hirdetés

Keresési eredmény a(z) „keresztury tibor” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

Változás a MKKE élén

2017. április 18-án közös megegyezéssel távozik a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének éléről Keresztury Tibor.

Literárium

Literárium Extra – Tolnai Ottó-est lesz a Müpában

Egy káprázatos költő és lebilincselő személyiség a Vajdaságból: Tolnai Ottó révén emlékezetesnek ígérkező esttel indul a 2017-es naptári év irodalmi programsorozata 2017. január 23-án este 7-től a Fesztivál Színházban, a Müpában.

Hír

Literárium – Zeke Gyula-est a Müpában

A Keresztury Tibor által szerkesztett Literárium programsorozat célja, hogy az irodalmat kiléptesse egy kicsit a könyvek lapjairól, és élő, mozgalmas eseményeket hozzon létre, új és szokatlan nézőpontokkal. A sorozat legújabb vendége Zeke Gyula lesz október 3-án.

Könyvfesztivál 2016

Keresztury Tibor: Szellemi értékekre fogékony, mosolygós kultúremberek

Minden évben eszembe jut a könyvfesztiválon, hogy vajon hol bujkál ez a sok jóarcú, szimpatikus, intelligens ember, amikor épp nincs könyvfesztivál… Mintha itt tartanák éves találkozójukat a szellemi értékekre fogékony, az új könyvekre éhes, nem ideges, toleráns, mosolygós kultúremberek… – A ma nyíló Könyvfesztiválról Keresztury Tibort, a MKKE igazgatóját kérdeztük. 

Interjú

Horváth Csaba: Ott van a gombóc az ember torkában

Tarnál nincsenek ideológiák, ő ingerszegény környezetben élő emberek természetrajzát, történeteit írja le csodálatosan. Ezen ingerszegény környezethez képest ábrázolja a hősök lelki nyomorát... – Horváth Csabával, a Forte Társulat rendezőjével a két legújabb előadás, a Bűn és bűnhődés, valamint A te országod kapcsán Kirilla Teréz beszélgetett.

interjú

Keresztury Tibor: Akiknek ma sem osztanak lapot

Nézz körül a mai Magyarországon: minden utcasarkon, minden borozóban megannyi Tar Sándor-hős kéreget és fixálja üveges tekintettel a kezében tartott poharat. Ma este a Trafóban mutatják be a Forte Társulat, Horváth Csaba rendezésében Tar Sándor-Keresztury Tibor drámáját A te országodat. - Keresztury Tiborral beszélgettünk.

Füst Milán-díj

Bejáratok a semmibe

Minden Keresztury-mondat bejárat, pontosabban kijárat, Keresztury kifejezi, pontosabban befejezi magát, kijár a rettenetes univerzumból, be a fekete lyukba, be a semmibe, az egyetlen helyre, ahol elveszhet az ember, magas művészi színvonalon. –Németh Gábor laudációját olvashatják Keresztury Tibor Füst Milán-díjához.

Horváth Péter Ösztöndíj 2015

November 12-én adják át a 2015-ös a Horváth Péter ösztöndíjat

Holnap derül ki, Áfra János, Papp-Zakor Ilka vagy Závada Péter kapja meg a 2015-ös Horváth Péter-ösztöndíjat. A díjat november 12-én 19 órakor adják át az Unplugged Kávézóban.

Horváth Péter-ösztöndíj

A Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje

Papp-Zakor Ilka, Áfra János és Závada Péter lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje. A nettó 6.000 eurós ösztöndíj célja a legtehetségesebb pályakezdők, a már rendszeresen publikáló, 35 évesnél nem idősebb szer­zők támoga­tá­sa. A díjat november 12-én este 7-kor adják át az Unplugged Kávézóban.

2flekken

Búcsú és reménykedés

Nekem 2002 és 2006 között, majd 2011-től mostanáig volt módomban részt venni ebben a nagy, bátor vállalkozásban: október 1-jén távozom. (...) Kilenc gyorsan eltelt, mozgalmas év két etapban – nem egy emberöltő, mégis: a fél életem. – Keresztury Tibor 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Kezdet és vég

Litera - 2015. július 15.

Az A38-on csupa ritkán látott, régi arc a Magyar Narancsból, úristen, stírolom őket, én is ilyen öreg vagyok? A kilencvenes évek közepétől voltunk szorosban, pár éven át írtam nekik egotripet Keleti kilátások címmel – ezekből lett az általuk kiadott Reményfutam című könyv. - A Litera szerdai naplóját Keresztury Tibor írta.

A szentek bevonulása

2014. július 15. - Litera

Szétteszem a kezem, nem segíthetek, aztán, hogy haladjunk, ne kelljen egész nap itt beszélgetnem vele, V-betűt formálok az ujjaimmal, ez ebben a városban egy ideje mindenre jó. Lám, ez is ordít tőle egy akkora Deutschlandot nyomban, hogy majd' szörnyethal egy elhaladó japán turistacsoport. - A Litera mai netnaplóját Keresztury Tibor jegyzi Berlinből.

Nem sokra

2013. augusztus 20. - Litera

Évek óta bámulom, hogyan tudja a jóisten - mint vurstliban a hurkapálcára húzott plüsskacsát - ilyen biztonsággal telibe trafálni augusztus huszadikát; hogy minimális hibaszázalékkal pont aznap vet a jó időnek, egyszersmind a nyárnak véget, belevervén saját taknyukba a szorongók orrát, el ne tévedj, pajtás, konyec filma, vége van. - A Litera netnaplóját keddről Keresztury Tibor írja.

Élvezni és ...

2012. július 13. - Litera

Kimegyek nyaralni a kertbe, ami abból áll, hogy a slaggal jól lehűtöm magam. Bekapcsolom a szivattyút, beleállok a sugárba, fejbelövöm magam, nyaralok. Még itt sem hagynak persze békén a mondatok... - A Litera nyári netnaplójának újabb darabját Keresztury Tibor írja.

Hétközepi hepiend

2011. július 13. - Litera
Maradjon így minden, gondolom kevéssel éjfél előtt. Mindig az aggódás, a csárdás facipőben, sárban, közben meg estére kiderül, hiába van szerda, attól még a vége akár szamba is lehet. - A héten a Litera szerkesztői és munkatársai írják a Netnapló, ma Keresztury Tibor, főszerkesztőnk van soron.

Merz, lekvárrozs

2004. 09. 14. - Ladik Katalin
Ez a Merz-pince, akár Kurt Schwitters alkotása is lehetne. Kancervirág. A mesebeli égig érő fa. A fogyasztói társadalom jelképe. Égig érő babkonzervfa. A nappali szoba fakorlátján felkúszik a mennyezetre, átfúrja a hálószobát, a tetőt. A hulladék-karácsonyfa szikrázik, főz, mos, vasal, köt, újságot olvas. Ez a kifeslett téridő kontinuum, ez a tályog, daganatoktól remegő lény, ez a történelmi modell, a kettéhasított androgyn önmagát sokszorosító monstruma.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod


Kezdő dátum: 2016-02-24 20:00:00
Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod. Tar Sándor novelláiból írta és színpadra alkalmazta Keresztury Tibor.

Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod


Kezdő dátum: 2016-02-23 20:00:00
Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod. Tar Sándor novelláiból írta és színpadra alkalmazta Keresztury Tibor.

A Füst Milán Prózai-Díj átadása


Kezdő dátum: 2015-12-04 17:00:00
Az idei díjazottak Dragomán György író és Keresztury Tibor író, szerkesztő, kritikus.

Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod - premier


Kezdő dátum: 2015-12-17 20:00:00
A te országod című darab premierje a Trafóban. Tar Sándor novelláiból írta és színpadra alkalmazta Keresztury Tibor.

Bevezetés a pokolba - Tar Sándor életművéről


Kezdő dátum: 2015-12-16 18:30:00
Keresztury Tibor író, szerkesztő, irodalomtörténész, kritikus tart előadást Bevezetés a pokolba címmel Tar Sándor életművéről.

Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod - premier


Kezdő dátum: 2015-12-16 20:00:00
A te országod című darab premierje a Trafóban. Tar Sándor novelláiból írta és színpadra alkalmazta Keresztury Tibor.

Horváth Péter Ösztöndíj 2015 díjátadó ünnepség


Kezdő dátum: 2015-11-12 19:00:00
November 12-én adják át a 2015-ös a Horváth Péter ösztöndíjat. A jelöltek Áfra János, Papp-Zakor Ilka és Závada Péter. Közreműködik: Víg Mihály.

Előszilveszter

JÁTÉK ÉS MUZSIKA - A Litera 12. előszilveszteri partija


Kezdő dátum: 2013-12-30 20:00:00
A Litera 12. előszilveszteri partiján a Trafóban operamesék kelnek új életre, és közkedvelt áriák öltenek magukra mai jelmezt, a Ki nyer ma játékos keretei között, Czigány Györggyel.

Üveggolyók – sajtóbemutató

Írók Boltja (Bp., VI. Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2006-11-30 11:00:00

Regényes litera-felolvasás


Kezdő dátum: 2005-04-07 19:00:00
Bp, VI., Nyugati tér
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

De szeretnék (sweet dreams, bad rhymes)

De szeretnék költő lenni Élet És-ben megjelenni A szaksajtó keblén hordna Jól fogyna az Írók boltja Polcairól: Molnár-Összes kiadó persze a Magvető (kemény fedél, természetes) egy kritika sem...

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Nagyvizit

Nagyvizitben Csukás Istvánnál

Csukás István az Angelika kávéházban többek közt arról mesélt nekünk, mint tehetséges hegedűművész miért hagyta abba a zenélést, hogyan került a Ménesi úti fiúkollégiumba, miként találkozott először a szintén vendéghallgató Orbán Ottóval a bölcsészkari menzán, mi történt az ő valódi egyetemén, a valaha sportboltként létezett Hungária kávéházban, és miért ásott gödröt Sztálinvárosban. – Nagyvizit-interjúnkat hamarosan olvashatják.

Nagyvizit

Nagyvizitben Tábor Ádámnál

Legutóbbi életműinterjúnkat Tábor Ádámmal készítettük. A hamarosan olvasható nagyvizit előzeteseként tekintsék meg a LiteraTV felvételét, amelyben Tábor Ádám többek között a Haris közi lakás történetéről, gyermekkoráról, édesapjáról, Tábor Béláról, társaságról, költőkről, gombfociról és élete első, hintalovon született verséről mesél. 

Nagyvizit - LiteraTV

Poszler Györgynél jártunk

Nemrég a tág horizontú, európai gondolkodás egyik utolsó képviselőjénél, Poszler György esztétánál jártunk nagyviziten Kosztolányi Dezső téri otthonában. Hamarosan olvasható életmű-beszélgetésünkből hallhatnak most ízelítőt. - LiteraTV.

Nagyvizit - LiteraTV

Németh Gábor: Valamiért itt a levegő nagyon különös

A Litera nemrég Németh Gábornál járt Csobánkán. A készülő nagyvizit-interjú beharangozójaként nézzék meg videónkat, melyben szerzőnk megmutatja kertjének zugait, benne a Fekete-erdőből idehozatott fenyőket, kutat és trombitavirágot. És mesél, például Déry Nikijének helyszínéről és egy katonatisztről, aki lányának építette a házat. - LiteraTV.

LiteraTV

Rendhagyó felolvasás Tatán - Főszerepben: Márton László

A Litera TestFeszt című irodalmi táborában délutánkonként rendhagyó felolvasásokra került sor. 2013. június 22-én Márton László volt a vendégünk, aki egy teljes órában olvasott és mesélt a közönségnek. - LiteraTV.

Ünnepi Könyvhét 2013

Buda Ferencet kérdeztük

Buda Ferenc költőnek nemrég jelent meg Doromboló című gyermekverskötete a Holnap Kiadónál. Erről és készülő műveiről Keresztury Tibor kérdezte még a könyvhét forgatagában. - LiteraTV.

LiteraTV

Szegő János: A műhelynek minél több szegletét be tudjuk járni

Szegő Jánost, a Magvető Könyvkiadó szerkesztőjét a Szép versek antológiáról Keresztury Tibor faggatta az Ünnepi Könyvhéten. - LiteraTV.

Most szólunk!

Most szólunk! - A Befejezetlen könyvről

Most szólunk! rovatunkban Keresztury Tibor a Thomka Beáta szerkesztésében megjelent, Befejezetlen könyv című tanulmánykötetet ajánlja, amely a rövidpróza, tárca, irodalmi publicisztika határterületeit járja körül, és a Kijárat Kiadó gondozásában jelent meg nemrég.

LiteraTV

Most szólunk! - Markó Béla könyvéről

Most szólunk! című videórovatunkban szerkesztőségünk tagjai ajánlanak egy-egy általuk fontosnak tartott, kedvelt, a közelmúltban megjelent kötetet. Most Keresztury Tibor ajánlja Markó Béla, a Jelenkor Kiadónál megjelent Festékfoltok az éjszakán című verseskötetét.

Országos Elme

Keresztury Tibor: Szakmai konzultáció - LiteraTV

A Litera Országos Elme című születésnapján és előszilveszterén tíz író állított fel diagnózist az ország állapotáról. Egyikük Keresztury Tibor,  a Litera főszerkesztője volt - méghozzá orvosi köpenyben. A december 30-án készült felvételt láthatják. LiteraTV.
További találatok