hirdetés

Keresési eredmény a(z) „halász margit” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

OTT JÁRTUNK

A lénárddaróci olvasók kérték

Bárhol is élj a világon, mindabban, ami vagy, benne van apád-anyád, meg a többi felmenők, tokkal vonóval, nyelvjárással, dalokkal, ízekkel, tájakkal, természet idézte hangulatokkal, emlékekkel. - A Könyv utóélete című programmal Halász Margit személyes jelenléte mellett további kortás magyar szerzők művei jutottak le egy aprócska faluba, Lénárddarócra. A különleges író-olvasó találkozóról Bárdos Deák Ágnes  írt nekünk.

Ott jártunk

Tar él, Tar élt, Tar élni fog

Egy lelkes triumvirátus Kácsor Zsolt vezetésével hat éve elhatározta, hogy nem fújhatja el a szél a Mi utcánkat, jöjjenek, emlékezzenek, tisztelegjenek. - Szeptember 25-én hatodik alkalommal rendezték meg Debrecenben a Tar-túrát. A Tar Sándor emlékét idéző sétáról Halász Margit írt a literának.

Másik városom

Dunscore forever

...miközben Johnnal a Hanga-völgyben négykerekű terepmotorozunk, Vari viráglevest főz, árvácskákkal a tetején, meg lehet enni, mondja, virágot már régen ettem, mondom, ők sokat esznek, mondja, látszik, mondom. - Halász Margit a skóciai Dunscore-ról írt a litera körkérdésében.

Mátyás király Kecelbe’

A litera "Mátyás király Gömörbe'" címmel meghívásos pályázatot hirdetett kisprózai művek alkotására. A pályázatról bővebben a litera Mátyás-oldalán olvashatnak.

Mítoszok mítosza

Szépirodalmi fronton az októberi Alföldben többek között Juhász Ferenc, Esterházy Péter, Kovács András Ferenc, Ferdinándy György és Schein Gábor művei olvashatóak és számottevő tanulmány található a mítoszok tárgykörében.

Éneklő folyó

Halász Margit Éneklő folyó című regénye az Irodalmi Jelen regény-pályázatán különdíjat kapott, s hamarosan megjelenik az írónő ötödik köteteként, első nagyepikai alkotásaként. Portálunkon e regény részlete olvasható.

Nótázás

A Székesfehérvárott szerkesztett, megújult Árgus tetszetős szépirodalmi összeállítással jelentkezett legújabb számában. A kritikai rovat a fiatal költőket, írókat szemlézi. Bárány Tibor pedig Teslár Ákos (Márton László: Minerva búvóhelye regényéről) korábban közölt írását elemzi azzal vitázva – Egyszerű és tiszta nóta címmel.

Jelenkortársaink

A Pécsett szerkesztett folyóirat idén félévszázados. Ezévi második számában is a kortárs magyar szépirodalom közlése játssza a főszerepet. A februári lapszámot két nekrológ zárja: Takáts József Határ Győzőre, Tüskés Tibor Lázár Ervinre emlékezik.

könyv

Júliára talála – A víziszörny szerelme

Halász Margit füllapi jegyzete, mely szerint „egy szórakoztató, mesés-legendás Tisza-parti szerelmi történetet” szeretett volna írni, „amolyan édesnemes hungaricummal fűszerezett Júlia-füzetet”, s a szereplők önálló életre kelésével mindez meghiúsulni látszott, igaznak bizonyult.

Kritika

Mézbe mártott szurok

Reményteljes várakozással (és elvárással) vettem kezembe Halász Margit új kötetét, melyre egészen öt évet kellett várni a Csillagkerti szonáta kiadása óta.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Csendélet eperrel

2005. 06. 05. - Halász Margit
Lassan elhagyom a könyvsátrakat. A legutolsó úri sátor után egy középkorú férfit pillantok meg.  Kempingasztalkára rakott saját kiadású könyveit árusítja. Kisasszony,…! Persze, hogy megállok, persze, hogy veszek. Miért? Nos, sajnos annyira önző az ember/én, hogy a tizenvalahány évvel ezelőtti könyvhétre emlékszem, amikor Egerben én is egy kempingasztalról árultam a saját kiadásúmat.

Szaft

2005. 06. 04. - Halász Margit
Már majdnem ott vagyok a Szent István téren. Egy mellékutcában egy strandpapucsos fiatal nő slaggal járdát és falat mos. Hihetetlenül koszos a lába, a körme fekete, bokáján aranylánc. Nem értem magam, egyszerre olthatatlan vágy ébred bennem, hogy cseréljünk. Menjen dedikálni a Noranhoz, én meg elmosogatom itt a járdát csendesen, ilyen melegben szivárványt is lehet csinálni, csak jó szögben kell tartani a slagot.

Meg van írva

2005. 06. 03. - Halász Margit
Azon elmélkedem az nagy Hortobágyot átszelvén egy távpöfögészeti tovazötyögőn, hogy vanhat-e, létezhet-e, annyi talentum/képesség/kakaó/szufla egy íróban, hogy naponta kirázzon a kisujjából két flekknyi, irodalmilag nem cikis terméket. Szerintem nincs.

Ez van!

2005. 06. 02. – Halász Margit
Hát én azt szeretném, ha áttört fényű október délután lenne, és egy nagy diófa alatt szilvalekvárt főznék. A Nagy Ő egy nyugágyon olvasgatna, persze fél szemmel, hunyorítva engem bámulna, én úgy tennék, mint aki észre sem veszi, csak kavargatnám azt a fortyogó mézességet. Bakelit lemezről, néha bele-belerecsegve, Schubert szólna, a szabadban lenne a lemezjátszó is. Darazsak jönnének, odaengedném őket az üst széléhez, hadd édeskedjenek egy kicsit. Hát körülbelül ennyi.

Ki a Tisza vizét issza...

2005. 06. 01. - Halász Margit
Már alig várom, hogy üzenetet kapjak a Tisza-parti ismerőseimtől. Megegyezésünk szerint, ha virágzik a Tisza, egyet füttyentenek, és én kétszer szaladok.

Kapóra jött csendek

2005. 05. 31. – Halász Margit
De jó, hogy hetente kétszer a rheumatológiára járok. Így most kapóra jön a csend. Fél órával előbb érkezem a váróba. Én és néhány kisnyugdíjas élvezzük ezt a fehér némaságot. De jó itt! Én csak úgy vanni szeretek lenni. Különösen élesen érzékelem ezt a jóleső háborítatlanságot, hisz a West End City-ből jövök. Beugrottam egy bizsuboltba.

Gyávának merni lenni

2005. 05. 30. – Halász Margit
Egy éve kábé, vacsora után a fiam elkezdte mondogatni, hogy milyen cikisek és szánalmasak azok a figurák, akik úgy akarnak jófejkedni, hogy nincs internetük, és egy ócska, szakadt Nokiával szerencsétlenkednek. Jókorát csuklottam, vettem egy nagy levegőt, másnap pedig egy számítógépet. A többi ment, mint a karikacsapás. Milyen jó, hogy most házifőzésű gépen írhatom e naplót. Már megint neki volt igaza.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

műKEDDvelő Kiss Ottóval

MU Színház (Bp, XI. Kőrösy József utca 17.)
Kezdő dátum: 2008-01-15 17:30:00

Octopus Összművészeti Sátor (aug. 8-14.)

Hajógyári Sziget
Kezdő dátum: 2007-08-10 10:00:00

Nők a váróban

Tranzit Kávéház (Bp, XI., Kosztolányi Dezső tér, volt Volán buszpályaudvar)
Kezdő dátum: 2005-10-11 19:00:00

VIII. Jak-hajó: "A lélek hullámhosszán"

A38 állóhajó (Bp, IX., Petőfi híd budai hídfő)
Kezdő dátum: 2005-06-04 19:00:00

Noran Könyvheti felolvasás

Alexandra Könyvesház Pódiuma (Bp, V., Nyugati tér 7.)
Kezdő dátum: 2005-05-31 18:00:00