hirdetés

Keresési eredmény a(z) „kele fodor Ákos” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Nyilatkozat

A Gérecz Attila-díjas költők nyilatkozatot tettek közzé

Tizenkét Gérecz Attila-díjas költő jelentetett meg ma közös nyilatkozatot a Stádium Kiadó két vezetője, Kárpáti Kamil és Lőkös Margit nevéhez fűződő zaklatási ügyben, a kiadóhoz már nem kapcsolható díjról, amelyet nemrég hat költő adott vissza, jelezve ezzel, hogy mélyen elítélik a házaspár tetteit. A nyilatkozatot olvashatják.

HÍR

A 2011. évi Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíjpályázat eredménye

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által finanszírozott ösztöndíj keretében – az ösztöndíjak összegét is érintő év elejei kormányzati zárolások következtében az ösztöndíj ideje 11 hónapra csökkent – idén áprilistól a jövő év februárjáig havi 80.000 forintot folyósítanak a nyertes pályázóknak.

A Litera bemutatja

Látványköltemények

A "Litera bemutatja" 2011. február havi személyének, Kele Fodor Ákosnak szövegeit Csobánka Zsuzsa, Gintli Tibor és Papp Tibor kisesszéi térképezik fel.

A Litera bemutatja

Kele Fodor Ákos versei

A Litera februárban Kele Fodor Ákos verseit, szövegeit ajánlja: Delikát, Szövegtacskó, Paneláldozat.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Palilália

Kele Fodor Ákos - 2013. április 28.

Csacsogunk, a kijelentések 98%-a arra szolgál, hogy észben tarthassuk a szavakat addig, amíg a lényeg mondására vetemedünk néhanap. Minden ismételgetés ezt szolgálja – ahogy a több millió nemzedéknyi dinoszaurusz is az én létem szolgája. - Kele Fodor Ákos naplója vasárnapról.

Menura Novæhollandiæ

2013. április 27. - Kele Fodor Ákos

Folyik az orrom, a könnyem, vírusok elfelejtik a testem – csak ez adhat teret az utódló életnek. Kiárad belőlem mindaz, mely helyemet nem foglalhatja el, s amelyik észben tartani sem akar. Ez a különbség a heg és a vírus között. A traumában valami az én terembe behatolt, s a hús, mikor az űrt visszalakja, örökké emlékezni kényszerül. - Kele Fodor Ákos netnaplója szombatról.

Péntek

2013. április 26. - Kele Fodor Ákos

Nem maradtunk sokáig, elindultunk haza, a buszon egy nő fogdosta a kisfiunk kezét, ezért rászóltam. A villamosmegállóban összefutottunk a feleségem egy barátnőjével, egyfelé mentünk, beszélgettünk. A plázában minden kirakatban a próbababák mellett vagy helyett igazi lányok is álltak, integettek, kicsit ijesztő volt. - Kele Fodor Ákos netnaplója péntekről.

Private resurrection

2013. április 25. - Kele Fodor Ákos

A betű, az írás mint ökológiai hordozó ugyanígy eredendő létében (már az ősnémaságból) szólítja meg és írja magamagát. A szavak természeti testét vissza kell állítani. Hódítással, fosztogató hadjárattal. El kell látni. - Kele Fodor Ákos netnaplója csütörtökről.

Transzducer krupp

2013. április 24. - Kele Fodor Ákos

Az egyik nővér brutálisan az ágyhoz szorítja, látom milyen profi a technikája, mint valami cselgáncs-fogás. A másik jön a csővel, nagyon megsajnálom szegény gyerekem, irtózat fog el: a feje közepéig bedugják a csövet, miközben halálfélelme van – felváltva üvölt az anyja után és utánam. - Kele Fodor Ákos netnaplója szerdáról.

Intertype

2013. április 23. - Kele Fodor Ákos

Minden egyfajta továbbutaltságban volt jelen. Én sem voltam egészen ott, kívülről láttam, gyönyörű érzés volt, nagyon izgultam, mert beszélnem kellett a közönség előtt, vitt magával a zene, a vizuális költeményeimre pedig nem ismertem rá... - Kele Fodor Ákos netnaplója keddről.

Netnapló

Ámbárvást Bisulci Lingua

Kele Fodor Ákos - 2013. április 22.

A koincidenciák napjai ezek. A pláza után a divattervezőhöz siettem, hogy más ruhát is átvegyek. Korábban azt ígértem neki, 6-kor érkezek. Fél hatkor nyomtam a kapucsengőjét – nem jött válasz. Gondoltam, addig a közelben beugrok egy sörözőbe egy kávéra (ittam végül mindkettőt). - Ezen a héten Kele Fodor Ákos írja a naplót a Literán. Az első bejegyzést olvashatják.