hirdetés

Keresési eredmény a(z) „kiss tibor noé” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Magyar ballada

Kiss Tibor Noé: Minden perfekt (fekete komédia)

Havonta jártam felavatni valamit. Átadtunk mindent a csirketeleptől a mozgókönyvtárig. Körbeálltuk az uszodaépület makettjét, azt is felavattuk. – Magyar ballada címen heten írtak egyfelvonásost Arany János balladáira a Litera felkérésére. Kiss Tibor Noé a Hídavatást választotta.

A MECCS EMBERE – FOCI VB 2018

Kiss Tibor Noé: Inkább Verebes József vagyok, mint Louis van Gaal

Lehet, hogy tévedek, de a közép-kelet európai válogatottak stílusában mindig éreztem valami hasonlóságot. A futballjuk olyan, mint amilyen a mi életünk ebben az átkozott ütközőzónában. Szeszélyes, szertelen, kiszámíthatatlan, ugyanakkor éppen ettől eredeti és izgalmas. – Kiss Tibor Noé írása A meccs embere című sorozatunkban.

A MECCS EMBERE 2018

A meccs embere – Foci VB 2018

Június 14-én kezdetét veszi az oroszországi labdarúgó-világbajnokság. A Litera irodalmárokat szerződtetett a csoportkör szemlézésére. A kommentátorállásban Csepelyi Adrienn, Kiss Tibor Noé, Láng Zsolt, Palágyi Ildikó Brigitta, Szálinger Balázs, Szegő János, Turi Tímea, Zelei Dávid.

Magyar írók a bécsi könyvvásáron

Idén tíz Duna menti országból, csaknem félszáz vendég szerepel a Donau Lounge irodalmi sorozat színpadán, a bécsi könyvvásáron. A könyvbemutatókkal és pódiumbeszélgetésekkel színesített program a frissen németre fordított kortárs magyar műveken túl további magyar vonatkozást is tartogat.

Hír

Megnyílt a 2017-es Frankfurti Könyvvásár

Október 10-én, kedden elkezdődött a 69. Frankfurti Könyvvásár. A KKM – Balassi Intézet szervezésében megvalósult magyar stand megújult arculatával Kassákra emlékezik, és olyan írókat lát vendégül – Nádas Péteren túl, aki a könyvvásár vendége –, mint Térey János, Kiss Tibor Noé, Bartis Attila, Temesi Ferenc és Szőcs Petra.

SZEMLE

Visegrádi körkapcsolás: Lengyelország

Sorozatunkban a térség irodalmának magyarországi, illetve a magyar irodalom külföldi megjelenésének járunk utána. A következő állomás: Lengyelország. A kínálat szemlézésben Zöldy Áron, a budapesti Lengyel Intézet munkatársa és Monika Marianna Blaszczak, a varsói Magyar Intézet munkatársa volt a Litera segítségére.

PROGRAMAJÁNLÓ

Capa pop-up 2017

Kulturális programsorozat indul a Capa Központban – ingyenes koncertek, filmvetítések és irodalmi estek várnak mindenkit a Nagymező utcában.

Klímacsúcs

Kiss Tibor Noé: Próbáltuk, de kampec

Az Európai Unió által létrehozott Klímacsúcs Bizottság a kontinens számos országában, így Magyarországon is, feltette ugyanazokat a kérdéseket a közélet szereplői számára. Merre tart a világ s azon belül Magyarország? – Kiss Tibor Noé írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

2flekken

Lassan megismerem a járást

Az egyik énem azt mondja, micsoda hiúság ez, magamról beszélni. A másik énem rögtön válaszol, beszélhetsz magadról, csak legyen annak valami általános érvényessége. Milyen gyanús ez a mondat, feleli az egyik énem, mintha egy politikus magyarázkodna. – Kiss Tibor Noé egy évig volt a Litera 2flekken rovatának szerzője. A sorozat utolsó darabját olvashatják.

2flekken

Holnap is van nap

Pattog a parázs, száll a füst, hová üljek. Egyszer csak kicsapódik a fészer ajtaja. Nyurga, tréningnadrágos alak áll az ajtóban. A lábán acélbetétes bakancs, a kezében láncfűrész. Szevasz, Pumi. – Kiss Tibor Noé írása a 2flekken rovatban.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Pirosközeli pink

Kiss Tibor Noé - 2011. augusztus 21.
Azt hiszem, Tibort nem zaklatná fel a pink lakk. Sokkal inkább idegesíti, ha rossz ütemben passzolok neki. Akkor megáll, széttárja a kezét és méltatlankodik. - Kiss Tibor Noé naplója vasárnapról.

Netnapló

Krizantémok

Kiss Tibor Noé - 2011. augusztus 20.

...miért érdekelné az olvasót, hogy a telefonban összevesztem apámmal. Szerinte a krizantém az krizantén, szerintem pedig krizantém. Mondanám neki, hogy nézze meg az interneten, de neki csak egy Videoton tévéje van, négy csatornával. - Kiss Tibor Noé szombati naplója.

Netnapló

Zombi vagyok

Kiss Tibor Noé - 2011. augusztus 19.

Egy pincelakásban lakom, ez is azt jelenti, hogy nekem minden szempontból leáldozott, írja Askildsen. Vagy valami ilyesmi, nem találom a könyvet. - Kiss Tibor Noé pénteki naplója.

Netnapló

Play

Kiss Tibor Noé - 2011. augusztus 18.
Persze, Pécs legjobb lángosa mindenért kárpótol. Még a reggeli rádióműsort is elviselhetőbbé teszi, slágerek magyarul, rémület. Forró, reggeli nap süti a hátunkat, egy férfi meglocsolja a pálmákat. Oázis a Gyárvárosban. - Kiss Tibor Noé naplója csütörtökről.

Netnapló

A gerlék eltűnnek

Kiss Tibor Noé - 2011. augusztus 17.
A pollen égeti a szememet, könnyezem. Felkanyarodok az üres telekre, kikerülöm a betonkeverőt. Szakadék alattam, csillagos ég fölöttem. Itt hallgattuk először együtt a kocsiban a My Bloody Valentine-t. - Kiss Tibor Noé naplója szerdáról.

Netnapló

Foci, futball, calcio

Kiss Tibor Noé - 2011. augusztus 16.
Persze, még én is láttam jó magyar focit. A Verebes-féle Rába ETO-ról halvány emlékeim vannak, csak a Dinamo Minszk elleni 3:6 ne lett volna. Verebes tényleg mágus volt, akkoriban még nem fotelből nézte a meccset, mint a Vasasnál, és nem is nevezte volna Európa-klasszisnak Klausz Lászlót. - Heti naplóírónk, Kiss Tibor Noé, keddi netnaplóját olvashatják.

Netnapló

Neonok

Kiss Tibor Noé - 2011. augusztus 15.
A bár előtt a tréningruhás alak támasztotta a falat, ahogy tegnap és tegnapelőtt is. Minden alkalommal benéz az autóba, üveges szemmel, tátott szájjal. - Ezen a héten Kiss Tibor Noé írja a netnaplót a Literán.

Küldje el újra, júniusban hoznánk

Jelenkor folyóirat - 2011. május 14.
Kérem szépen, ez a Jelenkor, mi nem kozmetikázunk. A borító sárga, Csehországból hozzák a papírt, kulisszatitoknak legyen elég ennyi. MTK. - A pécsi Jelenkor folyóirat szombati naplóját olvashatják, Kiss Tibor Noé tollából.

Költözés

Jelenkor folyóirat - 2011. május 10.
A ház teljesen elhagyott. Néhány hete rajtunk kívül mindenkit kiköltöztettek az épületből. Éppen akkor, amikor eldöntöttem, hogy hetente kétszer bejárok a szerkesztőségbe. Szellemként kísértek, láncot húzok magam után... - A pécsi Jelenkor folyóirat keddi naplóját Kiss Tibor Noé jegyzi.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Kiss Tibor Noé: Próbáltuk, de kampec – LiteraTV

Az Európai Unió által létrehozott Klímacsúcs Bizottság a kontinens számos országában, így Magyarországon is, feltette ugyanazokat a kérdéseket a közélet szereplői számára. Merre tart a világ s azon belül Magyarország? – Kiss Tibor Noé írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.