshelyet keresel, de ahol annakidején a nagypapa rengeteg érdekes tapasztalatot szerzett, többek között a házgyári lakások építésében.
További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Rájátszás: És lett


Kezdő dátum: 2016-06-28 20:00:00
Popikonok sztárköltőkkel a PIM nyári fesztiválján. Fellép: Beck Zoltán, Egyedi Péter, Grecsó Krisztián, Háy János, Jancsovics Máté, Kemény István, Kollár-Klemencz László, Sárközy Zoltán, Szűcs Krisztián.

Piknikezzen szerzőinkkel!


Kezdő dátum: 2015-09-05 16:00:00
Grecsó Krisztián, Nyáry Krisztián, Parti Nagy Lajos, Spiró György és Tóth Krisztina a Pozsonyi Pikniken.

Program

Apáczai-napok 2014 - Vendég: Grecsó Krisztián


Kezdő dátum: 2014-03-13 13:30:00
Az Apáczai-napokon Szilágyi Zsófia és Grecsó Krisztián beszélget egymással.

Könyvbemutató – Hasítás – huszonhat magyar író novellája a rockról

Gödör Klub (Bp. V. kerület, Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2008-10-15 18:00:00

Primőr: Grecsó Krisztián Tánciskolája

Grand Café (Szeged)
Kezdő dátum: 2008-09-17 19:00:00

A nézőtérrel szemben: Grecsó Krisztián

Sirály, Galéria (Bp., VI, Király u. 50.)
Kezdő dátum: 2008-04-02 18:00:00

JAK-füzetek bemutató

Írók Boltja (Bp, VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2008-01-16 16:00:00

Tótágas

Trafó (Bp. IX., Liliom u. 41.)
Kezdő dátum: 2007-12-30 20:00:00

Botcsinálta Rádiókritikusok

REÖK Palota (Szeged, Petőfi Sándor krt.)
Kezdő dátum: 2007-10-10 19:00:00

33 FOTOGRÁFIA - REVISITING MEMORY

Eckermann Kávézó (Bp. IX., Ráday u. 58.)
Kezdő dátum: 2007-09-10 18:00:00
További találatok