hirdetés

Keresési eredmény a(z) „három holló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Simone Weil 110

Vetítéssel emlékeztek meg Simone Weilről

Jelenits István piarista szerzetes, tanár és irodalmár vezetésével egy rendhagyó filmklub keretében emlékeztek meg a Három Hollóban a 110 éve született Simone Weilről. Beszámolónk mellett tekintsék meg Florence Mauro 100. évfordulóra készült dokumentumfilmjét.

Ott jártunk

Lezárult a Budapest-töredékek pályázata

December 7-én a Három Hollóban vehették át díjukat a Budapest-töredékek győztes diákjai, az est folyamán alkotásaikat is felolvasták.

RÉSZLET A KÖTETBŐL

John Ruskin: A vas munkája a természetben, a művészetben és a politikában (részlet)

Nem különös, hogy ezt a rideg és erős fémet azon kapjuk, hogy olyan kifinomultan keveredik emberi életünkkel, hogy segítsége nélkül még elpirulni sem tudunk? – John Ruskin könyvéből olvashatnak részletet.

Ott jártunk

Rúzsba füllel köröket – Erdély 90

Ha valaki meg akarja érteni Erdély film- és képzőművészetét, akkor a verseit is olvasnia kell hozzá. Nincsenek külön súlypontok, minden műve az intelligencia nyomát viseli. Már akkor egy 21. századi többdimenziós gondolkodást hozott létre. – Az Erdély Miklós 90 című eseményen jártunk.

Program

Erdély Miklós 90 – Fesztivál a Három Hollóban

2018 júliusában lenne Erdély Miklós író, költő, képzőművész, filmrendező, nagy hatású performance-művész és gondolkodó 90 éves. Halálának 32. évfordulóján, május 22-én és 23-án tiszteletére rendez kétnapos programsorozatot a Szépírók Társasága a Három Hollóban.