hirdetés

Keresési eredmény a(z) „karafiáth orsolya” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Tandori 80

Karafiáth Orsolya: Túl

A Szépírók Társasága a Literával közösen felolvasóestet szervezett Tandori Dezső születésnapjára, december 8-ára, a Szimpla Kávézóban. Az író huszonnégy verseskötetét sorsolták ki a fellépők között, akik a kötetekre reflektáló szövegeket írtak. – Karafiáth Orsolya versét olvashatják.

OTT JÁRTUNK

Egy korát megelőző török regény

Bő fél évszázaddal első megjelenése után a modern török irodalom egy kisregénye elindult világhódító útjára. Sabahattin Ali korát megelőző műve, a Madonna prémkabátban Tasnádi Edit fordításában már magyarul is olvasható. – A könyv bemutatóján P. Szabó Dénes járt.

Hír

Ne kertelj! – Kortárs irodalmi estek Szentendrén

A szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum Art Capital című projektjének irodalmi kísérőrendezvénye a Művészetmalomban lesz megtekinthető 2018. június 13. és június 18. között.

Szerelmes Arany

Karafiáth Orsolya: A szavak románca; Tölgy alatti hölgygyakorlat

Combjának párnáját csiklandozza bajszom, / enged a görcsös félsz, megengedi arcom. / Pöckölöm, símolom, veszek a nedvekbe, / nagy kortyok, fulladék körkörös percekbe. – Karafiáth Orsolya a Litera Szerelmes Arany estjén két fiktív Arany János-verssel állt színpadra (videóval).

Képmegnyitás

Tárgyalás – Írók egymásról

Decemberi Képmegnyitásunkon a Nyitott Műhelyben Valuska Gábor Tárgyalás című kiállításának képeit mutatták be a fotókon szereplő szerzők. Mindenki más íróasztaláról, dolgozószobájáról beszélt. Így látják egymást: Németh Gábor, Karafiáth Orsolya, Kiss Noémi, Dragomán György és Ugron Zsolna.

Ott jártunk

Más soraival ékeskedni életveszélyes lehet

A posztmodern pedig végképp arra a szemétdombra kapaszkodik vissza, ahol eddig mások kapirgáltak, például Borges Pierre Ménard-ja a Don Quijotéban. „Megint az van, ami mindig is volt” – de ez senkit nem izgat. – Karafiáth Orsolya, Bognár Péter és Nényei Pál stand-upoltak a Kompót Dumaklubban október 10-én. Ott jártunk.

Ott jártunk

Arról nem is beszélve

A Dumaszínház Írástudók árulása című sorozatában írók próbálhatják ki magukat a népszerű stand-up műfajban. Április 14-én Nényei Pál, Teslár Ákos, Karafiáth Orsolya és Végh Zsolt lépett fel a Corvin Dumaszínház közvetlen szomszédságában lévő Kompót DumaKlubban. - Forgách Kinga tudósítását olvashatják.

Könyvajánló

Karafiáth Orsolya: Él

Ez a könyv sokat tud a szorongásról, a páros magányról, az ösztönök és a vágyak hatalmáról, az anyáról, apáról, a nőiségről és az erotiká­ról: a versvilág egyszerre fülledten érzéki és visszafogottan érzékletes. – Karafiáth Orsolya Él című verseskötetét ajánljuk.

Könyvfesztivál 2015

Sugár S. András: Magyar szerzőkre összpontosítunk

Az MKKE 220 évére mint a fesztivál fő témájára figyelve a magyar szerzőkre összpontosítunk: Karafiáth Orsolya gyönyörű verseskötetét jelentetjük meg, Ungvári Tamás műve az angol regény „regénye”, Jolsvai András könyve finom, szatirikus krónika a 60-as évekből... – A Scolar Kiadó könyvfesztiválra megjelenő könyveiről Sugár S. András, a kiadó igazgatója számolt be a Literának.

publicisztika

Farkasok órája

A versekben a költő módszeresen feltépi magán a sebeket. Nem kér támaszt, se biztatást, jó szót, nem számít senkire; egyedül megy be az erdő mélyébe, egyedül egyensúlyozik a sziklaszirteken. Bátor könyv. Egy új alkotói korszak kezdete. – Ma mutatják be Karafiáth Orsolya Él című verseskötetét. Keresztury Tibor laudációját olvashatják.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Az írástudók árulása: Nényei Pál, Karafiáth Orsolya, Bognár Péter


Kezdő dátum: 2015-10-10 19:00:00
Az írástudók árulása – írók stand-upolnak különkiadás: Így beszélnek a lírikusok (Idéznek vagy lopnak?). Fellépők: Nényei Pál, Karafiáth Orsolya, Bognár Péter.

Közlekedik a főváros

Tranzit Kávézó (Bp. XI., Kosztolányi Dezső tér, a régi buszpályaudvar épületében)
Kezdő dátum: 2008-11-06 18:00:00
A Legát Tibor szerkesztette kötet bemutatóján a moderátor Karafiáth Oroslya, a fellépő a BARDO (Bárdos Deák Ágnes, Bujdosó János), a felolvasók Gerbert Judit és Mesterházy Gyula, a helyszín pedig a Tranzit Café.

Nők a férfi (b)irodalomban – V. Őszi irodalmi fesztivál

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.) 
Kezdő dátum: 2008-10-25 11:00:00

Első Budapesti Halottaskönyv Fesztivál

Bakelit Multi Art Center, Hangár (Bp, IX. Soroksári út 164. XVIII. épület)
Kezdő dátum: 2008-09-26 21:00:00

Irodalmi Centrifuga a LIFT-en

Merlin Színház (Bp. V. ker., Gerlóczy utca 4.)  
Kezdő dátum: 2008-09-13 16:00:00

PIM Feszt: A gyönyörben nincs középút Eszenyi Enikő önálló estje

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V. ker., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-07-18 20:30:00

Csak a madarak

Merlin Színház Klubterem (Bp, V. Gerlóczy utca 4.)
Kezdő dátum: 2008-06-03 17:30:00

Keressük Lajost! - Karafiáth Orsolya könyvbemutató

Werk Stílus és Kommunikációs Akadémia (Bp., VIII. Horánszky utca 5.)
Kezdő dátum: 2008-04-18 13:19:11

Csillaganyám, csillagapám

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp, V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-01-10 17:00:00

JAK-tábor

Szigliget, Alkotóház
Kezdő dátum: 2007-08-28 16:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Képmegnyitás

Képmegnyitás – Karafiáth Orsolya megnyitója

Legutóbbi Képmegnyitásunkon, december elején Valuska Gábor Tárgyalás című kiállításának képeit "nyitották meg" a szerzők. Karafiáth Orsolya a Kiss Noémi íróasztaláról készült fotót kommentálta.

Képmegnyitás

Képmegnyitás – Németh Gábor megnyitója

Legutóbbi Képmegnyitásunkon, december elején Valuska Gábor Tárgyalás című kiállításának képeit "nyitották meg" a szerzők. Németh Gábor a Karafiáth Orsolya íróasztaláról készült fotót kommentálta. Önfeledt nevetést mindenkinek, szilveszterre!

LiteraTV

Karafiáth Orsolya: Az nyomasszon belülről

Úgy írok, hogy egy nagyon erős hangulatot szeretnék adni, az nyomasszon belülről, és magunkban fogalmazódjon meg, nem akarom feltétlenül kimondani a dolgokat... – Karafiáth Orsolya Él című verseskötete nemrég jelent meg a Scolar Kiadónál. A 86. Ünnepi Könyvhéten Jánossy Lajos kérdezte a költőt a Vörösmarty téren.

LITERA TV

ELEVEN - Karafiáth Orsolya a Litera születésnapjára

A Litera 11. születésnapját ünnepli virtuálisan, de annál elevenebben. Ez alkalomból több szerző is felolvasta írásait nekünk. A LiteraTV-ben most Karafiáth Orsolya mondja el A tisztás című versét.

Írómozi

Hogy szeretsz? - Karafiáth Orsolya mozija

A Litera Írómozijának legutóbbi estjén Susanne Bier: Hogy szeretsz? (Elsker Dig For Evigt) című filmjét vetítettük. Karafiáth Orsolya választotta, akivel a vetítés után Szekeres Dóra beszélgetett. Október 26-án 19 órától a Nyitott Műhelyben Bereményi Géza a vendég, a film pedig Szőts István klasszikusa: Emberek a havason. - Videó.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Tokaj-trip

2008. augusztus 15. - Pál Dániel Levente
A nagyjából 1000 lumenes, öt részre bontott vetítés és a Bukowskit majmoló, softpornó heteroszexuális coming out után épp itt az ideje, hogy töményebben és hosszabban írjak az irodalomról, no meg az irodalom figuráiról, vagy inkább arról, mit tudunk egymással kezdeni.

Naná

2007. június 11. - Balogh Endre
Péter röhögcsél, szerinte nem szabadna véka alá rejteni, milyen egy lúzer társaság lettünk: a prae DVD egyik szerkesztőjét, M. Tóth Gézát Oscar-díjra jelölték, a prae.hu irodalmi rovatvezetőjét, Péczely Dórát a Magvető Kiadó kérte fel szerkesztőnek, és az első könyvünk rögtön a Szép Magyar Könyv Díjban részesült.

Némely részletek 7.

2007. április 22. - Fenyvesi Ottó
Babic fordításainak köszönhetően a délszláv térségben valóságos Hamvas-kultusz alakult ki. Hamvas lefordított könyvei nagyobb példányszámban kelnek el a Balkánon, mint Magyarországon. A délszláv mentalitás és kultúra inkább szakrális jellegű, fogékonyabb műveinek mondanivalójára.

Ki a rosseb olvassa ezeket?

2007. március 12. – Elek Tibor
… mivel én nem csak én vagyok, hanem a Bárka is, a Bárka online is, a Békés Megyei Könyvtár is, a Körös Irodalmi Társaság is, az Irodalmi Jelen is vagyok már (micsoda megalománia!), olyan intézmények, amikre a mai világban nagyon ráfér a népszerűsítés, így, mondhatni, kötelességem is élni egy ilyen reklámhordozó felülettel.

Az utolsó tangó

2006. szeptember 2. – Nemes Zoltán Márió
A tegnapi felolvasástól még mindig kicsit leterhelve bolyongok, a zene túl könnyű volt tegnap, nem találom a helyem, de erős leszek, a mai estét irányítani (?) fogom. Dunajcsik Mátyás nehéz beszélgetésbe bonyolódik a Kovács András Ferenc líráját tárgyaló szakmai szemináriumon. Sokszor problémás eldönteni, hol végződik valaminek az eredetije, hol kezdődik az imitáció.

Pop és más semmi

2006. 09. 01. – Nemes Z. Márió
Állítólag megérkezik Karafiáth Orsolya is, Gerőcs Péter fiatal szobatársam arra gondol, milyen lehet a tapintása, gyengéd vagy dzsesszes. Erre kénytelen vagyok közölni vele, ha ebben a szobában van, akkor a litera naplónak beszél. A reggelinél üres tányérok, németes szigorral egymás mellé helyezett evőeszközök, a konyhás nénik Kertészről suttognak, Babonás asszonynép, semmi más.

Csak a hús

2006. augusztus 28. – Nemes Zoltán Márió
Rakosgatom a cuccaimat az utazótáskámba, minden eshetőségre fel kell készülnöm, hiszen a postakocsi holnap hajnalban indul. Beteszem a szalonkabátomat, mert ez az egyenviselet, civilként nem engednek be, vagy elnéző, bánatos szemmel írófeleségnek titulálnak majd. Az úszónadrág is hasznos lesz, nem mintha használnám, csupán a stégparti csoportképekért viszem, nem hinném, hogy például egy nyugatos író is tudott volna úszni.

Antropológiai horizont

2006. január 12. – Bodor Béla
Mai tudásunk és irodalomképünk alapján nehéz elhinni, pedig úgy volt, hogy halála után Kosztolányiról szinte megfeledkeztek, az 1940-50-es években a cinikus felszínességgel jelentett egyet a neve, aztán a csillogóan ügyes, de tartalmatlan formabűvész alakjában jelenítette meg a polgári világ hanyatlását. Szép, mint egy napfényben csillogó trágyalégy, mondta rá egy potentát úgy harmincegynéhány éve. Hát ebből az özvegységből nemigen lehetett volna tőkét kovácsolni.  

Kegyetlenségek legszörnyűbb keddje

2003. 10. 15. - Karafiáth Orsolya
Bioköcsög eltűnt a süllyesztőben, minimum sokszor eszembe jut. Emészt az önvád, a rozék sem oldják. Jaj, ez rímel, elúszom csöpögősbe, lassan Gabi Révész-imádatára is ráérzek kissé. Otthon kialmozom rég nem látott cicukámat, és átmászok X.-hez. Nem tudok neki mondani semmit, hagyom, hogy átöleljen, és hagyom, hogy azt érezzem, ez rendben lenne tíz év múlva is.

A mélypont hétfője

2003. 10. 14. - Karafiáth Orsolya
Sehogy se áll össze a tegnap, sehogy, sehogy. Csapongok, ami eszembe jut, rögvest elfelejtem, amire meg hosszabban emlékszem, arra meg minek.
     
További találatok