hirdetés

Keresési eredmény a(z) „jak” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

BESZÁMOLÓ

Bánkitó Fesztivál. Raport.

Nem tudom leírni a szervezők arcán a meglepődést, hogy tényleg vevők a fesztiválozók arra, amit kifundáltak. Így mondjuk, vevők rá, pedig épphogy nem vevők, hanem résztvevők. – Gondos Mária Magdolna beszámolója a JAK Bánkitó Fesztiválon szervezett programjairól.

Felhívás

Októberben lesz a JAK Műfordító Tábora – Felhívás

A József Attila Kör 2017-ben is meghirdeti Műfordító Táborát a magyar irodalom fordítói számára. A tábor idén Dunabogdányban lesz 2017. október 8–15. között. Jelentkezési határidő: szeptember 5.

Programajánló

JAK-programok a Bánkitó Fesztiválon

A 2017-es Bánkitó Fesztivál július 12. és 15. között kerül megrendezésre. Az idei fesztiválon három napig a József Attila Kör is képviselteti magát a Civil sátorban. – Programajánlónkat olvashatják.

Napló

Soltész Béla: Szigligeti napló

A bemutatkozó kör oda torkollik, hogy megállapítjuk: az irodalmi lapokat körbepublikálni olyan, mint begyűjteni az összes pokémont. A szövegeidet telefonként magad elé tartva e-maileket dobálsz a ritkább példányoknak, és próbálod levadászni őket. – Az idei JAK-tábor egyik titkos naplóját Soltész Béla írta. 

KÖZLEMÉNY

A megszűnés szélére kerülhet a József Attila Kör

Közleményt adott ki a József Attila Kör, miután kiderült, hogy az idei működési támogatásuk újra továbbcsökkent az előző évihez képest. Június 7-én délután sajtótájékoztatót tartanak a Kossuth Klubban az így kialakult helyzetükről. A közleményt szó szerint közöljük.

Hír

Beszélgetés a tehetséggondozásról, a fiatal irodalom jelenéről és jövőjéről

Nyílt vitára hívták a fiatal írók a tehetséggondozókat és az írószervezeteket. A kerekasztal-beszélgetés nyilvános, minden érdeklődőt várnak március 4-én 16 órától.

Nyilatkozat

Az AICA, a FESZ, a JAK és a Szépírók Társasága közös nyilatkozata

Az AICA Műkritikusok Nemzetközi Szövetsége Magyar Tagozata, a Független Előadó-művészeti Szövetség, a József Attila Kör és a Szépírók Társasága közös nyilatkozatot adott ki a Nemzeti Kulturális Alap új kollégiumainak delegálási folyamatáról. A nyilatkozatot az alábbiakban olvashatják.

Nyílt levél

Három írószervezet levele a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Kht. ügyében

A Szépírók Társasága, a József Attila Kör és a Fiatal Írók Szövetsége levelet írt Balog Zoltán és Seszták Miklós miniszternek a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. tervével kapcsolatban. A levelet teljes terjedelmében közöljük.

Felhívás

Felhívás A 20. JAK Tanulmányi Napok konferenciájára

A huszadik JAK Tanulmányi Napok nyilvános felhívást tesz közzé egynapos, Az idegenség alakzatai című szakmai konferenciáján való előadásra. A felhívásra jelentkezőket a szervezők a legkésőbb 2015. február 5-ig értesítik.

Szigligeti napló

Eszkaton, összegzés, ok

A szomszédos asztalnál meghallják, hogy éppen miről beszélgetünk. Isabella kedélyesen érdeklődik: „A ti szövegetekben is van kasztráció? A miénkben is.” Az osztrák szerzők egyébként bámulatosan visszafogottak, Julia nem is hallott David Cronenbergről, cserébe viszont fesztelenül részletezi a fallosz, pénisz stb. szavak német megfelelőinek konnotációit. – Bartók Imre titkos naplója a szigligeti JAK-táborból.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

A fordításhoz szerelem kell

JAK műfordító tábor - 2016. szeptember 5.

Nemcsak a fordítás lehetetlensége lesz ismét nyilvánvaló, anyanyelvűként is kudarcot vallunk, senki nem tudja feloldani a jelentést, Gáborra kell várnunk a beszélgetés végéig, hogy eloszlassa a tanácstalanságot. - A héten a JAK műfordító tábor résztvevői írják a naplót. Elsőként Vásári Melinda bejegyzését olvashatják.

Netnapló

Mindjárt vége

JAK-tábor 2016 - 2016. aigusztus 27.

Ha már épp itt van mellettünk, meg is kérdezem, ő írja-e a naplót. Áfra zavartan felnevet és nem válaszol a kérdésre. Ninivel sokatmondóan egymásra pillantunk. Gyanús. Nagyon gyanús. - A JAK-táborból Bende Tamás jelentkezik a szombati netnaplóval.

Netnapló

Mindigmost

JAK-tábor - 2016. augusztus 26.

Utána elvonulunk a dark discóból egy kicsit szerkesztőileg, nincs kóla, almás cukrot tömök, amíg a horrorfiúk gurítják a csapatépítő Jägereket. Sötét esthez sötét kérdések, mi lesz a JAK-kal, hol vannak a harcos lelkű fiatalok, akik berúgják a szekeret. – A JAK-tábor naplóját péntekről Tóth Kinga írta.

netnapló

Nyitány: csak semmi pánik

JAK-tábor 2016 - 2016. aigusztus 22.

A szervezés mindig háttérmunka, kevés reflektorfénnyel, de nagyszerű emberekkel találkozhatsz a szakmából, s a legfontosabb, amikor örülni látsz embereket, hevesen vitatkozni a programról vagy egyszerűen csak közlik, hogy jövőre szeretnének újra jönni. Ezért csináltam minden évben. - A héten a JAK-tábor szervezői írják Szigligetről a netnaplót. A nulladik napot Gaborják Ádám.

Netnapló

A lélegző hulla és a szakállas nő

Kiadók a könyvhéten - 2016. június 8.

Vidám, csak azért is lélegző halálraítéltek vagyunk. Esetleg akaraterős zombik. – A könyvheti naplók sorában szerdáról a JAK-füzetek szerkesztői írtak. Balajthy Ágnes és Borsik Miklós bejegyzését olvashatják.

Netnapló

Darabokra törted

József Attila Kör - 2015. augusztus 30.

Idén mi is visszakaptuk Szigligetet és a kastélyt. Erre az egy hétre ez volt a mi presszóasztalunk. Kicsit fehér, kicsit drága, kicsit messze van, kicsit inog az egész ügy, de gondoljatok bele: kikkel ültünk már ennél a mi asztalunknál. – Az utolsó bejegyzést az idei JAK-táborból Czinki Ferenc írta.

Jégerszemüveg

József Attila Kör - 2015. augusztus 29.

Sötétben sétálgatunk Lesi Zolival az alig derengő ösvényeken. Valamiért mindig sikerült eltévedni. Fényt reszel a hold a lombok közé, mindenféle alakok sejlenek fel a homályban, Zolival átgyalogolunk egy kivájt szemű, papírmaséból kivágott, japán menyasszonyon. - A JAK-tábor szombati naplóját Potozky László írta.

Solitude-nap

József Attila Kör - 2015. augusztus 28.

Gerevich András megment a leégéstől és megmutatja a vaddisznóküzdelem sebeit. Nini a nemzetközi tojásprojektjéről mesél, fújt, tömött, szúrt, kirakott mindenféle tojásokból kiállítás, őrület, na végre Dénes is kötélnek áll és mindenféle szerkezetekről meg épületekről mesél. - A JAK-tábor pénteki naplóját Tóth Kinga írta.

Netnapló

Goebbels feje a hold körül lebeg

József Attila Kör - 2015. augusztus 27.

Álmomban a kastélyt körülvevő arborétum bronz és betondarabokkal, szoboralakok letörött tagjaival telítődik meg. Goebbels feje a hold körül lebeg, míg az erdő felől Sztálin bal füle repül felém. Klassz kis álom lehetne, de egyszer csak azon kapom magam, hogy betoncafattá szilárdulok. - A JAK-tábor csütörtöki naplóját Kozma Leila írta.

Netnapló

A különlegesről

József Attila Kör - 2015. augusztus 26.

Orcsik Roland szőke kislánya, Julcsi (a továbbiakban Hercegnő, szigorúan nagybetűvel) száll ki az autóból, és miközben ők bepakolnak, a kislány megtapasztalja a szigligeti csoda-érzést. „Apa, apa, hát nézd milyen szép!” hangzik, miközben fut be a régen irodaként működő tágas szobába. A JAK-tábor szerdai naplóját Kele Dóra írta.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

JAKkendő-díj átadó gála


Kezdő dátum: 2016-04-13 17:30:00
Negyedik alkalommal adják át a JAKkendő-díjat

Az idegenség alakzatai


Kezdő dátum: 2016-02-26 10:00:00
A huszadik JAK Tanulmányi Napok egynapos konferencia a kortárs Észak-amerikai irodalom értelmezési lehetőségei felől elindulva közelíti az idegenség fogalmát kulturális, politikai, identitásbeli, nemi és társadalmi aspektust figyelembe véve.

JAK-SOLITUDE est és JAK-KARÁCSONY a PIM-ben


Kezdő dátum: 2015-12-18 19:00:00
A Solitude Atlas-t bemutatja Phil Baber, az atlasz tervezője és Elisa Calosi, a Solitude Akadémia projektmenedzsere.

JAK Retró Garaczi Lászlóval


Kezdő dátum: 2015-11-16 18:30:00
JAK Retró Garaczi Lászlóval. A szerzővel beszélgetnek: Kerber Balázs és Szegő János.

Írók a Balaton körül - Irodalmi Mini-fesztivál


Kezdő dátum: 2015-09-11 15:30:00
A Balatoni Múzeum és a József Attila Kör irodalmi koprodukciója. Fellépnek: Barlog Károly, Kassai Zsigmond, Laboda Kornél, Potozky László.

JAK Műfordító Tábor

Nagykovácsi, Teleki-Tisza Kastély (2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 2.)
Kezdő dátum: 2008-06-25 10:00:00

Szeminarista Centifuga

Centrál Kávéház (Bp, V., Károlyi Mihály u. 9.)
Kezdő dátum: 2008-06-12 19:00:00

JAK Piknik

Szimpla Kert (VII. ker., Kazinczy utca 14.)
Kezdő dátum: 2008-06-07 17:00:00

Dubravka Ugrešić: A fájdalom minisztériuma

Írók Boltja (Bp, VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2008-05-22 16:00:00

Pulzus

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-02-18 19:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Ha szembejönne Gottfried von Strassburg

Újabb villanóemlék a szigligeti JAK-táborból. A kastélypark sok írót látott fái alatt Márton Lászlóval beszélgettünk az irodalmi viszonyok átrendeződéséről, a műfordítás gyönyörű nehézségeiről és a jelenlegi munkái műhelytitkairól.

"Nincs kedvenc szavam"

Parti Nagy Lajost őszi terveiről, munkáiról valamint a szigligeti JAK-táborhoz kapcsolódó élményeiről kérdezte a literaTV. Kiderült, nemsokára megjelenik a Magvetőnél Banga Ferenc illusztrációival díszített meseátiratokat tartalmazó kötete, Pecsenyehattyú címmel, valamint a Struber Péter című gyerekvers kötet Tiger Lillies által megzenésített Junk-opera szövét fordítja magyarra, amely Asher Tamás rendezésében lesz majd látható az Örkény színházban.

Zene, politika, gazda(g)ság

Szőranya- és Újpárduc zenekar szövegek CD-melléklettel, egy eddig ismeretlen szerző, Farkas Tibor regénye egy akaratgyenge figura politikába keveredéséről és megőrüléséről, Kemény István költői életművéről szóló tanulmányokból összeállított kötet és Bajtai András második verseskönyve; a Líra és Lant terjesztői hálózata alá szerveződés - Balogh Endrét, a JAK-füzetek Pollágh Péterrel dolgozó szerkesztőjét a közös tervekről, a következő JAK-füzetekről kérdeztük a literaTV adásában.

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Szotyi

Szotyi héját felém köpte Fél kettőkor kisangyalom, Ívben csillant nyálas röpte, S térdemig ért már a halom. Jaj! Fel leszek négyelgetve, Bosszúszomja olthatatlan! Kisangyalom éles nyelve Csípős,...

Kókatag Kunkor (népmese)

Hol volt, hol nem volt... talán a Kosztolányi téren, ahol egy dúsgazdag miniszter bulizott híveivel. Az Index tudomása szerint az információk eddig titkosan kezelt forrása a Kosztolányi téri Tranzit...

JÓLESZ JAKAB

Hét évvel ezelőtt Kovács Eszternek és Harcos Bálintnak, a Jak-füzetek akkori szerkesztőinek támadt egy ötletük: a XVI. századi Lazarillo de Tormes kópéregény mintájára meg kéne alkotni egy mai magyar...

Megtisztulás

1. A halál sziklán álltak. A tengeri szél kiszárította ajkukat és sós ízt kevert a csókjukba. Le mersz ülni? kérdezte a fiú. Akarod? kérdezte vissza a lány. Igen! felelt a fiú hevesen. A lány...