hirdetés

Keresési eredmény a(z) „kmtg” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

KMTG-vita

Fehér Renátó: Mi mind ők voltunk egykor

Egy generációnak ez a botrány lett a tűzkeresztség, a betiltott Mozgó Világ. Az aláírók közül senki nem lett jó pénzért KMTG-s palánta, barátaim az irodalomban! – Reményi József Tamás írótársakhoz intézett nyílt levelére sokan reagáltak az ÉS hasábjain. A legutóbbi, 2017. augusztus 25-ei számban jelent meg Fehér Renátó cikke, amelyet most teljes terjedelmében mi is közlünk.

Ott jártunk

Össztűz vagy összjáték

Március 2-án – nagyjából egy évvel a KMTG kapcsán kirobbant ELTE-vitát követően – rendhagyó beszélgetésre került sor az SZTE BTK-n: Szabó Gábor bővített létszámú PhD-szemináriumának vendége Farkas Wellmann Endre, a nagy sajtópolémiát kavart KMTG és Előretolt Helyőrség Íróakadémia egyik oktatója volt. – Ott jártunk.

Riport

Nem rendelkezik adattal

Még januárban a Trafó Nextfeszt programjával kapcsolatban interjút készítettünk Krusovszky Dénessel, melyben a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. szerepéről is kérdeztük. Válaszait elküldtük az érintett cég képviselőjének, aki nem kívánt reagálni az állításokra. Összefoglalónkat olvashatják.

BESZÉD

Pion István: Kezdjük el kicsiben!

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-nek tavaly év végén megítélt 400 millió forintos állami támogatás híre felkavarta az írótársadalmat és a könyves szakmát. A fiatal írók KMTG székháza elé szervezett demonstrációján Krusovszky Dénes, Selyem Zsuzsa és Pion István beszéde hangzott el. A Literán most Pion István beszedét olvashatják.

Összefoglaló

Tiltakoznak a szerzők, tiltakozik a könyvszakma

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-nek tavaly év végén megítélt 400 millió forintos támogatás, a tervezett Kertész Imre Központ, az írószervezetek és más irodalmi s kulturális fórumok támogatásának drasztikus csökkentése felkavarta az írótársadalmat és a könyves szakmát. Összeszedtük az utóbbi egy hónap fejleményeit.

hír

A MKKE levele Balog Zoltán miniszternek

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése levelet intézett Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének. Levelükben tiltakoznak Borovszky Samu újrakiadott sorozatának 600 milliós, a KMTG 400 milliós támogatása ellen, és nehezményezik a 2017-es Arany János Emlékév költségvetésének elmaradását. A levelet teljes terjedelmében közöljük.

Hír

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia első nyári tábora

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. keretén belül működő Előretolt Helyőrség Íróakadémia 2016. augusztus 15. és 17. között szervezi első nyári táborát a felsőörsi Malomvölgy Oktatási és Szabadidő Központban.