hirdetés

Keresési eredmény a(z) „irodalmi szemle” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Irodalmi Szemle 2018/9.

Polgár Anikó versei a szeptemberi Irodalmi Szemlében

„Remélem arany, és érdemes volt ennyit / csúszni, mászni, kaparni itt a bűzben. "– Az Irodalmi Szemle szeptemberi számát Polgár Anikó három versével ajánljuk.

Irodalmi Szemle, 2018. nyár

Forgács Péter: Háromezer nap (részlet)

Egyre jobban gyötör a bűntudat, amikor benyitok hozzá. Szinte már szégyellem, hogy táplálkozom, hogy látom az eget és a napot, hogy képes vagyok a mozgásra, hogy uralom a testem. – Az Irodalmi Szemle nyári számát Forgács Péter írásával ajánljuk.

Irodalmi Szemle 2018. április

Tőzsér Árpád: Héphaisztosz háza

Ezt a tájat és falut, valahonnan/ a felhők közül, talán maga a teremtményeiből/ kiábrándult Teremtő, esetleg egy, az Esthajnalcsillaghoz/ rögzített multikopter fotózta: nagy rutinnal, szenvtelen tárgyi tudással. - Az Irodalmi Szemle 2018. áprilisi lapszámát Tőzsér Árpád versével ajánljuk.

Irodalmi Szemle 2018/2

Sebők György versei a februári Irodalmi Szemlében

Mint a legháborítatlanabb vizek partján,/ olyan itt, és olyan csönd van, amilyen/ csak az atomok rejtett mélyén zubog. – Az Irodalmi Szemle 2018/2-es számát Sebők György verseivel ajánljuk.

Lapszámajánló

Vida Gergely: Hús-triptichon

Az idei első Irodalmi Szemlében folytatódik az év végi Szabó Lőrinc-tematika, ezúttal fordításelméleti és prózai tanulmányokkal. A szépirodalmi blokkban Vida Gergely, Kozmár Klára, Mellár Dávid és R. Nagy Krisztián szövegeit olvashatjuk. – A lapszámot Vida Gergely szövegével ajánljuk.

Irodalmi Szemle, 2017/12.

Szűcs Balázs Péter: Felolvasás

Az egész felolvasás nem tartott tovább negyven percnél, de Yorick, aki a harmadik sorban foglalt helyet mellesleg, a fejét tette volna arra, hogy mindössze tíz perc telt csak el, legfeljebb tizenöt. – Az Irodalmi Szemle 2017-ben lépett a 60. évfolyamába, a decemberi lapszámot Szűcs Balázs Péter Felolvasás című prózájával ajánljuk.

Folyóiratajánló

Németh Gábor Dávid versei az októberi Irodalmi Szemlében

Az októberi Irodalmi Szemle tematikája a „bekezdés": olyan húszas és harmincas éveikben járó fiatal költők, írók, irodalomtörténészek szerepelnek a lapszámban, akik éppen csak „belekezdtek" a pályájukba.

Irodalmi Szemle, 2017. szeptember

Forgács Miklós: Daliás idők

A szeptemberi Irodalmi Szemle Arany János 200 évvel ezelőtti születése alkalmából tematikus számmal jelentkezik. A lapból Forgács Miklós Daliás idők című, többszólamú versét, Arany-átiratát ajánljuk.

IRODALMI SZEMLE 2017/7.

Orcsik Roland versei az új Irodalmi Szemlében

Azért burkol be a húsunk, / mert védi a csontvázunkat. / Fejem tetején csak bőr és haj. / Ki védi így a koponyám? – Az Irodalmi Szemle friss, nyári számát Orcsik Roland verseivel ajánljuk.

IRODALMI SZEMLE 2017./6.

Áfra János: A sötétség igéi

Nyelvi és kulturális határátlépések, identitásválságok és -váltások, nemi és társadalmi szerepek... az Irodalmi Szemle legújabb, tematikus lapszáma többek között ezeket a kérdéseket érinti. Az újságot Áfra János versével ajánljuk.

További találatok