hirdetés

Keresési eredmény a(z) „háy jános” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Küldj egy jelet III.

Küldj egy jelet – Postabontás III.

Nyár elején felhívást intéztünk szerzőkhöz és olvasókhoz, küldjenek képeslapot nekünk, olvasók a szerzőknek, szerzők az olvasónak. Nem kevés küldemény érkezett, a harmadik, utolsó adagot tesszük most közzé. Az üzeneteket pedig eljuttatjuk a címzettekhez.

Hír

Hévíz 25 Fesztivál – program!

Július 20-án és 21-én kerül megrendezésre a Hévíz 25 Fesztivál. A folyóirat 25. születsénapjának alkalmából tartott esemény nemcsak a Hévíz negyedszázados múltját eleveníti fel, hanem átadják az idei Hévíz Díjat és az U25 verspályázat fődíját is.

BÁRKA 2018/1.

Háy János: Vers életért

„Idő, idő, te nagy úr, / csak most az egyszer, / ha van szived, / ne most vidd el, / akit megmarkoltál, / hogy elviszel." – A Bárka folyóirat 2018/1. számát Háy János versével ajánljuk.

Kritika

A mindenségnek peremén és szélén

Háy János ismét verset ír; nyolc év verses termését (2009–2017) gyűjti egybe legújabb kötetében, amelyben a lírai én írott-íratlan stációin keresztül tart az öregtó felé. - Lajtos Nóra a Büszkeség és balítélet pályázaton első helyet nyert kritikáját olvashatják Háy János Az öregtó felé című könyvéről.

Büszkeség és balítélet

A Litera kritikapályázatának eredménye

A Litera Büszkeség és balítélet című kritikapályázatának I. fordulójára beérkezett tizenöt szöveget elolvasva döntött a szerkesztőség. Az első díjat Lajtos Nóra kapta. További, megjelenésre választott szövegek szerzői: Beke Zsolt, Benkő Gitta és Ladányi Péter.

Kritikapályázat

Lezárult a Litera 2017-es kritikapályázatának első fordulója

Lezárult a Litera 2017-es Büszkeség és balítélet című kritikapályázatának első fordulója. Október 12-én éjfélig összesen tizenöt pályamű érkezett be. A Havasréti József, Háy János, Molnár T. Eszter, Vida Gábor és Margaret Atwood könyvéről szóló kritikákat a Litera október 18-áig bírálja el.

Pályázat

Már csak 12 nap – Kritikapályázat

Finishez közeledik a Litera Büszkeség és balítélet című kritikapályázata. 2017. október 12-ig várjuk az értő és érvelő kritikákat Havasréti József, Háy János, Molnár T. Eszter, Vida Gábor és Margaret Atwood könyveiről.

Fehérvári Irodalmi Napok

Fehérvári Irodalmi Napok 2017

2017. szeptember 26. és október 1. között újra megrendezésre kerül a Fehérvári Irodalmi Napok (FIN).  A hatnapos fesztiválon 11 helyszínen 14 program közül válogathatnak az érdeklődők. A FIN vendége lesz többek között Bereményi Géza, Závada Péter, Háy János, és a Tünet együttes, de bemutatkoznak a Szívlapát ifjúsági antológia szerzői is, megrendezésre kerül a fehérvári slam poetry verseny, valamint az irodalmi események mellett helyet kapnak színházi előadások is.

Interjú

Háy János: Akkor van veszve, ha már nem is fáj

Engem most például az foglalkoztat, hogy ha átperdülök az éltesebb férfikorból az idős férfikorba, amely változás egyébként elég szarul hangzik, valahogy változtassak azon a látószögön, amiből a világra nézek. – Háy Jánossal Mészáros Gábor beszélgetett nemrég megjelent, Az öregtó felé című verseskötetéről.

BÁRKA 2017/2.

Háy János versei a Bárka új számában

Egyedül lenni, mint / templomban az egér. / Fogat rágni és / könyörögni valamiért. / Adj nekem, adj nekem, / de nem ad senki sem. – A Bárka folyóirat legújabb számát Háy János verseivel ajánljuk.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Pszt! Psszt! Psssszt!

2009. május 6. - Takács Vera
MAGYAR ÍRÓK! Azért mert már nem tetszetek üldöztetni, írhatnátok a gyerekeknek. Vagy anélkül nem megy? Milyen szép kor volt az a nemszép kor, amikor a másutt nem megjelenő írók mondandójukat és tehetségüket gyerekkönyvekbe fojtották.

Én nem repülök el

2008 január 21 - Szilágyi-Nagy Ildikó
Mit szólnak akkor majd a következő könyvemhez, kicsit szorongok. Kabai Lóri szerint: „A rokonokkal mind meg kell küzdjünk egyszer. Ebben magadra hagylak”— majd odadobott martalékául referenciálisan olvasó családomnak. Kivéve a bátyámnak, aki szegény az Írók Boltja kirakatából értesült, és még mindig nem adtam neki példányt.

Némely részletek 7.

2007. április 22. - Fenyvesi Ottó
Babic fordításainak köszönhetően a délszláv térségben valóságos Hamvas-kultusz alakult ki. Hamvas lefordított könyvei nagyobb példányszámban kelnek el a Balkánon, mint Magyarországon. A délszláv mentalitás és kultúra inkább szakrális jellegű, fogékonyabb műveinek mondanivalójára.

Tükör-tévé

2005. 07. 16. - Csontos Erika
Este fél tízkor látom, hogy Toma egy hokedlin ül az előszobai nagytükör előtt, egy dossziéból kiveszi saját régi rajzait, festményeit és egyesével felmutatja őket a tükörnek:
Kedves Nézőink, itt a Híradó! [...]
A festők szeretik a virágokat festeni, és már annyi festő festette le a virágokat, hogy az egyik virágnak emberarca lett.

Racionális babona

2004. 01. 14. - Háy János utolsó netnaplója
Nincs szívem okolni, hogy én megmondtam, és nem vigyáztál rá, meg a te hibád, meg nem is érdemelted meg. A tárgyakat lehet pótolni - mondom, hogy ne sírjon. Ha ezt vagy azt teszem - magyarázza -, akkor nem történik meg. Mert minek vittem magammal, most épp nem is kellett. Vagy bevihettem volna a terembe.

A hatodik nap

2004. 01. 13. - Háy János netnaplója
Viszont számtalan magyarázat született azóta is a lehetséges világok leglehetségesebbikéről (Garaczi), hogy megindokolják, miért kell nekem elhagynom az ágyat, s végigcipelni magamat a napon. A szórakoztató világmagyarázatok örökösen azzal a reménnyel kecsegtetnek, hogy valamit majd megért az ember, de nem ért meg semmit, s ha mégis, akkor már biztos, hogy késő.

Nyugtával dicsérd

2004. 01. 12. - Háy János netnaplója
A hétfő ekként a szittya számára történelmileg is igazolhatóan a mészárlás napja. És ezt mindjárt reggel nyolckor érzi az ember, mikor a napkeltét nézi. Aztán kocsiba ül, beviszi a felesége apját a kórházba. Ott aztán annak az apának azt mondják, hogy a várt műtét ma meglesz.

A síelő író

2004. 01. 11. - Háy János netnaplója
Kevesen tudják elképzelni, milyen egy magyar író, amikor síel. Én sem, mert tükröt nem hoztam, hogy leellenőrizzem, jól mutatok-e a hegy tetején. Persze úgy gondoltam, nagyon jól nézek ki, amint kissé megroggyantott térddel, lejtnek keresztbe állva tekintetemet a völgy felé vetem, hogy ez az írói tekintet, mint afféle lasszó a vadnyugaton, befogjon egy későbbi leírásokhoz alkalmazható tárgyat.

Mackó

2004. 01. 10. - Háy János netnaplója
Egy halhatatlan lényt kiszolgáltatni egy halandónak... Meg - mondom - nekem még élők az emlékek, csak azt feledném azt a pszichológust. A gyermekpszichológust hetvenhatból. Hetvenhat január tizedike, délután négy. Ahhoz képest, hogy gyermek - mondom neki -, mennyire felnőttnek látszik. Erre ő, hogy mit mondasz. Semmit - mondom, csak vicc volt.

KILL

2004. 01. 09. - Háy János netnaplója
A kíntól minden rossz hasonlat meg képzet bejön. A végén a miniszter, aki hanyag pályázatokkal legyilkolja a magyar irodalmat, s az irodalom asszisztál hozzá, széttárja mellén az inget, hogy ide bökj, ó miniszterem, ó én kildzsojom, mint a feleség, aki már húsz éve mászik ágyba a férfivel, pedig utálja, de így nincs vita, hogy mit mire költhet, és a pasi is befogja azt az undorító pofáját, nem üvöltözik esténként, hogy meleg vacsora.
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

no1-15 rejtéje-közérdekű olvasmány mindenkinek

"Szagon a falka" igen, igen Vasgolyó kolléga rutinos ormánya megnesszentet valamit a végére. A most következőkért a verbális rothadt paradicsom, záptojás és egyéb dobálását válalom. Önök, kedves...

Biztatás Háy Jánosnak, s más piszkos szájú irodalmároknak

Mottó helyett: "Nem basznak a csávók, úgy néznek ki. A strandon azért a pinát lesik. Emlékezetből áll a faszuk." (Háy János) Kisapám, ezt jól megírtad! Azt a strandos verset! Hogy a fiúknak...

Háy János sírverse

Háy János sírverse itt nyugszik a háy jani nem kell őtet bántani álneve volt lógó csöcsök egyébként csak egy kis köcsög jó erős a földkéreg nem bújik ki a féreg

NEM (Háy János parafrázis, Háy Jánosnak szerettel)

NEM(Háy Jánosnak szeretettel) Nem írnak a csávók, úgy néznek ki. A standon is csak a pinát lesik. Emlékezetből sincs egy szavuk.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Rájátszás: És lett


Kezdő dátum: 2016-06-28 20:00:00
Popikonok sztárköltőkkel a PIM nyári fesztiválján. Fellép: Beck Zoltán, Egyedi Péter, Grecsó Krisztián, Háy János, Jancsovics Máté, Kemény István, Kollár-Klemencz László, Sárközy Zoltán, Szűcs Krisztián.

William Yang: Blood Links


Kezdő dátum: 2016-03-03 20:00:00
Egy Ausztráliában élő kínai fotóművész, William Yang szokatlan nyomozásba kezdett: felkutatta családja történetét, a titkos vagy elfelejtett sztorikból pedig előadást szerkesztett. Az előadás után Boronkay Soma, dramaturg beszélget William Yanggal angol nyelven.

Kortárs és kedvelt: Háy János


Kezdő dátum: 2016-02-25 18:00:00
Háy Jánossal Farkas Ferenc beszélget.

Előszilveszter

JÁTÉK ÉS MUZSIKA - A Litera 12. előszilveszteri partija


Kezdő dátum: 2013-12-30 20:00:00
A Litera 12. előszilveszteri partiján a Trafóban operamesék kelnek új életre, és közkedvelt áriák öltenek magukra mai jelmezt, a Ki nyer ma játékos keretei között, Czigány Györggyel.

Könyvbemutató – Hasítás – huszonhat magyar író novellája a rockról

Gödör Klub (Bp. V. kerület, Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2008-10-15 18:00:00

A Magyar Dráma Napja az Új Színházban

Új Színház (Bp, VI. Paulay Ede utca 35.)
Kezdő dátum: 2008-09-21 11:00:00

Bérczes László: CSEH TAMÁS - beszélgetőkönyv

Bárka Színház (Vívóterem) (Bp, VIII, Üllő út 82/a)
Kezdő dátum: 2007-12-04 19:00:00

Tótágas

Trafó (Bp. IX., Liliom u. 41.)
Kezdő dátum: 2007-12-30 20:00:00

Kelemeni Esték

Platán étterem (Bp. VI., Városligeti fasor 46-48.)
Kezdő dátum: 2007-10-09 18:00:00

Művészetek Völgye, 2007

Pula
Kezdő dátum: 2007-08-05 19:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Jonathan Franzen díjához – Háy János laudációja

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, Jonathan Franzen ma Budapest Nagydíjat vehetett át. Az írót ez alkalomból Háy János méltatta.

LiteraTV

Háy János: Ez a könyv a mindenkori gyerekkorról szól

A könyvfesztiválra jelent meg Háy János Napra jutni című új novelláskötete, amely a szerző saját bevallása szerint is majdhogynem regényként olvasható - egy kisfiú gyerekkorát követi végig. De a történetek nemcsak egyetlen gyermek, család, szülő történetei, hanem univerzálisan szólnak a gyerekkorról. - Videónkban erről mesél nekünk a szerző.

LiteraTV

Háy János: Traviata (videó)

Háy János a Litera Játék és muzsika... című előszilveszterére Verdi Traviata című operájának történetét dolgozta át. A szerző felolvasását és a Brindisi (Pezsgőária) dallamára írt Kezdő politikus és új szeretőjének kettőse című áriát nézhetik meg a LiteraTv-ben. Énekel: Haris Nadin és Turpinszky Gippert Béla. Zongorán kísér: Balog Zsolt.

LiteraTV

Íróképek - Háy János Tandori Dezső képeiről

2013. december 10-én nyolc kortárs szerző "nyitotta meg" ez alkalomra írt történetével egymás képét és egyúttal magát az Íróképek című kiállítást a Nyitott Műhelyben, a Műhely és a Litera szervezésében. Háy János Tandori Dezső képeiről beszélt.

LITERA TV

ELEVEN - Háy János a Litera születésnapjára

A Litera 11. születésnapját ünnepli virtuálisan, de annál elevenebben. Ez alkalomból több szerző is felolvasta írásait nekünk. A LiteraTV-ben most Háy János A szabadság teste - Lengyelország című írásából olvas fel egy részletet.

LiteraTV

Mikrofonvégen - Háy János: Lehet, kegyetlen lett az új könyvem

A könyvfesztivál második napján Háy Jánost kérdezte Nagy Gabriella A mélygarázs című új regényéről. Háy szerint könyvét több irányból is lehet majd olvasni, az összeesküvés elméletek, a szerelmi történetek, az érzelmesség és érzelemmentesség irányából is, mindenki onnan fogja majd, ahonnan a legjobban megérinti őt és saját sorsát a történet. - Videó!

LiteraTV

Háy János: Hamlet

Háy János a Litera Tíz híres sztori című előszilveszterére William Shakespeare Hamletjét dolgozta fel. Elhangzott 2011. december 30-án a Trafóban.

Videó

Duna-körző

2011. június 25-én Duna-körző címmel tartott a Litera nagyszabású rendezvényt a Március 15-e téren. A Duna-legendárium szerzőivel, Falcsik Marival, Balázs Attilával, Háy Jánossal és Péterfy Gergellyel Jánossy Lajos beszélgetett.