hirdetés

Keresési eredmény a(z) „irodalmi szemle” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Lapszámajánló

Vida Gergely: Hús-triptichon

Az idei első Irodalmi Szemlében folytatódik az év végi Szabó Lőrinc-tematika, ezúttal fordításelméleti és prózai tanulmányokkal. A szépirodalmi blokkban Vida Gergely, Kozmár Klára, Mellár Dávid és R. Nagy Krisztián szövegeit olvashatjuk. - Ajánlónk következik.

Irodalmi Szemle, 2017/12.

Szűcs Balázs Péter: Felolvasás

Az egész felolvasás nem tartott tovább negyven percnél, de Yorick, aki a harmadik sorban foglalt helyet mellesleg, a fejét tette volna arra, hogy mindössze tíz perc telt csak el, legfeljebb tizenöt. – Az Irodalmi Szemle 2017-ben lépett a 60. évfolyamába, a decemberi lapszámot Szűcs Balázs Péter Felolvasás című prózájával ajánljuk.

Folyóiratajánló

Németh Gábor Dávid versei az októberi Irodalmi Szemlében

Az októberi Irodalmi Szemle tematikája a „bekezdés": olyan húszas és harmincas éveikben járó fiatal költők, írók, irodalomtörténészek szerepelnek a lapszámban, akik éppen csak „belekezdtek" a pályájukba.

Irodalmi Szemle, 2017. szeptember

Forgács Miklós: Daliás idők

A szeptemberi Irodalmi Szemle Arany János 200 évvel ezelőtti születése alkalmából tematikus számmal jelentkezik. A lapból Forgács Miklós Daliás idők című, többszólamú versét, Arany-átiratát ajánljuk.

IRODALMI SZEMLE 2017/7.

Orcsik Roland versei az új Irodalmi Szemlében

Azért burkol be a húsunk, / mert védi a csontvázunkat. / Fejem tetején csak bőr és haj. / Ki védi így a koponyám? – Az Irodalmi Szemle friss, nyári számát Orcsik Roland verseivel ajánljuk.

IRODALMI SZEMLE 2017./6.

Áfra János: A sötétség igéi

Nyelvi és kulturális határátlépések, identitásválságok és -váltások, nemi és társadalmi szerepek... az Irodalmi Szemle legújabb, tematikus lapszáma többek között ezeket a kérdéseket érinti. Az újságot Áfra János versével ajánljuk.

IRODALMI SZEMLE 2017/5.

Lanczkor Gábor: Hangodüsszeia

Ahol a vonagló darázs / Potroha villong / A hideg sárban ezüst / Felhőveretek alatt,   / Ahol őzpatanyom-katafalkon / A kevély föld / Hordoz a nap körül / Rovátkolt testet, / A kilátás onnan hangos – Az Irodalmi Szemle új számát Lanczkor Gábor verseivel ajánljuk.

IRODALMI SZEMLE 2017/4.

Juhász Tibor versei az Irodalmi Szemlében

Az utolsó hónapban minden apróságon / felidegesítette magát. Egymás után szívta / a cigarettákat, és tajtékozva kereste másik / nyugtatóját, a garázsban elrejtett söröket. – Az Irodalmi Szemle legújabb számát Juhász Tibor verseivel ajánljuk.

IRODALMI SZEMLE 2017./3.

Géczi János versei az Irodalmi Szemlében

„Csúf vénséggé válik, / ha kitöltve is marad belülről a teste, / észrevehető rajta, / utóda antik kurtizánoknak, aki tudja, / miképpen szükséges elüldözni a reményt,” – Az Irodalmi Szemle legújabb számát Géczi János versével ajánljuk.

IRODALMI SZEMLE 2017/1.

Háy János: Változás

Víz csorgott belőle, / holott nem voltkülső ok, hőség esetleg. / Időnként kiment / hányni, de csak / gyomornedv jött fel – A megújult Irodalmi Szemle idei első számát Háy János versével ajánljuk.

További találatok