hirdetés

Keresési eredmény a(z) „kolozsvár” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

Kolozsvár-dialógusok

A Fiatal Írók Szövetsége és az Erdélyi Magyar Írók Ligája irodalomtörténeti tanácskozást és költészeti minifesztivált rendez "árdeli tűnt Athén"- Kolozsvári-dialógusok címmel. Az eseményre május 22-én és 23-án kerül sor a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetemen és a Bulgakov Kávéházban.

Hír

XVIII. Szabédi napok

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Korunk Stúdió és a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága – Anyanyelvi Konferencia közös szervezésében kerül sor április 17. és 19. között a XVIII. Szabédi napok: Értelmiség és politikum című rendezvénysorozatra.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Fotónapló

Szőcs Petra fotónaplója 5.

Szőcs Petra - 2015. április 3.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotósok munkáit adjuk közre. Ezen a héten Szőcs Petra képeit láthatják, aki ez alkalommal a kolozsvári szemészeti klinikán készült fotóiból válogatott.

Netnapló

Sorozatban

Filmtett folyóirat - 2015. március 29.

Belegondolok, mekkora levegővétel kell hozzá, hogy a néző belezúgjon egy velejéig romlott karakterbe, hétről-hétre együtt lélegezve vele, morális fejlődésének (vagy devalválódásának) minden hullámzását egyforma empátiával követve. - A Filmtett vasárnapi naplóját Jakab-Benke Nándor írta.

Netnapló

A kolozsvári barackvirág

Filmtett folyóirat - 2015. március 28.

Érdekes amúgy, hogy éppen hetvenötödik születésnapjára „kapta meg a mozit”, pont, mint Puskás Öcsi a stadionját. De míg Öcsi betegen szemlélte végig az avatást, Piersic büszkén, lovon vonult be a Széchenyi téren a mozi elé, maroknyi, alaposan átfagyott rajongóval körülvéve. - A Filmtett szombati naplóját Jakab-Benke Nándor írta.

Netnapló

Mozimizéria

Filmtett folyóirat - 2015. március 26.

Láttunk már olyat, hogy egy egykori, patinás filmszínház előterében virágárus boltot rendeztek be, egy másiknak a színpadán szektások szónokoltak, egy harmadik előcsarnokában pedig kínai rongyokat lehetett vásárolni. - A Filmtett folyóirat csütörtöki naplóját Buzogány Klára írta. 

Netnapló

Halló, itt Janovics!

Filmtett folyóirat – 2015. március 25.

Kolozsvárról persze minden filmes érdeklődésű embernek az ugrik be elsőként, hogy Janovics Jenő meg Korda Sándor meg Kertész Mihály, vagyis az, hogy a kincses város a múlt század elején a magyar filmgyártás egyik centruma volt. – A Filmtett folyóirat szerdai naplóját Papp Attila Zsolt írta.

Netnapló

Mozivég

Filmtett folyóirat - 2015. március 24.

1910 októberében feljelentés érkezett a kolozsvári Városi Tanácshoz, melyben kérték, hogy az Uránia palota homlokzatáról a két meztelen férfialakot ábrázoló faldíszt távolítsák el. - A Filmtett folyóirat keddi naplóját Jakab-Benke Nándor írta.