hirdetés

Keresési eredmény a(z) „irodalmi szemle” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

IRODALMI SZEMLE 2019/1

Sopotnik Zoltán: Szlovákia szaga

Ez a város úgy hullott darabjaira, hogy még / mindig talpon áll. Nézem a szétporladt tömbházakat, / amelyek látszólag egyben vannak, de itt már a szentlélek / is hiába, ha a föld nem akarná, hogy kicsit még álljanak. — Az Irodalmi Szemle januári számát Sopotnik Zoltán verseivel ajánljuk.

IRODALMI SZEMLE 2018/12

Kukorelly Endre: A felhő, a felleg és a fodor

Két üveglap, / ha megmozdul, így mozgatja magát előre- / hátra, picit mintha hullámoznának a felhők. – Kukorelly Endre verse az Irodalmi Szemle 60. évfordulós számában.

IRODALMI SZEMLE 2018/10.

Vajna Ádám: A szocialista munkaversenyek első napjai

Az általános alany beleszimatol a levegőbe: / megalkuvás szaga. / Az utakat lezárták, / a kórházak kertjében vérszagra gyűl az éji vad. – A pluricentrizmust középpontba állító októberi Irodalmi Szemlét Vajna Ádám három versével ajánljuk.

Irodalmi Szemle 2018/9.

Polgár Anikó versei a szeptemberi Irodalmi Szemlében

„Remélem arany, és érdemes volt ennyit / csúszni, mászni, kaparni itt a bűzben. "– Az Irodalmi Szemle szeptemberi számát Polgár Anikó három versével ajánljuk.

Irodalmi Szemle, 2018. nyár

Forgács Péter: Háromezer nap (részlet)

Egyre jobban gyötör a bűntudat, amikor benyitok hozzá. Szinte már szégyellem, hogy táplálkozom, hogy látom az eget és a napot, hogy képes vagyok a mozgásra, hogy uralom a testem. – Az Irodalmi Szemle nyári számát Forgács Péter írásával ajánljuk.

Irodalmi Szemle 2018. április

Tőzsér Árpád: Héphaisztosz háza

Ezt a tájat és falut, valahonnan/ a felhők közül, talán maga a teremtményeiből/ kiábrándult Teremtő, esetleg egy, az Esthajnalcsillaghoz/ rögzített multikopter fotózta: nagy rutinnal, szenvtelen tárgyi tudással. - Az Irodalmi Szemle 2018. áprilisi lapszámát Tőzsér Árpád versével ajánljuk.

Irodalmi Szemle 2018/2

Sebők György versei a februári Irodalmi Szemlében

Mint a legháborítatlanabb vizek partján,/ olyan itt, és olyan csönd van, amilyen/ csak az atomok rejtett mélyén zubog. – Az Irodalmi Szemle 2018/2-es számát Sebők György verseivel ajánljuk.

Lapszámajánló

Vida Gergely: Hús-triptichon

Az idei első Irodalmi Szemlében folytatódik az év végi Szabó Lőrinc-tematika, ezúttal fordításelméleti és prózai tanulmányokkal. A szépirodalmi blokkban Vida Gergely, Kozmár Klára, Mellár Dávid és R. Nagy Krisztián szövegeit olvashatjuk. – A lapszámot Vida Gergely szövegével ajánljuk.

Irodalmi Szemle, 2017/12.

Szűcs Balázs Péter: Felolvasás

Az egész felolvasás nem tartott tovább negyven percnél, de Yorick, aki a harmadik sorban foglalt helyet mellesleg, a fejét tette volna arra, hogy mindössze tíz perc telt csak el, legfeljebb tizenöt. – Az Irodalmi Szemle 2017-ben lépett a 60. évfolyamába, a decemberi lapszámot Szűcs Balázs Péter Felolvasás című prózájával ajánljuk.

Folyóiratajánló

Németh Gábor Dávid versei az októberi Irodalmi Szemlében

Az októberi Irodalmi Szemle tematikája a „bekezdés": olyan húszas és harmincas éveikben járó fiatal költők, írók, irodalomtörténészek szerepelnek a lapszámban, akik éppen csak „belekezdtek" a pályájukba.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Netnapló-extra – A fehér vers

Irodalmi Szemle - 2019. január 09.

Végeredményben reggeltől estig tart, a zavaros, öntudatlan álmokat is beleszámítva, folytonos izomfeszültségben tartva a dúcidegeket. Ezt nevezhetjük kultúrának is, művészetnek, civilizációnak. – Ezen a héten 2018 legjobb netnaplóiból válogatunk. Az Irodalmi Szemle novemberben írta a naplót. Németh Zoltán bejegyzését olvashatják.

Netnapló

A fehér vers

Irodalmi Szemle – 2018. november 16.

Végeredményben reggeltől estig tart, a zavaros, öntudatlan álmokat is beleszámítva, folytonos izomfeszültségben tartva a dúcidegeket. Ezt nevezhetjük kultúrának is, művészetnek, civilizációnak. – A héten a felvidéki Irodalmi Szemle írja a netnaplót. A pénteki napról Németh Zoltán.

Netnapló

Csütörtököt írtam

Irodalmi Szemle - 2018. november 15.

A szélvédőn a párától nem látom jól a kinti ködöt. Kanyarog az út, lomha traktorok tűnnek fel a kékből fehérbe váltó semmiből. – A héten a felvidéki Irodalmi Szemle írja a netnaplót. A csütörtöki napról Gyenes Gábor.

Netnapló

Valami a kisbolygókról

Irodalmi Szemle - 2018. november 13.

Egy kisbolygó, aki az élete minden percét azzal tölti, hogy megpróbál egy kicsivel többet megérteni a világ, a pályája és a többi kisbolygó dolgairól. Most, éppen, Isztambulban. – A héten a felvidéki Irodalmi Szemle írja a netnaplót. A keddi napról Nagy Hajnal Csilla.

Netnapló

Hétfő, Szemle, határ

Irodalmi Szemle - 2018. november 12.

Kékkő, Zólyom, Besztercebánya felé egyre magasabbra jutunk, egyre erdősebb a táj, és általában hidegebb van, de most nem arra indulok, utazom vissza, Budapestre. – A héten a felvidéki Irodalmi Szemle írja a netnaplót. A hétfői napról Nagy Csilla.