hirdetés

Keresési eredmény a(z) „keresztesi józsef” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Könyvajánló

Keresztesi József: Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza (részlet)

Ajaj, de ismerős e helyzet! / Hisz voltam én is kisdiák, / Kijárva, mint megannyi gyermek, / Egy nagy rakásnyi iskolát. / Emlékszem, mennyi sódert löktek / – Akárcsak Csárli most Csücsöknek –, / S ébren szunyált a sok kölyök / Nyitott szemmel a pad mögött… – Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című új könyvéből ajánlunk részletet.

Laudáció

Keresztesi József: Laudáció Lábass Endre Déry-díjához

Lábass Endre író, fotóművész, festő – és mindenekelőtt flâneur; kószáló és felfedező. Úgy bolyong Budapest utcáin, pincerendszereiben és padlástereiben, mintha egy végtelen könyvet lapozgatna... – Lábass Endre Déry-díjához Keresztesi József írt laudációt.

Interjú

Keresztesi József – Kőrizs Imre: A nyugatosok Neója

Ő hatni akart, elmondani valamit a létezésről, azzal együtt – és erre utal mindkét kötetcíme –, hogy az elmondhatóságnak megvannak a maga korlátai. De szerintem a Nihillel és a kései félhosszúival Karinthy átment a falon. – Karinthy Frigyes Összegyűjtött verseinek szerkesztőjével, Kőrizs Imrével és a kötethez utószót írt, Keresztesi Józseffel beszélgettünk.

JELENKOR 2017. JÚNIUS

Keresztesi József: Medvevár (részlet)

A Jelenkor júniusban a hagyományoknak megfelelően színházi számmal jelentkezett. Mellékletben ezúttal Keresztesi József Medvevár című, Janus Pannoniusról írt tragikomédiáját közlik, ebből olvashatnak nálunk egy részletet.

Déry-díj – Laudációk

Selyem Zsuzsa, Takáts József és Zoltán Gábor Déry-díjához

Az idei Déry-díjakat október 21-én Selyem Zsuzsa, Takáts József és Zoltán Gábor vehette át. A díjazottakat Demény Péter, Keresztesi József és Závada Pál méltatta. 

Ott jártunk

Szakralitás és hibapoétika

A hatástörténettel kapcsolatban Fekete Richárd óvakodna attól, hogy Kemény köpönyegéből bújtunk ki mind, „mert már a Térey óta ezt mondjuk”. – A Turista és zarándok című, Kemény Istvánról szóló írásokat tartalmazó válogatáskötetről Szegő János beszélgetett Balajthy Ágnessel, Keresztesi Józseffel és Fekete Richárddal, majd magát Kemény Istvánt kérdezte a szigligeti JAK-táborban augusztus 25-én. Ott jártunk.

Kritika

Hol van az a nyár

És aztán nem is áll meg a dolog: a mai Európában kószáló hivatásos flâneur előtt ugyanis óhatatlanul föltárul az idegenhez és az idegenséghez való viszonya. Az Egy mormota nyara lapjain mindez a nyugati világ nagy kérdésévé válik. - Keresztesi József kritikája Németh Gábor Egy mormota nyara című könyvéről.

Kritika

Komolyan venni a legkomolyabbat

Beck András vállalkozása mindenekelőtt természetesen a Nihilre irányul, és felhívja a figyelmet arra a különös jelenségre, hogy ennek a versnek mintha az volna a sorsa, hogy újra és újra a szakma, a hivatásos olvasók vakfoltjára essen. - Keresztesi József kritikája Beck András Szakítópróba című kötetéről.

Kritika

A rendszerváltás csöndje

Ez a kötet valóban arra hivatott, hogy az elején felütve és onnan folyamatosan haladva olvassuk, s ilyenformán komplex képet ad ki, amely végül többé válik, mint a versek összessége. - Keresztesi József kritikája Fekete Richárd Bányaidő című kötetéről.

Rendkívüli nyitvatartás

Tékozló fiú

Taxiba száll az ördög / nincs zaj semmi más // csak a csomagtartóból / a kotkodácsolás // a templomtoronyra biccent / hogy a Jóisten hol lakik // aztán kiszáll a kisbüfénél / és iszik holnapig − Keresztesi József írása a Rendkívüli nyitvatartásban.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Előszilveszter

JÁTÉK ÉS MUZSIKA - A Litera 12. előszilveszteri partija


Kezdő dátum: 2013-12-30 20:00:00
A Litera 12. előszilveszteri partiján a Trafóban operamesék kelnek új életre, és közkedvelt áriák öltenek magukra mai jelmezt, a Ki nyer ma játékos keretei között, Czigány Györggyel.

Pulzus

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-02-18 19:00:00

Pulzus

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-11-19 19:00:00

Hamisopera - Könyvbemutató

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2007-11-15 16:00:00

Pulzus

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-26 18:00:00

XV. JAK Tanulmányi Napok (október 5–6.)

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-05 09:00:00

JAK-tábor

Szigliget, Alkotóház
Kezdő dátum: 2007-08-29 10:00:00

Songwriters’ Fest

Tivoli Színház (Bp. VI., Nagymező u. 8.)
Kezdő dátum: 2007-05-11 20:00:00

Budapest Slam 2. - Szolidaritás

Műcsarnok (Bp. XIV., Hősök tere)
Kezdő dátum: 2007-02-09 19:00:00

Idegpályáim emlékezete – Könyvbemutató

Művészetek Háza (Pécs, Széchenyi tér 7-8.)
Kezdő dátum: 2006-10-19 19:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LITERA TV

Keresztesi József: Rigoletto (videó)

Keresztesi József a Litera Játék és muzsika... című előszilveszterére Verdi Rigoletto című operájának történetét dolgozta át. A szerző felolvasását és a La donna è mobile (Az asszony ingatag) című ária átiratát nézhetik meg a LiteraTv-ben. Énekel: Turpinszky Gippert Béla. Zongorán kísér: Balog Zsolt.

TestFeszt

A testről - Borbély Szilárd és Keresztesi József párbeszélgetése

A Litera TestFeszt című irodalmi táborában Tatán, 2013. június 22-én Borbély Szilárd és Keresztesi József párbeszélgetését hallgathatta a közönség. A beszélgetést most teljes terjedelmében megtekinthetik. 

MOST SZÓLUNK

Most szólunk! - Keresztesi József Benda Balázsról

Most szólunk! című videórovatunkban Keresztesi József mesél Benda Balázs író, a márciusi Jelenkorban megjelenő párizsi útinaplójáról.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Kedves Naplóm! Emlékeim a balatoni nyaralásról

Fenyvesi tábor - 2015. augusztus 17.

A reggeli szakmai beszélgetésen a szólásszabadság a téma. Megint elmesélem Ira Hayes történetét, meg Johnny Cash nyílt levelét, amelyet a Billboardban tett közzé. A gyerekek odafigyelnek arra, amit mondok, ami a számomra merőben új szituáció. – Ezen a héten a balatonfenyvesi tehetséggondozó tábor tanáraitól és vendégeitől olvashatnak naplót a Literán. Az első bejegyzést Keresztesi József írta.