hirdetés

Keresési eredmény a(z) „inspiráció” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

INSPIRÁCIÓ

Inspiráció: Csuhai István

Jászai Mari nincs, és késő XX. vagy kora XXI. századi szobrászati elgondolással mellszobor sem létezik, Jászai Mari-mellszobor, Szunyogh László munkájaként 1984 óta itt, Ászáron mégiscsak van. – Az Inspiráció legújabb részében Csuhai István reflexióit olvashatják.

INSPIRÁCIÓ

Inspiráció: Németh Bálint

A képen a folyamat, mintha kulcs bele a sötét zárba, nyelv vissza a sötét szájba, csavar helyére a gépezetbe. – Az Inspiráció legújabb részében Németh Bálint reflexióit olvashatják.

INSPIRÁCIÓ

Inspiráció: Simon Bettina

Ezért is tűnhet a szemek nélküli gyűrt arc derűsnek. Mintha nemcsak a sugaras elrendezésű hajtogatás erősítené fel az eredeti fotón látható arckifejezést, hanem a hajtogatás gesztusa is ironikussá válna. – Az Inspiráció 34. részében Simon Bettina reflexióit olvashatják.

INSPIRÁCIÓ

Inspiráció: Borsik Miklós

Mert egyik sem olyan rekorder a hazugságban, mint a Nap, amit a Földtől való távolságnak köszönhet: éltető, állítják róla cinkosai, de egy hajszálon múlik, hogy nem gyilkol le minden élőt (ragyogó közhely). – Az Inspiráció harmincharmadik részében Borsik Miklós reflexióit olvashatják.

INSPIRÁCIÓ

Inspiráció: Kerber Balázs

A képről eszembe jut a nézés produktív, de néha kellemetlen oszcillációja: vajon meddig házak és honnantól tetemek a buckák, és mire szolgálhatnak a lécnyi antennák? – Az Inspiráció harminckettedik részében Kerber Balázs reflexióit olvashatják.

INSPIRÁCIÓ

Inspiráció: Szolcsányi Ákos

Úgy képzelem, a koponya már ott volt, amikor Vito apja eléültette Vitót, nem ő festette oda mögé, szóval kerülném az Ábrahám-Izsák történet áthallásait. Inkább valami már meglevőnek kiszolgáltatni a gyereket. Úgy érzem, enélkül az apaság nem megy, talán szülőnek lenni eleve magában hordozza ezt a lépést. – Az Inspiráció harmincadik részében Szolcsányi Ákos reflexióit olvashatják.

Inspiráció

Inspiráció: Pion István

Sötét van az ajtó mögött, de biztos vagyok benne, hogy a Photoshop-művészet Photoshop-nélküli ősatyja (ez Uelsmann, a kép készítője) meghagyta nekem a lehetőséget arra, hogy találjak egy villanykapcsolót az ajtó után közvetlenül. – Az Inspiráció huszonkilencedik részében Pion István reflexióit olvashatják.

Inspiráció

Inspiráció: Fekete Richárd

Mondanám, hogy a bányász arcvonásait és tekintetét sűrítettem össze, de úgy látom, hogy a fotón a sötétség némaságából táplálkozó elhatározás másfajta – ám a verssel valamennyire tényleg rokon – szomorúságot mutat. – Az Inspiráció huszonnyolcadik részében Fekete Richárd reflexióit olvashatják.

Inspiráció

Inspiráció: Mohácsi Balázs

„én láttam párist és nem láttam semmit", mondja Kassák Lajos. Ebben (is) különbözünk. Nem láttam még Párizst (sem). (És hogy Kassák Ady-komplexusára is utaljak: Pécs az én Pécsem.) – Az Inspiráció huszonhetedik részében Mohácsi Balázs reflexióit olvashatják.

Inspiráció

Inspiráció: Vida Kamilla

azonos funkciójú épületek egymás mellé helyezve minimális, de végtelen számú variációt képeznek, az egyformának hitt építmények kifinomult konstruktivista esztétikáját tipologizálva, beszélve így egyszerre szintén látásról, történelemről, politikáról, a kapitalizmusról, helyekről és nem-helyekről. – Az Inspiráció huszonhatodik részében Vida Kamilla reflexióit olvashatják.

További találatok