hirdetés

Keresési eredmény a(z) „györgy péter” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Publicisztika

György Péter: Hőstettek az ülőkádban (Tábor Ádámnak szeretettel)

Azaz, attól tartok, hogy mindössze normatív fikció az univerzális avantgárd kronológia. A kulturális terek nélkül mozgalom még nem létezett, melyek alakulása viszont olykor ellentmond a a nagy steril fejlődéstörténeteknek. – György Péter reflexiója a Tábor Ádámmal készült, Vers, kísérlet, mozgalom, megismerés című interjúra.

Hír

Kolozsvár-dialógusok

A Fiatal Írók Szövetsége és az Erdélyi Magyar Írók Ligája irodalomtörténeti tanácskozást és költészeti minifesztivált rendez "árdeli tűnt Athén"- Kolozsvári-dialógusok címmel. Az eseményre május 22-én és 23-án kerül sor a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetemen és a Bulgakov Kávéházban.

Ott jártunk

Irodalmár és kultúrpolitikus – Király István naplójáról

Király István a Kádár-kort dokumentáló naplóját a könyvfesztiválon mutatták be. Az unikális forráskiadvány a Magvető Kiadó Tények és Tanúk sorozatának részeként jelent meg. A naplóról György Péter és Katona Ferenc beszélgetett. – Mészáros Gábor beszámolója.

A katedrán

György Péter: Már réges-rég nem az

Az egyetem állandósága és a folyamatos megújulása ugyanannak az éremnek a két oldala, s kitanulni, hogy miként működik mindez, mi a megfelelő arány a hosszú időtartamok és a gyors lefolyású divatok között: ez az igazi pedagógiai probléma. - A katedrán; oktatóként is tevékeny kritikusokat, irodalomtörténészeket, esztétákat, írókat kérdezünk, hogyan látják a magyar oktatást. György Péterrel beszélgettünk. 

Kiállítás

György Péter: Szijj Ferenc képeiről

Kevés ilyen őszinte képet látni mifelénk, ha az őszinteségen a magunkramaradottság ábrázolását értjük, s nem a megfelelően szolgáló, hasznot hajtó testért leélt életet. – Szijj Ferencnek március 9-én Hibás torzók címen nyílt kiállítása a Nyitott Műhelyben. A képek mellett György Péter megnyitószövegét olvashatják.

HÍR

Nádasdy Ádám az Artisjus Irodalmi Nagydíjasa

Dante Isteni színjátékának fordításáért Nádasdy Ádám veheti át az Artisjus Irodalmi Nagydíjat 2017-ben. Az egyéb kategóriákban Ladik Katalin, Ménes Attila, Dérczy Péter és György Péter kerül a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület irodalmi díjazottjai közé.

Hír

György Péter és Vági Zoltán beszélgetése Nyiszli Miklósról

A Magvető és az ELTE Média Tanszék közös programsorozatának, a Személyes történelemnek keretein belül október 10-én fél hattól Dr. Nyiszli Miklós memoárjának új, bővített kiadása apropóján beszélget György Péter író, esztéta és Vági Zoltán, történész, a kötet szerkesztője, az Oscar-díjas Saul fia szakértője.

Hír

György Péter előadása a Múzeumi Negyedről

György Péter, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének igazgatója, korábban a Városligetben épülő Múzeumi Negyed munkálatainak tanácsadója tart előadást a Gólyavári Estek szervezésében Múzeum, múzeumi rendszer/negyed: válság és/vagy lehetőség címmel szeptember 21-én.

Ott jártunk

Megérkezni vagy hazatérni

Bartók Imre Gondolkodók-trilógiájáról (A patkány éveA nyúl éveA kecske éve) beszélgetett Csuka Botond, György Péter, Nemes Z. Márió és Szilvási Viktória. – Ott jártunk.

INTERJÚ

György Péter: A némaság riasztó tapasztalata

Ennek a könyvnek, ha szabad vállalkozásnak hívnom, az a döntő kérdése, hogy az olvasók megértik, megélik-e ezt a drámát, amelynek végével mindannyian tisztában voltak, s amelyben kényszerszereplőkké váltak, de közben mégis azonosak lettek ezzel az eseménnyel, s az az ő életük története is lett. – György Pétert Az ismeretlen nyelv – A hatalom színrevitele című új könyve kapcsán Fehér Renátó kérdezte.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Thalassa könyv- és lapszám-bemutató

Kossuth Klub (Bp, VIII., Múzeum. u. 7.)
Kezdő dátum: 2008-06-11 18:00:00

A Nyugat zsidó kérdése

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp, V. ker., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-04-22 17:30:00

Kerekasztal-beszélgetés

Alexandra Könyvesház (Bp. VII., Károly körút 3/c.)
Kezdő dátum: 2006-12-08 17:00:00

Gondolkodni Tilos! – Fotóinstalláció

Millenáris Fogadó (Bp. II., Fény u. 20-22.)
Kezdő dátum: 2006-06-18 18:00:00

Tóth Krisztina: Vonalkód

Nyitott műhely (Bp, XII., Ráth György u. 4.)
Kezdő dátum: 2006-06-06 19:00:00

Beszéd a városról


Kezdő dátum: 2005-04-10 10:30:00
Pécs

Beszéd a városról


Kezdő dátum: 2005-04-08 10:30:00
Pécs

Beszéd a városról


Kezdő dátum: 2005-04-09 10:30:00
Pécs

Ursula Neubauer: Átképzelt tájképek


Kezdő dátum: 2005-03-02 18:00:00
Bp, I., Szentháromság u. 2.

"Meg kén tanulnom a formát, mert nélkülözni akarom"


Kezdő dátum: 2005-02-08 17:00:00
Bp, V, Károlyi Mihály u. 16.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Zárásként is történések

2008. október 5. – Füzi László
Ezt a formát szerintem pár évvel ezelőtt, amikor szinte három éven keresztül írtam valamiféle hasonló naplót, a magam számára már kiírtam, azt hiszem, bármikor is kezdenék valami hasonlóba, nem a tartalmi vonatkozásokat, hanem a lényeget tekintve csak ismételni tudnám magamat. Akkor annak az írásnak megvolt a maga értelme – önmagam számára legalábbis, új területeket tudtam megnyitni, most már más műfajnak, valami újnak kell jönnie.

Otthonos városok

2005. 08. 03. - Ágoston Zoltán
Csodálom, ámde nem szeretem ezeket a hol szebbnél szebb, máskor meg az ördögnél is rondább állatokat. Már régen rájöttem, hogy gyomorban miépes vagyok. A tengernél is én vagyok az a vendég, aki érdeklődve böngészi az étlapon a vízivilág nyújtotta kínálatot, majd örvendezvén a teremtés gazdagságán -- rögtön a rakija után -- razsnicsit rendel.  

Vinológiai kísérlet

2005. 08. 01. - Ágoston Zoltán
Végül, talán a chileiek alján, úgy zokniszinten, ráakadtam egy-két olyanra, hogy "Piroschka" és hasonlók, azonosíthatatlan származás, kvalifikált no name. Már a címke olyan ordenáré volt, hogy kóstolás nélkül megvolt a hányinger. Mindez Svábföldön, ahol a kitelepítettek jelentős része él, tehát hagyományosnak mondható tapasztalatok vannak a magyar borról.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Most szólunk - György Péter Vaszilij Grosszmant ajánlja

György Péter rovatunkban két könyvet is ajánl: Vaszilij Grosszman Panta Rhei című művét, mely magyarul az Európa Kiadó gondozásában jelent meg 2011-ben és Élet és sors című regényét, amelynek megjelenése a közeljövőben várható. - LiteraTV.