hirdetés

Keresési eredmény a(z) „kárpáti péter” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

kis hír

Zenés kocsmaszínházi merényletre készülnek Kárpáti Péterék

Rejtő Jenő A detektív, a cowboy és a légió című kisregénye és egyéb Rejtő-szövegek alapján készült Kárpáti színdarabja, melyet Rejtő Jenő születésének 110. évfordulóján mutatnak be a HÁTSÓ KAPU-ban.

Hír

Hamarosan kezdődik a 8. Kortárs Drámafesztivál

A 8. Kortárs Drámafesztivál november 20. és 28. között olyan társulatok előadásaival várja a közönséget, mint a Compagnia Pippo Delbono és az észt No99. Sor kerül Tasnádi-, Kárpáti- és Háy-darabok bemutatójára is. A Magyar Staféta a fesztivál ajánlott programja.

hír

Megvan a Debreceni Alternatív Színházi Szemle versenyprogramja

Kihirdették az idén XV. születésnapját ünneplő Debreceni Alternatív Színházi Szemle (DASZSZ) versenyprogramját. Karsai György válogatott, a megtekintett 150 előadás közül végül tizenkettőt választott, ezek 2009. szeptember 11-15. között versengenek egymással Debrecenben.

Hír

Fordulat: Forgách András a Magyar Stafétában!

Kárpáti Péter betegsége miatt fordulat következett be a staféta menetében. Kárpáti Péter helyett Forgách András író, dramaturg vesz részt az ötösváltó munkájában.

Magyar Staféta

Magyar Staféta – Indul a drámai váltó!

E héten Magyar Staféta címen elindult a litera kortársdráma-váltója, melynek eredményeként a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra megszületik öt szerző - Háy János, Tasnádi István, Kárpáti Péter, Erdős Virág és Garaczi László - stafétában írt, közös színpadi műve. A litera ezzel egyidőben tehetségkutató pályázatot is hirdet.

Szörprájzparti - interjú

A nyúlon túl – Interjú Kárpáti Péterrel

Meglepetééés! A Sirály és a HOPPart közreműködésével jött létre a Szörprájzparti, Kárpáti Péter új darabjának lakásszínházi bemutatója, mely februárban Pesten, márciusban Tatabányán látható - Kárpáti Pétert kérdeztük a próbafolyamatról.

A Jelenkor Kiadó újdonságai

A Jelenkor Kiadó szeptemberben újdonságai között szerepel Kárpáti Péter A kivándorló zsebkönyve című drámája, Schein Gábor legújabb kisregénye, a Lázár!, valamint Somlyó György költészetről írt esszéinek gyűjteménye A vers - a versben címmel. A Mészöly Miklós életmű-sorozat legújabb darabja, a Bolond utazás című regény mellett az író Szederkényi Ervinnel, a Jelenkor folyóirat egykori főszerkesztőjével folytatott levelezése is megjelent a Séta, évgyűrűkkel című kötetben.

Drámai erő

Az idei könyvhétre Garaczi László, Mohácsi János és Tarján Tamás szerkesztésében jelent meg a 2005–2006-os évad nyolc legjobb drámáját közlő Rivalda című válogatás. Kérdéseinkre a kötet egyik szerkesztője, Garaczi László válaszol.

a magyar dráma napja

Magyar – Dráma – Költészet

A budapesti Új Színház stúdiószínházi termében vasárnap este 19 órai kezdettel mutatták be Schein Gábor drámakötetét, a Rivalda 2007-2008 dráma-antológiát, valamint átadták a Vilmos-díjat, a Színházi Dramaturgok Céhének díját és a Szép Ernő jutalmakat, de volt ráadás-díj is…

Fenntartani a figyelmet

A szerda délelőtti szakmai beszélgetés témája a kortárs báb- és gyerekdarabok helyzete volt. A beszélgetést Nánay István, neves színháztörténész-kritikus moderálta, aki néhol csak szűkre szabott válaszokat engedett, máskor szabad utat hagyott a gondolatok kibontakozásának. A felkért hozzászólók között, noha többeket is meghívtak, csak egy drámaíró volt jelen, Zalán Tibor. Ő négy aktív színházcsináló között foglalt helyet: Lengyel Pál, Rumi László, Tóth Miklós és Veress András ültek az asztalnál.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Fesztivákör-képek

2007. július 19. - Györe Gabriella
A Szegeden egyszerre zajló két fesztivál a mindenevő közönségnek nem nagyon hagy pihenőidőt. A Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója és az Alternatív Színházi Szemle egymást érő programjai közül csak felvillantatni tudok néhányat: most ezek szorultak a naplóba, hogy helye legyen a Woyzeck-koncertnek középen.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Az Öldöklő Tejcsarnok


Kezdő dátum: 2016-03-26 20:00:00
Rejtő Jenő-Kárpáti Péter: AZ ÖLDÖKLŐ TEJCSARNOK zenés kocsmaszínházi merénylet Rendező: Kárpáti Péter

Az Öldöklő Tejcsarnok


Kezdő dátum: 2016-03-12 20:00:00
Rejtő Jenő-Kárpáti Péter: AZ ÖLDÖKLŐ TEJCSARNOK zenés kocsmaszínházi merénylet Rendező: Kárpáti Péter

Nézőpont Színház - Dennis Kelly: LOVE & MONEY

Merlin Színház (Bp, V. Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-10-09 19:00:00

A nézőtérrel szemben

Sirály (Bp. VI, Király u. 50.)
Kezdő dátum: 2007-05-09 18:00:00

Magyar Író Akadémia

Művészetek Palotája, Bohém Étterem (Bp. IX., Komor Marcell stny. 1.)
Kezdő dátum: 2007-02-17 10:00:00

NESZE! NESZE! NESZE!

Városi Színház (Bp. VIII., Kálvária tér 6.)
Kezdő dátum: 2006-10-01 19:00:00

NESZE! NESZE! NESZE! – Bemutató

Városi Színház (Bp. VIII., Kálvária tér 6.)
Kezdő dátum: 2006-09-30 19:00:00

Művészetek Völgye 2006.

Pula
Kezdő dátum: 2006-07-31 17:30:00

Nesze, nesze, nesze!

Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis (júl. 7 – szept. 24.)
Kezdő dátum: 2006-07-14 21:00:00

Kárpáti Péter: Első éjszaka avagy utolsó

Örkény Színház (Bp, V., Madách tér)
Kezdő dátum: 2006-02-08 19:00:00
További találatok