hirdetés

Keresési eredmény a(z) „jónás tamás” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

kritika

A nincstelen Dárius dalai

Ezek után jogosan feltehetjük a kérdést: kire számíthat még az ember, ha nem a szüleire? Jónás Tamás alaposan analizálja más emberi (esetenként nem emberi) kapcsolatait, de úgy tűnik, nem talál biztos pontot. – Jónás Tamás Törzs című kötetéről Nagy Evelin Noémi írt kritikát.

KÖNYVAJÁNLÓ

Jónás Tamás: Törzs (részlet)

A Törzs a szembenézés könyve: velünk is szembenéz, és csak rajtunk múlik, állni tudjuk-e a tekintetét. – Jónás Tamás legújabb verseskötetéből olvashatnak most nálunk három verset.

Verslavina

A nő, ha negyven – Verslavina

A férfi...? Ez csak szó. Csak puszta ketrec. / A férfi: ember. Más törvénye nincs. / Akkor kimondom, itt nincs már több kecmec, / hogy nem a pénisz teszi. A gerinc. – Szabó T. Anna és Lackfi János verscsatájához tucatnyi költő csatlakozott. A negyvenes nőkről és férfiakról szóló verslavina szinte "felrobbantotta" a közösségi oldalt.

PROGRAMAJÁNLÓ

Indul az Irodalmi Romakép Műhely – „Fekete pipacsok” címmel

Január 22-től, szerdánként 19.00 órától, négy alkalommal jelentkezik majd a Romakép Műhely két tavaszi évadát összekötő eseménysorozata, amelyben a film legfontosabb társművészete, az irodalom kap szerepet.

Jónás Tamás: Lassuló zuhanás

Attól félek, árva lesz mindenki egyszer itt. / Engedj, barátom, énekelni végső csendemig. - Jónás Tamás a könyvhétre, a Magvetőnél megjelenő új kötetéből ajánlunk most egy verset.

helyszíni szemle

Én vétkem

A tatárszentgyörgyi gyilkosságok negyedik évfordulóján a Stúdió K-ban Erdős Virág, Szabó T. Anna, Borbély Szilárd, Iványi Gábor, Esterházy Péter, Jónás Tamás, Németh Gábor, Vajda Mihály és Závada Pál olvasott fel. - Jánossy Lajos helyszíni szemléje.

Bárka, 2012/2.

Jónás Tamás: Nyafogás

"Te vagy az egyetlen okos gyerekem. / Miért kínoz meg minden szerelem? / Miért fáj minden hazugság, irigység. / Ne menj el. Szenvedjek? Igen, kicsit még." - A Bárka új számát Jónás Tamás verseivel ajánljuk.

Fotógaléria

EU Pont-est képekben

Február 10-én tartották a Millenáris Lövőház utca bejáratánál épült Európa Pont első irodalmi eseményét, a Litera részvételével. Portálunk blokkjában Balogh Attila és Jónás Tamás költők léptek fel. Valuska Gábor fotóit láthatják.

Hír

Európa Pont - Literával

A soros Európa Unió-elnökség apropóján programok gazdag választékával várják az érdeklődőket a nemrég nyílt Európa Pontban. Február 10-én 18 órától rendezendő költészeti esten a Ludditák mellett a Litera-szekcióban fellép: Balogh Attila és Jónás Tamás.

Beszélő 2010/szeptember-október

Jónás Tamás: Szőke kislány!

"Személyiségünk partjain, jaj, nem csendes morajlás van, s nem hideg-meleg gőzök takarják el a semmit" - a Beszélő legújabb számából Jónás Tamás versét ajánljuk.
További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Roma irodalmi est

Ráday képesház /Kartonart Galéria (Bp, IX., Ráday utca 25.)
Kezdő dátum: 2008-09-18 17:00:00

Múzeumok éjszakája

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V. ker., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-06-21 16:00:00

Csillagszálló lapszámbemutató

Tranzit Art Café (Bp, XI., Bukarest u. - a Kosztolányi Dezső térnél)
Kezdő dátum: 2008-04-24 18:00:00

PRAE-EST

Műcsarnok (Bp. XIV., Hősök tere)
Kezdő dátum: 2007-04-18 19:00:00

A JAK 18. Irodalmi tábora

A MAK Alkotóháza, Szigliget
Kezdő dátum: 2006-08-29 15:00:00

Művészetek Völgye 2006.

Pula
Kezdő dátum: 2006-07-29 15:30:00

Kiszámítható józanság - Könyvbemutató

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2006-04-13 16:00:00

Europoetica Sacra

(Bp. IX., Ráday u.)
Kezdő dátum: 2006-04-09 11:00:00

Europoetica Sacra

(Bp. IX., Ráday u.)
Kezdő dátum: 2006-04-06 18:00:00

Születésnapodra – e kávéházi szegleten

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-04-10 18:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

"A szerencse a véletlen báli ruhája"

"A szerencse a véletlen báli ruhája. A véletlen pedig az Isten inkognitója itt a világban." - Jónás Tamás a lenyelt és a megírt versekről az AEGON Művészeti Társdíj átadó estjén beszélt.

Jónás Tamás: Kisírt szemek Atlantisza

Jónás Tamás Kisírt szemek Atlantisza című versét olvassa fel.

Juhász Gábor és Jónás Tamás az AEGON-díj átadása után

Jónás Tamás Juhász Gábor, dzsesszgitáros-zeneszerzőt választotta a 2009-es AEGON Művészeti Társdíj kitüntetettjének. A díjátadó után a két alkotóval beszélgettünk a művészi barátságról és 1978-ról.

Jónás Tamás átveszi az Aegon-díjat

A 2009 Aegon Művészeti Díj nyertese április 8-án vette át a neves kitüntetést, amelyet a zsűri Önkéntes vak című kötetért ítélt oda neki.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Mintha angyalok hordoznának

2008. július 21. - Becsey Zsuzsa
A Rózsaszín nyúl. Hogy most akkor így mi lesz vele. Ki fogja őt tenyerébe venni, kényeztetni. Mint én annak idején a magocskákat. És ugye azok is hogy elvesztek. Hogyan fog most akkor napvilágot látni. Aztán úgy van mégis mindig, hogy bízom. Minden összeszedett bátorsággal azon, hogy sikerülni fog. Hogy meg fogja találni nyulacska is a maga foltját. Hiszen a sors kiderült, éppenséggel nagyonis kiderült, hogy tenyerén hordoz. És igen, a magocskák, szép idők. Mintha álom. De ki ez az óriás, ki lesz ez az óriás? Aki engem a tenyerén.

Törékeny agresszió

2006. augusztus 29. - Nemes Zoltán Márió
Az alkotóház körüli várkertben estefelé leereszkedik a vérköd és névtelen ködlovagok, selyembivalyok botorkálnak a bozótban. Egyesek Kertész Imrét is felfedezni vélték a terasz mögötti homályban. A hivatalos dialektusban elmormogott átok: Nem hiszek a nyelvben, csak a kudarcot árulom. Szerepelnem kell az esti konferenciabeszélgetésen, a téma: irodalom az interneten.

Útravalóul

2006. 03. 11. – Zalán Tibor
Babics Imre szövegeit is elviszem magammal, csak úgy, olvasgatás céljából. Babics fontos költő, nyugodt szívvel írom le, amit leírok, Bakonyszűcsön él, remeteként, napról-napra tengődve, alkalmi munkák éhbérén. Közben írja a szövegeit, van egy nagy műve, Gnózis a címe, nem tudom megnevezni, mi is, mert regény a terjedelme, de eposz a formája és hexameterben íródott.

Packa

2004. 02. 17. - Jónás Tamás netnaplója
Ma még ma van. Egy perce mégse. Packázott velem a hivatal, két vagy három tűz közé szorítva magyarázta el, miért vagyok hülye: a szabály az szabály. Vitatkoztam velük, hasztalanul, ugyan megszelídültek, de kiutat nem láttak, nem ajánlottak: vállalkozói igazolvány körüli hercehurcáról van szó. Egy eredménye volt öntudatoskodásomnak: elismerték, hogy nem csak én vagyok hülye, hanem ők is egy picit. Orgazmus.

Időkuss

2004.02.16. - Jónás Tamás netnaplója
Anyu mostanában lenne 60 éves. Nem tudom pontosan, mikor született. Azt se, mikor halt meg. Tavaly? Tavalyelőtt, szeptemberben. Az idő cseppfolyóssá vált azóta, az órák kussolnak. Szinte szétrobban az agyam. Valami tehetetlenség, valami fájdalom. De se sírásra, se dühöngésre nincs bennem erő. A gyerekek betegek, Cili beteg. A tegnapi naplóm melletti fotón ő "modellkedett" nekem. Kb. 4 éves fotó.

Még mindig nem mond6om el senkinek?

2004. 02. 15. - Jónás Tamás netnaplója
Sok támadás ért a 13-i naplóbejegyzésem miatt. Akik egyetértettek velem, azok azt kifogásolták, miért nem mondtam jobban oda, nem lehet ilyen semmi harci vértben csatába menni, szavaim katonáit átgondoltabb hadrendben, kidolgozottabb haditervvel. Hm. Volt olyan, aki nem mert se egyetérteni, se kettőt. Hm. Hm. És volt, aki egyszerűen lehülyézett. Hm. Hm. Hm. Egyiket sem értem. Hol folyik itt csata?

A boka fontos dolog

2004. 02. 14. - Jónás Tamás netnaplója
Én és a bokám egész jól megvoltunk. Ez a gondolat elérzékenyít, úgy döntöttem, ma emberekről írok. Viszonyokról. És úgy döntöttem, hogy nem magyarázom én meg tegnapi "kirohanásomat" (ráadásul nem is az volt) díjak és Partik tekintetében - legyen már felnőtt ez a társadalom, társaság, értse meg, hogy nem a forradalmár, hanem az "én még őszinte ember" szólt belőlem.

Nem mond6om el senkinek

2004. 02. 13. - Jónás Tamás netnaplója
Szorongok (igazából: elegem van, csak ezt már sokszor elmondtam) az irodalomtól. Ja, nem: az irodalmi életből van elegem, az irodalomtól meg szorongok. A szabadságnak, a véleménynek vége, ha az irodalom szigorú határőrei az irodalom szürke határán átengednek bennünket. Vannak bizonyos dolgok, amelyeket nem mondhatok ki. A véleményemet. Például. Mint legkevésbé fontosat. A pletykákat, pedig igen alkalmasak lennének a dolgok tisztázására.

Téli éjszaka

2004. február 12. - Jónás Tamás netnaplója
Csak kényelmetlen dologba nem belemennni! A kényelmetlen dolgok arra ösztönöznek, hogy a magad arcára alakítsd a világot. Keresni hát a kényelmetlen dolgokat! Az történik majd, ami a kávéval, a paprikával: hányingerem volt tőlük, prüszköltem, ma meg keresem a csípőset (bár még mindig nem szeretem), de szeretném magam rajtuk túltenni. Hopp, rémülök meg: az életen, így, észrevétlenül. Hipp, révedezem, mi van akkor?

Vizsgáztatások

2004. 01. 22. - Lackfi János netnaplója
Lenyomom szegény fiú osztályzatát, korábbi tanáraim, mostanra kartársaim közt biztos van, akinek megfordul a fejében, né, milyen kis szadista lett, ahogy átült a katedra túloldalára, pedig hogy majrézott ő is a vizsgákon. Különösebb kéjmámort nem érzek az akció közben, mindössze némi szomorúságot. És mindez még meg sem közelíti azt a fokát a zsenialitásnak, amelyet egy pécsi egyetemista simán átvitt az esztétika tanszéken, örök időkre magasra téve a lécet az utána következőknek.

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

reci

/ jónás tamás: recept költőknek remix / jambikussal vagy keresztrímmel szabad csak írni a tartalmat találd el és fontos a vicc sorátkötéssel nem kezezünk szerelem hálás téma tájleíró verseket is...