hirdetés

Keresési eredmény a(z) „kmtg” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

A HÓNAP SZERZŐJE

Térey János: A ragyogás inkább az enyém, mint Az élőhalottak éjszakája

Emberek nélkül a Káli-medence még szebb lenne, de akkor nem volna kinek elmesélni. – A hónap szerzőjét, Térey Jánost Káli holtak című új regényéről Fehér Renátó kérdezte.

Vélemény

Lövétei Lázár László: Egészen rövid lábjegyzet

Hogy mennyire sikerült objektívre a háromrészes összefoglaló, arról lehetne vitázni, de azért akad még bőven kibeszélni való dolog az irodalmi közéletben. Mert miről is van szó? Január 19-én épp Alsólendváról tartunk Pest felé az autópályán, amikor olvassuk a Magyar Nemzetben, hogy a magyar próza így meg úgy... – Lövétei Lázár László A transzközéptől a KMTG-ig I-III. cikksorozatunk kapcsán írt véleményét közöljük.

KMTG

A transzközéptől a KMTG-ig III.

A Litera 2016 januárjától foglalkozik a KMTG és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia létrejöttének körülményeivel, tevékenységével. A tavaly ősztől továbbgyűrűző, újabb meglepetéseket is tartogató történettel azonban adósak maradtunk. Ezért kísérletet teszünk az események összefoglalására. Jelen írásban a KMTG tevékenységét és az arra született reflexiókat mutatjuk be.

KMTG

A transzközéptől a KMTG-ig II.

A Litera 2016 januárjától foglalkozik a KMTG és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia létrejöttének körülményeivel, tevékenységével. A tavaly ősztől továbbgyűrűző, újabb meglepetéseket is tartogató történettel azonban adósak maradtunk. Ezért úgy döntöttünk, kísérletet teszünk az események összefoglalására. Jelen írásban igyekszünk a nyilatkozatokra koncentrálni, és annak fényében bemutatni a szövevényesnek tűnő történetet. Második rész.

KMTG

A transzközéptől a KMTG-ig I.

A Litera 2016 januárjától foglalkozik a KMTG és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia létrejöttének körülményeivel, tevékenységével. A tavaly ősztől továbbgyűrűző, újabb meglepetéseket is tartogató történettel azonban adósak maradtunk. Ezért úgy döntöttünk, kísérletet teszünk az események összefoglalására. Jelen írásban igyekszünk a nyilatkozatokra koncentrálni, és annak fényében bemutatni a szövevényesnek tűnő történetet. Első rész.

KMTG-vita

Fehér Renátó: Mi mind ők voltunk egykor

Egy generációnak ez a botrány lett a tűzkeresztség, a betiltott Mozgó Világ. Az aláírók közül senki nem lett jó pénzért KMTG-s palánta, barátaim az irodalomban! – Reményi József Tamás írótársakhoz intézett nyílt levelére sokan reagáltak az ÉS hasábjain. A legutóbbi, 2017. augusztus 25-ei számban jelent meg Fehér Renátó cikke, amelyet most teljes terjedelmében mi is közlünk.

Ott jártunk

Össztűz vagy összjáték

Március 2-án – nagyjából egy évvel a KMTG kapcsán kirobbant ELTE-vitát követően – rendhagyó beszélgetésre került sor az SZTE BTK-n: Szabó Gábor bővített létszámú PhD-szemináriumának vendége Farkas Wellmann Endre, a nagy sajtópolémiát kavart KMTG és Előretolt Helyőrség Íróakadémia egyik oktatója volt. – Ott jártunk.

Riport

Nem rendelkezik adattal

Még januárban a Trafó Nextfeszt programjával kapcsolatban interjút készítettünk Krusovszky Dénessel, melyben a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. szerepéről is kérdeztük. Válaszait elküldtük az érintett cég képviselőjének, aki nem kívánt reagálni az állításokra. Összefoglalónkat olvashatják.

BESZÉD

Pion István: Kezdjük el kicsiben!

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-nek tavaly év végén megítélt 400 millió forintos állami támogatás híre felkavarta az írótársadalmat és a könyves szakmát. A fiatal írók KMTG székháza elé szervezett demonstrációján Krusovszky Dénes, Selyem Zsuzsa és Pion István beszéde hangzott el. A Literán most Pion István beszedét olvashatják.

Összefoglaló

Tiltakoznak a szerzők, tiltakozik a könyvszakma

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-nek tavaly év végén megítélt 400 millió forintos támogatás, a tervezett Kertész Imre Központ, az írószervezetek és más irodalmi s kulturális fórumok támogatásának drasztikus csökkentése felkavarta az írótársadalmat és a könyves szakmát. Összeszedtük az utóbbi egy hónap fejleményeit.

További találatok