hirdetés

Keresési eredmény a(z) „juhász katalin” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Kilátó / Magasiskola

Juhász Katalin: Vágy és más versek

Az örök városban nincsen szállásunk, / állunk a bezárt bazilika előtt, / mint egy eltévedt küldöttség,és tudjuk, hogy kora reggel / mindenképp tovább kell menni – Magasiskola rovatunkban októbertől év végéig felvidéki írók műveit közöljük. Ezen a héten Juhász Katalin verseit olvashatják.

Interjú

Daniela Kapitáňová: Hamarosan ez is olyasmi lesz, mint az opera

Volt olyan kritikus, aki elhitte, hogy ezt a szöveget egy negyvennégy éves, törpe növésű férfi írta, aki egy tízéves gyerek szellemi szintjén van. Szidta a kiadót, hogy megszégyenít egy szellemi fogyatékost... – A Könyv a temetőről szerzőjét, Daniela Kapitáňovát Juhász Katalin kérdezte.

Interjú

Géppel fotózni nem nagy kunszt

Pavel Vilikovský a szlovákok Esterházyja. Ikonikus, körülrajongott, ugyanakkor posztmodernnek bélyegzett, azaz a széles tömegek számára riasztóval ellátott író, aki egyébként sokkal egyszerűbb nyelvet használ, mint magyar kollégája. – Az íróval Juhász Katalin beszélgetett. 

Interjú

Pavel Vilikovský: Gonosznak lenni

ÚJRAHASZNOS - A gonosz önéletrajza című regény két, egymástól szinte független részből áll. Mindkét történet szereplői konfrontálódnak a körülöttük lévő világban, illetve a bennük lakozó gonosszal. Vajon honnét ered ez a hajlam, és mihez vezethet, ha nem ismerjük fel időben? Erről beszélgettünk Pavel Vilikovskýval, a legjelentősebb, legelismertebb szlovák írók egyikével.

Körkérdés 2010

Év végi körkérdés 2010/18.

Sorozatunk utolsó darabjában Budai Katalin, Németh Gábor, Juhász Katalin és Hartay Csaba körkérdésre adott válaszait közöljük 2010 irodalmáról.

Ott jártunk

Idill szúnyogokkal

...alig hiszek a szememnek: éjjel kettőkor csapatokba verődve verseket és rövid prózákat olvasnak fel egymásnak! Nincs duhajkodás, asztalon táncolás, papírpohárba hányás, ez az írótábor tényleg az írásról szól. - Juhász Katalin beszámolója a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának táboráról.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

A Mikulás tojásai

Juhász Katalin - 2009. november 2.
Ó, irgalom atyja, ne hagyj el!

Dolce far niente

Juhász Katalin - 2009. október 31.
...a Bosszú című filmtrilógia negyedik részét álmodtam meg, a főszereplő az Old Boyt alakító színészre hasonlított, aki készült valamire Rimaszombatban.

Katasztrófa?

Juhász Katalin - 2009. október 30.
Szüleim hamarosan indulnak a temetőbe rendbe tenni a sírokat.

Valahogy mégsem

Juhász Katalin - 2009. október 29.
A célállomás Rimaszombat, egy álmos kisváros Gömörben, ahol nagyszüleim és távolabbi rokonaim alusszák örök álmukat, és ahol valahogy az élők is olyanok, mintha aludnának, vagy legalábbis örökké lefekvéshez készülődnének.

Kapják be!

Juhász Katalin - 2009. október 28.
Az író igenis exhibicionista állatfaj, szeretne egyszer tananyag lenni, ezért legtöbben nagy hévvel szapulják az irodalomoktatást. - Ezen a héten Juhász Katalin netnaplóját olvashatják a literán.

Hajnali józanság

Juhász Katalin - 2009. október 27.
Szóval ma is álldogáltam szépen a galambszaros erkélyen, az égben bál volt megint.

Sétagalopp

Juhász Katalin - 2009. október 26.
De gondolom, már mindenki a körmét rágja izgalmában, hogy akkor vajon jól telt-e hősünk tegnapja, vagy sem.