hirdetés

Keresési eredmény a(z) „kiss tibor noé” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Magyar írók a bécsi könyvvásáron

Idén tíz Duna menti országból, csaknem félszáz vendég szerepel a Donau Lounge irodalmi sorozat színpadán, a bécsi könyvvásáron. A könyvbemutatókkal és pódiumbeszélgetésekkel színesített program a frissen németre fordított kortárs magyar műveken túl további magyar vonatkozást is tartogat.

Hír

Megnyílt a 2017-es Frankfurti Könyvvásár

Október 10-én, kedden elkezdődött a 69. Frankfurti Könyvvásár. A KKM – Balassi Intézet szervezésében megvalósult magyar stand megújult arculatával Kassákra emlékezik, és olyan írókat lát vendégül – Nádas Péteren túl, aki a könyvvásár vendége –, mint Térey János, Kiss Tibor Noé, Bartis Attila, Temesi Ferenc és Szőcs Petra.

SZEMLE

Visegrádi körkapcsolás: Lengyelország

Sorozatunkban a térség irodalmának magyarországi, illetve a magyar irodalom külföldi megjelenésének járunk utána. A következő állomás: Lengyelország. A kínálat szemlézésben Zöldy Áron, a budapesti Lengyel Intézet munkatársa és Monika Marianna Blaszczak, a varsói Magyar Intézet munkatársa volt a Litera segítségére.

PROGRAMAJÁNLÓ

Capa pop-up 2017

Kulturális programsorozat indul a Capa Központban – ingyenes koncertek, filmvetítések és irodalmi estek várnak mindenkit a Nagymező utcában.

Klímacsúcs

Kiss Tibor Noé: Próbáltuk, de kampec

Az Európai Unió által létrehozott Klímacsúcs Bizottság a kontinens számos országában, így Magyarországon is, feltette ugyanazokat a kérdéseket a közélet szereplői számára. Merre tart a világ s azon belül Magyarország? – Kiss Tibor Noé írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

2flekken

Lassan megismerem a járást

Az egyik énem azt mondja, micsoda hiúság ez, magamról beszélni. A másik énem rögtön válaszol, beszélhetsz magadról, csak legyen annak valami általános érvényessége. Milyen gyanús ez a mondat, feleli az egyik énem, mintha egy politikus magyarázkodna. – Kiss Tibor Noé egy évig volt a Litera 2flekken rovatának szerzője. A sorozat utolsó darabját olvashatják.

2flekken

Holnap is van nap

Pattog a parázs, száll a füst, hová üljek. Egyszer csak kicsapódik a fészer ajtaja. Nyurga, tréningnadrágos alak áll az ajtóban. A lábán acélbetétes bakancs, a kezében láncfűrész. Szevasz, Pumi. – Kiss Tibor Noé írása a 2flekken rovatban.

2flekken

Ez volt a karácsony

Az ablakhoz lép, elhúzza a vetőmagos zacskókat, az akkumulátorkatalógust és egy karórát, amiben lemerült az elem. Egy koszos csészealátétet próbál megmutatni. Az alátéten tejfehér gyertyacsonk. Zoli szenteste átjött tíz percre a szomszédból. Aztán meggyújtottam ezt a gyertyát, ez volt a karácsony. – Kiss Tibor Noé írása 2 flekken.

2flekken

Unikum vagy, egészségedre

Egzotikum vagy. Unikum vagy, egészségedre. Olyan jó, hogy így felvállalod magad, nekem is van egy transzi barátom, ismered? Nemrég öngyilkos lett. Egy asztallal odébb ülök. Ne törődj ezekkel a kategóriákkal. Férfias, nőies, oly mindegy, mind emberek vagyunk. – Kiss Tibor Noé 2 flekken.

2flekken

Tapogatózom, keresem a kijáratot

A spanyol egyetemisták hangosan beszélgetnek a teremgarázs bejárata előtt. Pizsamanadrágban cigarettáznak, zokni nélkül. Észreveszik, ahogy a bokájukat nézem. Elhallgatnak, nagyon kínos. Most biztos ők bámulnak engem, ahogy távolodom. Csend van, mondjatok már valamit, por favor. – Kiss Tibor Noé 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Pirosközeli pink

Kiss Tibor Noé - 2011. augusztus 21.
Azt hiszem, Tibort nem zaklatná fel a pink lakk. Sokkal inkább idegesíti, ha rossz ütemben passzolok neki. Akkor megáll, széttárja a kezét és méltatlankodik. - Kiss Tibor Noé naplója vasárnapról.

Netnapló

Krizantémok

Kiss Tibor Noé - 2011. augusztus 20.

...miért érdekelné az olvasót, hogy a telefonban összevesztem apámmal. Szerinte a krizantém az krizantén, szerintem pedig krizantém. Mondanám neki, hogy nézze meg az interneten, de neki csak egy Videoton tévéje van, négy csatornával. - Kiss Tibor Noé szombati naplója.

Netnapló

Zombi vagyok

Kiss Tibor Noé - 2011. augusztus 19.

Egy pincelakásban lakom, ez is azt jelenti, hogy nekem minden szempontból leáldozott, írja Askildsen. Vagy valami ilyesmi, nem találom a könyvet. - Kiss Tibor Noé pénteki naplója.

Netnapló

Play

Kiss Tibor Noé - 2011. augusztus 18.
Persze, Pécs legjobb lángosa mindenért kárpótol. Még a reggeli rádióműsort is elviselhetőbbé teszi, slágerek magyarul, rémület. Forró, reggeli nap süti a hátunkat, egy férfi meglocsolja a pálmákat. Oázis a Gyárvárosban. - Kiss Tibor Noé naplója csütörtökről.

Netnapló

A gerlék eltűnnek

Kiss Tibor Noé - 2011. augusztus 17.
A pollen égeti a szememet, könnyezem. Felkanyarodok az üres telekre, kikerülöm a betonkeverőt. Szakadék alattam, csillagos ég fölöttem. Itt hallgattuk először együtt a kocsiban a My Bloody Valentine-t. - Kiss Tibor Noé naplója szerdáról.

Netnapló

Foci, futball, calcio

Kiss Tibor Noé - 2011. augusztus 16.
Persze, még én is láttam jó magyar focit. A Verebes-féle Rába ETO-ról halvány emlékeim vannak, csak a Dinamo Minszk elleni 3:6 ne lett volna. Verebes tényleg mágus volt, akkoriban még nem fotelből nézte a meccset, mint a Vasasnál, és nem is nevezte volna Európa-klasszisnak Klausz Lászlót. - Heti naplóírónk, Kiss Tibor Noé, keddi netnaplóját olvashatják.

Netnapló

Neonok

Kiss Tibor Noé - 2011. augusztus 15.
A bár előtt a tréningruhás alak támasztotta a falat, ahogy tegnap és tegnapelőtt is. Minden alkalommal benéz az autóba, üveges szemmel, tátott szájjal. - Ezen a héten Kiss Tibor Noé írja a netnaplót a Literán.

Küldje el újra, júniusban hoznánk

Jelenkor folyóirat - 2011. május 14.
Kérem szépen, ez a Jelenkor, mi nem kozmetikázunk. A borító sárga, Csehországból hozzák a papírt, kulisszatitoknak legyen elég ennyi. MTK. - A pécsi Jelenkor folyóirat szombati naplóját olvashatják, Kiss Tibor Noé tollából.

Költözés

Jelenkor folyóirat - 2011. május 10.
A ház teljesen elhagyott. Néhány hete rajtunk kívül mindenkit kiköltöztettek az épületből. Éppen akkor, amikor eldöntöttem, hogy hetente kétszer bejárok a szerkesztőségbe. Szellemként kísértek, láncot húzok magam után... - A pécsi Jelenkor folyóirat keddi naplóját Kiss Tibor Noé jegyzi.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Kiss Tibor Noé: Próbáltuk, de kampec – LiteraTV

Az Európai Unió által létrehozott Klímacsúcs Bizottság a kontinens számos országában, így Magyarországon is, feltette ugyanazokat a kérdéseket a közélet szereplői számára. Merre tart a világ s azon belül Magyarország? – Kiss Tibor Noé írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.