hirdetés

Keresési eredmény a(z) „kijárat kiadó” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Részlet

Darida Veronika: Eltérő színterek – Nagy József színháza (részlet)

Nagy József a kortárs mozgásszínház egyik megkerülhetetlen képviselője, koreográfus-rendező-előadóművész. Darida Veronika kötete a vajdasági származású, évtizedek óta Franciaországban (is) élő és alkotó művész monográfiája. Ebből olvashatják most a bevezető fejezeteket.

Gyász

Meghalt Pálinkás György

2016. szeptember 25-én délben elhunyt Pálinkás György költő, író, szerkesztő, a Kijárat Kiadó alapítója és igazgatója. 

Könyvajánló

Darida Veronika: A nosztalgia művészete / A művészet nosztalgiája

Ennyiből is láthatjuk, hogy Barrès leírásában már megjelennek mindazok a klisék, melyek azóta is Velence halálát vizionálják. Velence haldoklik… De vajon meg kell-e menteni? − Darida Veronika: A nosztalgia művészete / A művészet nosztalgiája című könyvét ajánljuk.

Könyvajánló

André Lepecki: A tánc kifulladása

Azaz minden tánc, amely rákérdez a saját jelenlétté válására, a saját létalapjának megteremtésére, szükségessé teszi a kritikai táncelmélet és a kortárs filozófia megújult párbeszédét. – André Lepecki A tánc kifulladása című könyvéből ajánlunk egy részletet a Kijárat Kiadó jóvoltából. 

Könyvajánló

Maurice Blanchot: A túl nem lépés

Nappal nappali cselekedetek, nappali kijelentések, nappali értékek és nappali szokások voltak, semmi, ami számított volna és mégis valami, amelyet zavaros módon muszáj volt az életnek hívni. – Maurice Blanchot könyvéből ajánlunk részletet a Kijárat Kiadó jóvoltából.

Könyvajánló

Nathalie Léger: Samuel Beckett hallgatag életei

A hely neve purgatóriumi: Végállomás Otthon, Párizs XIV. kerület, Remy-Dumoncel utca. Samuel Beckett csendben pergeti itt a napjait, végállomás, a bezárulás helyszíne, a várakozás gödre. - Nathalie Léger könyvéből ajánlunk részletet a Kijárat kiadó jóvoltából.

Könyvajánló

Narratív televízió

Narratív televízió című kötet szövegei a televíziós sorozatok kilencvenes és kétezres évekbeli műfaji, formai és elbeszélésbeli megújulásával foglalkoznak, elsősorban az amerikai televíziós kontextusban. A Kijárat Kiadó Narratívák sorozatában megjelent könyvét szerkesztője, Kiss Gábor Zoltán előszavával ajánljuk.

A Kijárat Kiadó ajánlata

Narratívák 7. - Elbeszélés, játék és szimuláció a digitális médiában

A kortárs irodalomelmélet nagyjait felvonultató gyűjtemény ezúttal Marie-Laure Ryan, Laurent Jenny, Dave Ciccoricco, Söke Dinkla, Roberto Simanowski, Gonzalo Frasca, Jesper Juul, Espen Aarseth, Henry Jenkins, Markku Eskelinen és Torben Grodal tanulmányaiból válogat. A sorozat szerkesztője: Thomka Beáta. A kötet szerkesztői: Fenyvesi Kristóf és Kiss Miklós.

Prózafordulat

A hazai irodalomkritikában már jóval az ezredforduló előtt közmegegyezés uralkodott arról, hogy a Bevezetés a szépirodalomba és az Emlékiratok könyve nemcsak kiemelkedő jelentőségű művek, hanem egy prózatörténeti korszakváltás dokumentumai is.

Nőhet-e szárnyunk?

"A Szegő János ehavi kritikája Grecsó Krisztiánról szól, Parti Nagy Lajos meg a Szépművészeti Múzeum új fotókiállításáról beszél vagy ír, de persze szerinte inkább beszéljenek a képek, szerintem az se baj, ha ő beszél. Elég sok szép fotó is van a lapban. Szóval csak ajánlani tudom. " - írja Szelenczy Árpád becsüs a Beszélő júniusi számáról.
További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

KÉSELÉS VILLÁVAL

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-03-14 19:00:00

Irodalmi Párok III.

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-01-11 19:00:00

BOROSTYÁN-EST

Stúdió K (Bp. IX., Ráday u. 32.)
Kezdő dátum: 2006-12-14 19:30:00

Könyvbemutatók az Irodalomtudományi Intézetben

Az Irodalomtudományi Intézet és az Eötvös Collegium Könytára (Bp, Ménesi út 11-13, 1. emelet)
Kezdő dátum: 2005-09-21 13:00:00