hirdetés

Keresési eredmény a(z) „kiss lászló” címkére

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Hogy tovább hazudjanak nekünk

Kiss László – 2018. november 2.

Ó, Hans, te vakondok, hát nem ismered a képletet? Minden állat egyenlő. Minden ember hazudik. Egyes emberek egyenlőbbek a többinél. Ők hazudhatnak nekünk. Hans erről nem vesz tudomást, megy, vonul, ő a nép, neki ne hazudjanak. – Kiss László naplójának utolsó része Berlinből.

Netnapló

Fontos vagy, és meg tudod csinálni

Kiss László – 2018. november 1.

Az amerikai nagykövetség mellett fekvő hatalmas területen mintha betonkoporsók ezrei közt sétálna az ember, van köztük kicsi és nagy, nem annyira pici, meg nem annyira magas, épp, ahogy a meggyilkolt zsidó áldozatok között is volt mintegy hatmillióféle. – Kiss László naplója Berlinből.

Netnapló

Haláltánc Chemnitzben

Kiss László - 2018. október 31.

A saját hangunkat alig hallani a fülsiketítő hangzavarban, mindenhonnan deutsche-vaterlandozás és staatsfreiozás a többségében bomberdzsekis fiatalokból álló menetben. Rohamrendőrök sorfalához érünk, elszánt, agresszív arcok, többen a rendőröket provokálják, óvni kell a kamerát, amelyen néha egy-egy zászlórúd csattan. – Kiss László jelentkezik Berlinből.

Netnapló

Rólunk, magyarokról mi jut az eszedbe?

Kiss László – 2018. október 30.

A cél annak felismerése, mi működteti elő-ítéleteinket, elő-feltevéseinket, és a számos többi elő-t, amivel ehhez a gyönyörű élethez közelítünk, és amivel csoportot, társat, ideológiát, valamint számos egyebet választunk. – Kiss László jelentkezik Berlinből, Wannseeból.

Netnapló

Beszélem ezt a nyelvet

Kiss László – 2018. október 29.

Ugyanebben a pillanatban kolléganőm a templom lépcsőin elhelyezett mécsesekre, az emlékezés gyertyáira mutat. Látom-e, emlékszem-e, pontosan itt volt az a két évvel ezelőtti terrorcselekmény, ide hajtott be az a, de akkor már bent vagyunk az imatérben. – Kiss László naplója Berlinből.

Körös-táji csapongás

2012. június 21. - Tiszatáj folyóirat

Nyár van, hadd írjak pár sort a boldogságról. (...) Amikor kikaptunk Mexikóban az oroszoktól, apám dühében felhúzott egy víkendházat Szanazugban.  -  A Tiszatáj mai műhelynaplóját Kiss László jegyzi.

Jójszakát

2011. június 19. - Bárka folyóirat
Állandóan csak a munka, meg a szerkesztőségi értekezletek.... - Mondja Kiss László, a Bárka folyóirat műhelynaplójának utolsó naplózója.

Akkor is dolgozik, amikor nem látszik

Bárka folyóirat - 2011. június 14.
Állsz az ajtó előtt, dörömbölsz, csengetsz, nyomkodod a készüléked gombjait, és nem megy be a kulcs. Két lépésre tőled a konyhai kiszögellésbe roskadt test. Ami elválaszt benneteket: a vékony farostlemez. -  A Litera eheti műhelynaplóját a Bárka folyóirat szerkesztői írják, a mait éppen Kiss László.

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Interjú

A másik Kosztolányi

Közben volt egy másik Kosztolányi Ádám, aki viszont egyáltalán nem volt benne még az irodalmi köztudatban sem: az író, gondolkodó Ádám, aki már nem csak a híres Kosztolányi Dezső fia. – Keserű nevetés címmel jelent meg Kosztolányi Ádám összegyűjtött művei. A könyvről és Kosztolányi Dezső fiáról Kiss László kérdezte a kötet szerkesztőjét, Bíró-Balogh Tamást.