hirdetés

Keresési eredmény a(z) „houellebecq” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Tintin, Franz Kafka és Patti Smith

Heti külföldi hírösszefoglalónkban Michel Houellebecq új könyvéről, Stanisław Lem lengyel tudományos-fantasztikus íróról, Kafka hagyatékának sorsáról, Tintin első kalandjáról és Patti Smithről olvashatnak.

Kritika

My generation is zero

Houellebecq első regényének névtelen elbeszélője kilép a munkaerőpiacra, és ezzel magára is zárja a kripta fedelét: baráti kapcsolatai leépülnek, dédelgetett álmai helyett valóra válik valami, amitől irtózik. - Mészáros Gábor kritikája Michel Houellebecq A harcmező kiterjesztése című regényéről.

Hírösszeállítás

Írók a menekültválságról

A svéd Friatider című lapban augusztus végén megjelent néhány idézet Kertész Imrétől „Európa gyerekes és öngyilkos liberalizmusáról”, illetve az Európát elárasztó muzulmánokról. Noha az író maga nem nyilatkozott a témában, a magyar lapokba is átvett cikk sokakat megtévesztett. Cikkünkben néhány, a menekültkérdésben állást foglaló írói véleményt tekintünk át.

Hírösszefoglaló

Machiavelli, Sarrazin és irodalmi pletykák

Külföldi hírösszefoglalónkban Machiavelliről, Thilo Sarrazin Az új erényterror című művéről olvashatnak, és megtudhatják, milyen irodalmi pletykák keringenek Michel Houellebecqről, Stephen Kingről, Lewis Carrollról és Oscar Wilde-ról.

Hír

Michel Houellebecq felfüggeszti új regénye reklámkampányát

Michel Houellebecq felfüggeszti új regénye, a Behódolás reklámkampányát. A 2022-ben játszódó, iszlamista vezetésű Franciaország mindennapjait vizionáló kötet szerdán jelent meg, épp aznap, amikor két fegyveres brutálisan lemészárolta a Charlie Habdo szatirikus lap több munkatársát.

Könyvfesztivál 2013

Az ember, meg a híre

Csöndesen, keresztbe tett lábbal ücsörög ez az alacsony, horpadt mellű, nem éppen franciás jóképűségéről híres ember a színpadon. - A Könyvfesztivál nyitónapján a díszvendéggel, Michel Houellebecqkel Forgách András beszélgetett. Szöllősi Barnabás helyszíni szemléje.

kritika

Egy szöveg lehetőségei

A karcsú könyv pedig – ezzel a különös esettanulmánnyal – ahhoz a végtelenül szomorú végkifejlethez konkludál, hogy kár belefogni bármibe, túl veszélyes lépni, s hogy a kedvetlen kalandok, az anonim szexualitás, a bamba beletörődés biztonságosabb, mint az élethez való visszatérési kísérlet. - Vass Norbert kritikája Michel Houellebecq Lanzarote című könyvéről.

HÍR

Houellebecq, Ellis és Melinda Nadj Abonji magyarul

Három nagyszerű szerző új regénye jelenik meg nemsokára magyar fordításban. Bret Easton Ellis Imperial Bedrooms című könyve már most novemberben, Michel Houellebecq La carte et le territoire című regénye a 2011-es tavaszi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra, és szintén 2011-re tervezik a magyar kiadását az idei Német Könyvdíj magyar származású nyertese, Melinda Nadj Abonji könyvének is.