hirdetés

Keresési eredmény a(z) „hlo” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

PROGRAMAJÁNLÓ

Nádasdy Ádám a Brody Lit Nite-on!

A Litera angol nyelvű testvéroldala, a Hungarian Literature Online (HLO) a Brody Studios Klubbal közös sorozatában hónapról hónapra a kortárs irodalom legfontosabb szerzőivel, műfordítóival és szereplőivel ismerkedhet meg a külföldi közönség. A sorozat vendége április 4-én Nádasdy Ádám.

HÍR

Új beszélgetéssorozatot indít a Hungarian Literature Online

A Litera angol nyelvű testvéroldala, a Hungarian Literature Online (HLO) a Brody Studios Klubbal közösen induló új sorozatában hónapról hónapra a kortárs irodalom legfontosabb szerzőivel, műfordítóival és szereplőivel ismerkedhet meg a külföldi közönség. A sorozat első vendége március 14-én Dragomán György.

Interjú

Forgách András: Gyötrelmes utazás volt

Forgách András legutóbbi, Élő kötet nem marad című regényével a Frankfurti Könyvvásár vendége volt. A Hungarian Literature Online számára Mark Baczoni készített vele ez alkalomból interjút többek között a regény megírásának nehézségeiről és az angol fordítás tapasztalatairól. Az interjú egy részletét olvashatják most magyar fordításban.

Interjú

Barnás Ferenc: A német olvasók érzékenyek a nehézségeinkre

A Frankfurti Könyvvásár vendége volt Barnás Ferenc is, akivel a Hungarian Literature Online készített hosszú interjút könyvei külföldi fogadtatásáról és arról, mit érthet meg például egy amerikai olvasó egy, a hatvanas évek vidéki Magyarországán játszódó regényből. – Az interjúból most magyarul olvashatnak egy részletet.

PROGRAMAJÁNLÓ

Angol nyelvű Szentkuthy-est a Nyitott Műhelyben

“Towards the One & Only Szentkuthy” címmel angol nyelvű Szentkuthy-estet rendeznek november 28-án, csütörtökön a Nyitott Műhelyben az Asymptote Journal és a Hungarian Literature Online szervezésében.


Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

November Mumuékkal

2016. november 3. – Hungarian Literature Online

Nem is foglalok helyet a világban, csupán lepattanok róla, mint a ping-pong. Örök kivülálló, végülis az a fordító szerepe, se benn, se kinn. – A Hungarian Literature Online mai netnaplóját Jim Tucker angol műfordító írja.

Egy fordító életéből

2016. november 2. – Hungarian Literature Online

Fordítani, az elnyelni, magába szívni – nemcsak szavakat, fordulatokat, hanem hangokat is, nézőpontokat, valóságokat. – A Hungarian Literature Online mai netnaplóját Claudia Tatasciore olasz műfordító írja.

Contracts and contacts

2016. november 1. – Hungarian Literature Online

És tulajdonképpen miből fog állni az új munkád a Magvetőnél, kérdezte a barátnőm. Magyar szerzőket adok, külföldi szerzőket veszek, válaszoltam. Aha, szóval salesperson lettél. Hm... ja, végül is, tényleg. – A mai netnaplót Orzóy Ágnes, a HLO korábbi főszerkesztője írja.

netnapló

De mit is csinál egész nap egy műfordító?

2016. október 31. - HLO

Üdvözlök mindenkit, ezen a héten a Netnaplót a Litera angol nyelvű oldala, a Hungarian Literature Online (HLO) szerzői és szerkesztői írják. – Az első írást Baczoni Márk, a HLO új főszerkesztője jegyzi magyarul és angolul.