hirdetés

Keresési eredmény a(z) „hazai attila” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Litera Rádió

Litera Rádió: Hazai Attila Feri: Cukor Kékségéről

A Magvető Kiadó és az ELTE BTK Média szakának szervezésében május 7-én került sor arra a beszélgetésre, amelyen Hazai Attila Feri: Cukor Kékség című regénye volt a téma. Havasréti József, Müllner András és K. Horváth Zsolt beszélgetését meghallgathatják a Litera Rádióban.

Hír

Orcsik Roland kapja a 2018-as Hazai Attila Irodalmi Díjat

A Hazai Attila Alapítvány a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon jelentette be, hogy a szakmai zsűri döntése szerint ebben az évben Orcsik Roland veheti át a Hazai Attila Irodalmi Díjat.

Hazai Attila-díj

Hamarosan kiderül, ki nyeri 2018-ban a Hazai Attila-díjat

Március közepén ismét összeült a Hazai Attila Irodalmi Díj zsűrije, hogy eldöntse, ki nyeri idén a 6 éve elhunyt író emlékére alapított, jelentős összeggel járó elismerést. A nagy bejelentés április 20-án, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon várható.

Litera Rádió

Litera Rádió – Re:kerekasztal, a Hazai-ügy

Március 8-án, Szegeden A maximalista címen Hazai Attila emlékére konferenciát rendeztek, melynek részeként került sor a Re:kerekasztal – A Hazai-ügy című beszélgetésre. Angyalosi Gergely, Farkas Zsolt, Margócsy István, Németh Gábor és Szilasi László, az emlékezetes 1998-as kerekasztal résztvevői ültek újra asztalhoz. Hallgassák meg!

Konferencia

A maximalista – Konferencia lesz Hazai Attila emlékére

Az irodalom, a képző-, a film- és a zeneművészet sajátos fúzióját adó rendezvényre 2018. március 8-án kerül sor Szegeden. Hazai Attila „zavarbaejtően különös és parázs indulatokat, komoly vitákat kiváltó prózavilágáról" volt kritikusai, méltatói, kollégái, barátai és kortárs szépírók értekeznek.

Interjú

Bencsik Orsolya – Szabó Gábor: Mennyire látszik?

A maximalista címen Hazai Attila emlékére szervezett konferenciára kerül sor a Szegedi Egyetem Bölcsészettudományi Karán. – A két szervezővel, Bencsik Orsolyával és Szabó Gáborral beszélgettünk.

Budapesti skizo 20

Hazai ízek ma – Húszan a húszéves Skizóról

A Hévíz folyóirat szerkesztői arra kértek húsz ismert művészt, szerkesztőt, kritikust, hogy röviden foglalja össze mai véleményét Hazai Attila Budapesti skizo című, 20 éve megjelent regényéről, a „Hazai-ügyről", egyáltalán: Hazai írásművészetéről, életművéről. Az összeállítás a Hévíz 2017/3. számában jelent meg.

Részlet a könyvből

Szabó Gábor: Jelenlét nyomokban – Hazai Attila-olvasó

Szövegeinek legfontosabb tétjét a különböző határtapasztalatok megragadásának kísérletében látom. Azt hiszem, a határok kitapintásának és nyelvi reprezentálásának eltökélt szándéka Hazai írásainak középponti eleme... – Szabó Gábor Kalligramnál megjelent Hazai Attila-monográfiájának előszavát olvashatják.

Hazai Attila-díj

Bartók Imre: Laudáció Tóth Kinga díjához

A mű rendkívüli muzikalitása az utolsó versekben teljesedik ki, ahol a szerves hulladékból, állati és emberi mozzanatokból, a biologikum teljes spektrumát felölelő elemi minőségekből áll össze az a gótikus hangszer, melyen „egyetlen kilégzésként” az idők közelgő végezetéig szólhat az idegek zenéje. – Tóth Kinga nyerte el az idei Hazai Attila Irodalmi Díjat. Bartók Imre laudációját olvashatják.

Hazai Attila-díj

Tóth Kinga kapja a 2017-es Hazai Attila Irodalmi Díjat

A Hazai Attila Alapítvány a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, 2017. április 22-én, szombat délelőtt jelentette be, hogy a szakmai zsűri döntése szerint ebben az évben Tóth Kinga veheti át a Hazai Attila Irodalmi Díjat. 

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Könyvbemutató – Hasítás – huszonhat magyar író novellája a rockról

Gödör Klub (Bp. V. kerület, Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2008-10-15 18:00:00

Songwriters’ Fest

Tivoli Színház (Bp. VI., Nagymező u. 8.)
Kezdő dátum: 2007-05-11 20:00:00

Kísértések

Trafó (Bp. IX., Liliom u. 41.)
Kezdő dátum: 2006-12-30 20:00:00

PÍ - III/2.

Műcsarnok (Bp. XIV., Hősök tere)
Kezdő dátum: 2006-11-17 18:00:00

A Szépírók Társasága III. Őszi Irodalmi Fesztiválja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-10-29 11:00:00

Irodalmi vízummal Szentendrén (aug. 25-27.)

Városháza díszterme
Kezdő dátum: 2006-08-27 17:00:00

Irodalmi vízummal Szentendrén (aug. 25-27.)

Szentendrei Képtár (Fő tér)
Kezdő dátum: 2006-08-26 10:00:00

Irodalmi vízummal Szentendrén (aug. 25-27.)

Szentendrei Képtár (Fő tér)
Kezdő dátum: 2006-08-25 18:00:00

7 főbűn – szövegben, képben, hangban

Kuplung (Bp. VI., Király u. 46.)
Kezdő dátum: 2006-06-08 19:30:00

Vamp-írók és vámpírok bálja


Kezdő dátum: 2005-03-05 20:00:00
Bp, V., Erzsébet tér
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Ilyen egyszerű

2008. július 25. – Czapáry Veronika
Az irodalom világában is mindig megkeresem az olyan apákat (és mivel főleg férfiakból vannak összegyúrva a szerkesztők, ez nem nehéz), akiknek tuti nem kellenek a szövegeim és akkor azon izélek hetekig. Ahelyett, hogy annak örülnék, ami van, hogy a weboldalam óta, számos visszajelzést kaptam, érdemes azt csinálni, amit csinálok, mert nagyon sokan rákattannak.

Valami a filmről

2007. december 25. – Toepler Zoltán
Nem mondhatjuk azt, hogy egy film rossz, ha rövidebb, mint 135 milliszekundum. Nyilvánvaló, hogy a 135 milliszekundum játékidejű filmeket már a Magyar Filmszemle rövidfilm kategóriájába se lehet benevezni, mert az ilyen már TÚL rövid. Ha egy film túl hosszú, hajlamosak vagyunk kimenni pisilni. Ha egy film megítélésénél többről akarunk beszélni, mint a mű hossza, cserben hagy a logikánk.

Valami a katonaköltőkről

2007. július 20. – Györe Gabriella
Van symphonia is, DJ Palotai és DJ Fraser, búgó gerlicék, fordított sorrendben, bájos madárlábaikkal sikálnak a bakeliten, egyelőre csak kívülről hallgatjuk, párszemélyes asztal, körülöttem alkotók és sem. A Landscape - videoáldozatban keresztre feszített Peer Krisztián az est fáradt sztárja, kábelekből font töviskoronáján öt mikrokamera a tüske, saját magát nézi a közönség az öt kivetítőn...

...melyben előtanulmányokat végez egy lektori jelentéshez, s a boldogság szervét is vakargatja

2004. 09. 01. – Hazai Attila

Ha jól számolom, eljött az utolsó nap. Örömmel adom át holnaptól valaki másnak a litera naplóírás lehetőségét. Főtt krumplit eszem és nem mozdulok ki a lakásból, vagy maximum tíz percre lenézek a Dunapartra. Kiolvasok végre, két hét után, egy érdekes könyvet, angolul van, de kubai írta, eredetileg spanyolul, és a magyar kiadását fontolgatják, nekem kell lektori jelentést írni róla.

...melyben felébred, visszafekszik, rápihen és James Frey segítségével kihozza Lillyt a cracktanyáról

2004. 08. 31. - Hazai Attila

Arra ébredek, hogy valaki benyit a hálószobába, meglátja a pucér seggem, aztán továbbmegy, majd mégis visszajön elköszönni. Imola nálunk aludt a nappaliban, de korán elsiet, délben Kanadába repül.
Zsuzsa még alszik. Felkelek, csinálok egy kávét, kilencig nézem a Napkeltét, de nem marad meg belőle semmi, csak hogy a kormányválság ellenére rekord magas a BUX index.

...melyben össze-vissza bolyong, hőssé válik, végül kiköt Pesten, de nem mumus a Mumus

2004. 08. 30. - Hazai Attila

Álmomban egész éjjel tombolt az eső, pattogott, csattogott a kis ház teteje, pruttyogtak a füvek és a virágok az esőcsepp-bombák csapásai alatt, kinyitom a szúnyoghálót, kilépek a kertbe, érzem, csikar a hasam. Nemrég jöttem Erdélyből, szerintem ott más bacilusok vannak a kajában mint nálunk, különösen a sajtokban és egyéb tejtermékekben.

...melyben Bugyiból Szigligetre és Athénba repülünk, s nem gatyázunk, de palacsintázunk

2004. 08. 29. - Hazai Attila

Reggelire felvágott, ebédre hekket eszem, vacsorára a barátnőmet... üdvözlöm az állomáson. Zsuzsának elment a hangja és kificamodott a bokája az előző esti Krétakör koncerten. Megérkezik és szinte azonnal lefekszik aludni. Hát akkor én mit tegyek? Nekem nagy kedvem van bulizni.

...melyben Zsizsi, Zsombi, és Zsozso kiütik magukat, így a koncert elmarad, s a naplóban sem biztos, hogy szerepelnek többet

2004. 08. 28. - Hazai Attila

A másik szám szövege pedig arról szólna, hogy milyen jó beszarni. Nem csak gyerekkorban, hanem harminc negyven évesen is tök állat dolog beszarni. Arról szól, hogy nagyon humoros dolog beszarni. Az is nagyon vicces ha valaki úgy kiüti magát hogy beszarik. Az volt az egyik legmókásabb dolog az életemben amikor annyit ittam hogy beszartam. Ezt kéne valahogy megírni.

...melyben Bugyiban a Pinarchiára, Szigligeten meg csak úgy isznak

2004. 08. 27. - Hazai Attila

Ismét felkelt a nap. Kedves olvasók, engedjék, hadd rángassam be magukat e kalandba, melyet apránként bővülő írásom befogadása ígér. Mélyüljenek el kedvükre ezen a pénteken Bugyiban történt, csütörtöki napunkon. Vagyis ott álltunk a kocsmában és Zsizsi megszólalt.
- Igyunk a Pinarchiára!

...melyben szabadkozik, bevezet és Bugyiban jár a Balatonon

2004. 08. 26. - Hazai Attila

Ám mégis szeretek más naplókat olvasni, sőt, hiszek e műfajban, szerintem létezhet akár tökéletes napló is, olyasmi, amelyben Pamela részletesen elmeséli, hogy mikor és hányszor csöcsörészte meg a munkaadó gazdája, amelyben Csáth leírja, hogy pontosan mennyi morfiumot nyomott magába, amelyben Warhol precízen kipakol a számlákkal.