hirdetés

Keresési eredmény a(z) „józsef attila-díj” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Március 15. - Díjak

Állami művészeti és miniszteri díjakat adott ma át a miniszter

Az emberi erőforrások minisztere Kiváló Művész-, Érdemes Művész- és Babérkoszorú-díjakat, valamint szakmai díjakat adott át 2016. március 11-én a Pesti Vigadóban. József Attila-díjat kapott: Ablonczy László Ferenc, Bényei Tamás, Dr. Falusi Márton, Farkas Wellmann Endre, Nagy Koppány Zsolt, Tari István és Lanczkor Gábor, Babérkoszorú díjat Farkas Árpád és Király László.

Díj

Politikai játszmák áldozata

A József Attila-díjat 1950-ben a Baumgarten-díj helyett, annak pótlására hozták létre, hogy a kiemelkedő irodalmi tevékenységet jutalmazzák vele. Az első negyven évben április 4-én osztották ki, a rendszerváltás óta viszont mindig a március 15-én kerül sor a hivatalos átadási ünnepségre.

Hír

Művészeti és szakmai díjakat adott át Balog Zoltán

Március 15. alkalmából állami kitüntetéseket, művészeti és szakmai díjakat adott ma át az emberi erőforrások minisztere. Babérkoszorú-díjat kapott Kiss Benedek, Oláh János és Orbán János Dénes; József Attila-díjat Jánosi Zoltán, Kontra Ferenc, Győrffy Ákos, Pálfalvi Lajos, Pollágh Péter, Rózsássy Barbara és Szvoren Edina vehetett át.

HÍR

Babérkoszorú-díjak és más kitüntetések március 15. alkalmából

Átadták többek között a Babérkoszorú - és a József Attila-díjakat. - Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából a kultúra területén végzett kiemelkedő művészi tevékenység elismerésére szakmai díjakat adott át március 14-én.

Ott jártunk

"Ideje észrevenni, hogy hány óra van"

A József Attila Kör (JAK) nemrég Irodalmi Fórumot hívott össze. A fórum témája a művészeti középdíjak, alkotói ösztöndíjak és az azokat odaítélő kuratóriumok ügye volt. Megoldás ugyan nem született, de felszínre kerültek fontos problémák. Az Irodalmi Fórum folytatódik. - A helyszínen Hercsel Adél járt.

HÍR

A NEFMI közleménye a 2012. évi József Attila Díjak odaítéléséről

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumának hivatalos közleménye a József Attila-díj odaítéltése kapcsán kialakult vita kapcsán. 

HÍR

Csaplár Vilmos nyilatkozata a József Attila-díjak kapcsán

A Szépírók Társasága elnökének írását ugyanúgy az irodalmijelen.hu közölte, mint korábban Szőcs Géza kulturális államtitkár ugyanerre az ügyre reflektáló interjúját.

Hír

Nyolc írószervezet nyílt levele a József Attila-díjak ügyében

Dr. Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszterhez és Szőcs Géza, kultúráért felelős államtitkárhoz nyolc írószervezet intézett ma nyílt levelet, melyben a József Attila-díjak odaítélésekor a szakmai szervezetek javaslatainak figyelmen kívül hagyása miatti tiltakozásuknak adnak hangot.

Hír

Szőcs Géza interjúban válaszolt a József Attila-díj ügyében felmerült aggályokra

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár - még az írószervezetek készülő, közös nyilatkozatának megjelenése előtt - az Irodalmi Jelennek adott interjújában válaszolt a József Attila-díj odaítélésével kapcsolatos aggályokra.

Hír

Facebook-csoport tiltakozik a kulturális kormányzat döntése ellen

"El a kezekkel a József Attila-díjtól" néven március 16-án Facebook-csoport alakult, melyben írók, értelmiségiek tiltakoznak a szakmai szervezetek javaslatainak figyelmen kívül hagyása ellen, és párbeszédet kezdeményeznek a díj hátterében működő rendszerről, valamint a jelenlegi és korábbi folyamatokról.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Interjú a József Attila-díjas Marék Veronikával

Marék Veronika a könyvfesztiválon beszélt a LiteraTV-nek arról, mit jelent számára a közelmúltban elnyert József Attila-díj, hogyan talált rá könyveire a japán közönség és, hogy mesehőseihez hasonlóan ő is szereti-e a focit.