hirdetés

Keresési eredmény a(z) „jak” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Titkos napló

André Ferenc: Titkos JAK-napló

Nádasdy elmondja a házit, felezőtizenkettesek, páros rím, hat sor. Eldöntöm, hogy a Badacsonytördemicre fogok rímelni minden sorában. Mert azt hiszem, ez jó nekem. Badacsonytördemic–alacsonytörtgerinc–falakon körbevitt – ennek semmi értelme, feladom. – A József Attila Kör szigligeti táborának titkos naplóját Kalapos Éva Veronika mellett André Ferenc írta.

Litera Rádió

Litera Rádió: Hungarofuturista mozgalmi ankét

2017. augusztus 30-án hungarofuturista mozgalmi ankét zajlott le a szigligeti JAK-táborban. A kerekasztal-beszélgetésen részt vettek: Bajusz Orsolya, Nemes Z. Márió, Sirokai Mátyás, Havasréti József és Seregi Tamás. Moderált: Miklósvölgyi Zsolt. – A Litera Rádió felvételét hallhatják.

Hír

Nagy Kata költő a JAK új elnöke

2017. szeptember 1-jei tisztújító közgyűlésén, Szigligeten a József Attila Kör megválasztotta új elnökét. A fiatal írókat tömörítő irodalmi szervezetet január 1-jétől Nagy Kata költő vezeti.

HÍR

Augusztus 28-án kezdődik a 29. JAK-tábor

A József Attila Kör idén 29. alkalommal rendezi meg hagyományos irodalmi-művészeti táborát 2017. augusztus 28. és szeptember 1. között Szigligeten. Íme a részletes program.

BESZÁMOLÓ

Bánkitó Fesztivál. Raport.

Nem tudom leírni a szervezők arcán a meglepődést, hogy tényleg vevők a fesztiválozók arra, amit kifundáltak. Így mondjuk, vevők rá, pedig épphogy nem vevők, hanem résztvevők. – Gondos Mária Magdolna beszámolója a JAK Bánkitó Fesztiválon szervezett programjairól.

Felhívás

Októberben lesz a JAK Műfordító Tábora – Felhívás

A József Attila Kör 2017-ben is meghirdeti Műfordító Táborát a magyar irodalom fordítói számára. A tábor idén Dunabogdányban lesz 2017. október 8–15. között. Jelentkezési határidő: szeptember 5.

Programajánló

JAK-programok a Bánkitó Fesztiválon

A 2017-es Bánkitó Fesztivál július 12. és 15. között kerül megrendezésre. Az idei fesztiválon három napig a József Attila Kör is képviselteti magát a Civil sátorban. – Programajánlónkat olvashatják.

Napló

Soltész Béla: Szigligeti napló

A bemutatkozó kör oda torkollik, hogy megállapítjuk: az irodalmi lapokat körbepublikálni olyan, mint begyűjteni az összes pokémont. A szövegeidet telefonként magad elé tartva e-maileket dobálsz a ritkább példányoknak, és próbálod levadászni őket. – Az idei JAK-tábor egyik titkos naplóját Soltész Béla írta. 

KÖZLEMÉNY

A megszűnés szélére kerülhet a József Attila Kör

Közleményt adott ki a József Attila Kör, miután kiderült, hogy az idei működési támogatásuk újra továbbcsökkent az előző évihez képest. Június 7-én délután sajtótájékoztatót tartanak a Kossuth Klubban az így kialakult helyzetükről. A közleményt szó szerint közöljük.

Hír

Beszélgetés a tehetséggondozásról, a fiatal irodalom jelenéről és jövőjéről

Nyílt vitára hívták a fiatal írók a tehetséggondozókat és az írószervezeteket. A kerekasztal-beszélgetés nyilvános, minden érdeklődőt várnak március 4-én 16 órától.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Na most ez hasonlat

József Attila Kör - 2017. szeptember 3.

Kávé, szóda, dohány, udvar, fapad, viaszos vászon, és már mesélem is, hogy milyen lesz ez a bizonyos JAK-tábor, ahova elindulunk minden augusztus utolsó hetében, de már érzem is, hogy amit mondok, az csak kapargatja a valóságot, mint a régen itt kapható talpas Kossuth a tulajdonképpen bármit. – Czinki Ferenc összefoglaló naplóbejegyzése a szigligeti JAK-táborból.

Legyen hát így

2017. szeptember 2. - JAK Tábor

Azt hiszem, kevés olyan izgalmas pillanat adódik, mint amikor az időbe vetettség tapasztalatával szembesülhetünk. Amikor rájövünk, hogy a JAK a boldogságig lelassítja az időt, s így a pusztulás lehetősége fel sem merül. – Az idei JAK Tábortól Kassai Zsigmond búcsúzik.

Könnyű a szigligeti éjszaka

2017. szeptember 1. - JAK Tábor

Az elnöki pályázat ismertetése után kérdésekre válaszol a jelölt, a szervezet életével, jövőjével kapcsolatos vélemények, hozzászólások hangzanak el. Érvek és ellenérvek. Egyetértés és vita. Több szemszögből rápillantani ugyanarra. Itt és most épp működik a demokrácia. – Bende Tamás naplója a szigligeti JAK-táborból.

Nyüzsögnek körülöttem az írók

2017. agusztus 30. - JAK Tábor

És ha valaki előre nem tudja rólam, hogy nem ebben az országban nőttem fel, és nem itt lakom, előfordul, miután furcsán fejezem ki magam, hogy attól félek, azt hiszik, nem külföldi vagyok, csak simán hülye. Aztán rájövök, hogy a szüleim biztos ezt érzik majdnem tizenöt éve Amerikában. – A JAK Tábor mai naplóját Sipos Tímea írja.

Drága Anyu!

2017. augusztus 29. - JAK Tábor

A fák itt olyan kibogozhatatlan összeköttetésben állnak föld és ég között, hogy a kastély emeletéről tudtam csak képet készíteni nektek róluk úgy, hogy egészben benne legyenek. – A JAK Tábor mai naplóját Sidló Sára írta.

Mindjárt megérkezel

2017. augusztus 28. – JAK Tábor

Úgy várod a szövegezést, mint az első tempókat a vízben, hidegek, és gyorsabban lélegzel miattuk, egy idegenebb közegben tanulsz majd magadról. – Ezen a héten zajlik a JAK Tábor Szigligeten, az első napról Kállay Eszter írt.

Netnapló

A fordításhoz szerelem kell

JAK műfordító tábor - 2016. szeptember 5.

Nemcsak a fordítás lehetetlensége lesz ismét nyilvánvaló, anyanyelvűként is kudarcot vallunk, senki nem tudja feloldani a jelentést, Gáborra kell várnunk a beszélgetés végéig, hogy eloszlassa a tanácstalanságot. - A héten a JAK műfordító tábor résztvevői írják a naplót. Elsőként Vásári Melinda bejegyzését olvashatják.

Netnapló

Mindjárt vége

JAK-tábor 2016 - 2016. aigusztus 27.

Ha már épp itt van mellettünk, meg is kérdezem, ő írja-e a naplót. Áfra zavartan felnevet és nem válaszol a kérdésre. Ninivel sokatmondóan egymásra pillantunk. Gyanús. Nagyon gyanús. - A JAK-táborból Bende Tamás jelentkezik a szombati netnaplóval.

Netnapló

Mindigmost

JAK-tábor - 2016. augusztus 26.

Utána elvonulunk a dark discóból egy kicsit szerkesztőileg, nincs kóla, almás cukrot tömök, amíg a horrorfiúk gurítják a csapatépítő Jägereket. Sötét esthez sötét kérdések, mi lesz a JAK-kal, hol vannak a harcos lelkű fiatalok, akik berúgják a szekeret. – A JAK-tábor naplóját péntekről Tóth Kinga írta.

netnapló

Nyitány: csak semmi pánik

JAK-tábor 2016 - 2016. aigusztus 22.

A szervezés mindig háttérmunka, kevés reflektorfénnyel, de nagyszerű emberekkel találkozhatsz a szakmából, s a legfontosabb, amikor örülni látsz embereket, hevesen vitatkozni a programról vagy egyszerűen csak közlik, hogy jövőre szeretnének újra jönni. Ezért csináltam minden évben. - A héten a JAK-tábor szervezői írják Szigligetről a netnaplót. A nulladik napot Gaborják Ádám.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

JAKkendő-díj átadó gála


Kezdő dátum: 2016-04-13 17:30:00
Negyedik alkalommal adják át a JAKkendő-díjat

Az idegenség alakzatai


Kezdő dátum: 2016-02-26 10:00:00
A huszadik JAK Tanulmányi Napok egynapos konferencia a kortárs Észak-amerikai irodalom értelmezési lehetőségei felől elindulva közelíti az idegenség fogalmát kulturális, politikai, identitásbeli, nemi és társadalmi aspektust figyelembe véve.

JAK-SOLITUDE est és JAK-KARÁCSONY a PIM-ben


Kezdő dátum: 2015-12-18 19:00:00
A Solitude Atlas-t bemutatja Phil Baber, az atlasz tervezője és Elisa Calosi, a Solitude Akadémia projektmenedzsere.

JAK Retró Garaczi Lászlóval


Kezdő dátum: 2015-11-16 18:30:00
JAK Retró Garaczi Lászlóval. A szerzővel beszélgetnek: Kerber Balázs és Szegő János.

Írók a Balaton körül - Irodalmi Mini-fesztivál


Kezdő dátum: 2015-09-11 15:30:00
A Balatoni Múzeum és a József Attila Kör irodalmi koprodukciója. Fellépnek: Barlog Károly, Kassai Zsigmond, Laboda Kornél, Potozky László.

JAK Műfordító Tábor

Nagykovácsi, Teleki-Tisza Kastély (2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 2.)
Kezdő dátum: 2008-06-25 10:00:00

Szeminarista Centifuga

Centrál Kávéház (Bp, V., Károlyi Mihály u. 9.)
Kezdő dátum: 2008-06-12 19:00:00

JAK Piknik

Szimpla Kert (VII. ker., Kazinczy utca 14.)
Kezdő dátum: 2008-06-07 17:00:00

Dubravka Ugrešić: A fájdalom minisztériuma

Írók Boltja (Bp, VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2008-05-22 16:00:00

Pulzus

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-02-18 19:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Ha szembejönne Gottfried von Strassburg

Újabb villanóemlék a szigligeti JAK-táborból. A kastélypark sok írót látott fái alatt Márton Lászlóval beszélgettünk az irodalmi viszonyok átrendeződéséről, a műfordítás gyönyörű nehézségeiről és a jelenlegi munkái műhelytitkairól.

"Nincs kedvenc szavam"

Parti Nagy Lajost őszi terveiről, munkáiról valamint a szigligeti JAK-táborhoz kapcsolódó élményeiről kérdezte a literaTV. Kiderült, nemsokára megjelenik a Magvetőnél Banga Ferenc illusztrációival díszített meseátiratokat tartalmazó kötete, Pecsenyehattyú címmel, valamint a Struber Péter című gyerekvers kötet Tiger Lillies által megzenésített Junk-opera szövét fordítja magyarra, amely Asher Tamás rendezésében lesz majd látható az Örkény színházban.

Zene, politika, gazda(g)ság

Szőranya- és Újpárduc zenekar szövegek CD-melléklettel, egy eddig ismeretlen szerző, Farkas Tibor regénye egy akaratgyenge figura politikába keveredéséről és megőrüléséről, Kemény István költői életművéről szóló tanulmányokból összeállított kötet és Bajtai András második verseskönyve; a Líra és Lant terjesztői hálózata alá szerveződés - Balogh Endrét, a JAK-füzetek Pollágh Péterrel dolgozó szerkesztőjét a közös tervekről, a következő JAK-füzetekről kérdeztük a literaTV adásában.

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Szotyi

Szotyi héját felém köpte Fél kettőkor kisangyalom, Ívben csillant nyálas röpte, S térdemig ért már a halom. Jaj! Fel leszek négyelgetve, Bosszúszomja olthatatlan! Kisangyalom éles nyelve Csípős,...

Kókatag Kunkor (népmese)

Hol volt, hol nem volt... talán a Kosztolányi téren, ahol egy dúsgazdag miniszter bulizott híveivel. Az Index tudomása szerint az információk eddig titkosan kezelt forrása a Kosztolányi téri Tranzit...

JÓLESZ JAKAB

Hét évvel ezelőtt Kovács Eszternek és Harcos Bálintnak, a Jak-füzetek akkori szerkesztőinek támadt egy ötletük: a XVI. századi Lazarillo de Tormes kópéregény mintájára meg kéne alkotni egy mai magyar...

Megtisztulás

1. A halál sziklán álltak. A tengeri szél kiszárította ajkukat és sós ízt kevert a csókjukba. Le mersz ülni? kérdezte a fiú. Akarod? kérdezte vissza a lány. Igen! felelt a fiú hevesen. A lány...