hirdetés

Keresési eredmény a(z) „kornis mihály” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Állami lefejezések ma

Úgy kell tenni. Azt kell mondani, a jelen valósága. Ha a rendőr kérdezi. Annak az emléke, amit most, ha felmondatják velem, éppen élek, tudok. - Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Mi minden van: Utcai lefejezések

Sokszor beleszaladtunk valakinek a lefejezésébe is, nem cifrázták, rendszerint nők voltak a hóhérok, bizonyos értelemben kalauznők, csúcsforgalomban, hipp-hopp, kivégeztek ezt-azt. Azt se tudom, kiket. - Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Mi minden van

Az első halottak döntő többségükben utcai akasztottak voltak, én meg baba. Most újra rájuk nézek. – Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Második lecke a különbségről

'58-ban egy fiúnak vívásedzésen előttem esett ki a térdkalácsa, a térde közepe, olyan fehér, ragacsos, leves csont és vér, szinte koppant, elcsúszott kitörés közben, alapállás, kitörés, szúrás, így kell mondani, rosszul esett. – Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Meg nem születettek tanítása

Meg kell tanulni viselkedned. Úgy tenni, mintha nem is láttam volna. Ha mégis, annak súlyos oka van. Aki pedig szóba hozza, az eszi meg a verébszart. – Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Tandori 80

Tandori 80 – Hangüzenetek Tandori Dezsőnek

Garaczi László, Kornis Mihály és Várady Szabolcs hangüzenetben köszönti a 80 éves Tandori Dezsőt.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Az én szabadságom

Nem tudtam, hogy mivel, de azt láttam, fáj neki, és emlékeztem a karom mozgására. Hasba vágtalak? – Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Kornis regénye folytatásokban

Kornis Mihály: Sírbeszéd

Most végül is nem tudom, mit csináltak a tetememmel, de a Zsuzsinak megmondtam, hogy ha rám hallgat, nem sétál be az utcájukba, nem perkál, nem köhög nekik, még ezért is; senkinek nem fizet. - Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Konris regénye folytatásokban

Kornis Mihály: Szerettem volna – Bennem Bereményi

Az én szememben ő, akinek már a neve is hibátlan költemény, már 1980-ban is nem egyszerűen író vagy költő volt, hanem a Boldog Herceg. – Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

KORNIS FOLYTATÁSOKBAN

Kornis Mihály: Az ismeretlen állat – Részlet az I könyből

Ősapánktól, Kaintól tudjuk, csak az ember van, mármint Kain van; ő, a pozicionált állat létezik csak, a nem-kutya kutya. - Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Program

Kornis Mihály búcsúestje a Műhelyben


Kezdő dátum: 2014-05-05 19:00:00
Kornis Mihály kortárs költőket megidéző sorozatának befejező része, melyben Petri György eddig nem hallható versei hangoznak el.

Horváth Dávid: Mágikus szemek

Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériája (Bp, I., Budai Vár, Színház u. 1-3.)
Kezdő dátum: 2008-02-01 13:00:00

Lettre - Lapbemutató

Műcsarnok (Bp. XIV., Hősök tere)
Kezdő dátum: 2007-12-18 18:00:00

Légyott

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-04-02 17:00:00

Magyar Író Akadémia

Művészetek Palotája, Bohém Étterem (Bp. IX., Komor Marcell stny. 1.)
Kezdő dátum: 2007-02-17 10:00:00

Kalligram Könyvek - Bemutató

Szlovák Intézet (Bp, VIII., Rákóczi út 15.)
Kezdő dátum: 2007-01-18 18:00:00

Dedikálások

Győri Könyvszalon – Könyvsátor
Kezdő dátum: 2006-10-15 13:00:00

A MAGYAR DRÁMA NAPJA

OSZMI konferenciaterem (Bp. I., Krisztina krt. 57.)
Kezdő dátum: 2006-09-21 10:30:00

Irodalmi maraton

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-05-12 16:00:00

Lettre arcképcsarnok

Műcsarnok (Bp. XIV., Dózsa Gy. út 37.)
Kezdő dátum: 2006-04-07 16:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Nagyvizit

Nagyvizit Kornis Mihálynál

Kornis Mihálynál jártunk nagyviziten. A hamarosan megjelenő nagyinterjú előtt tekintsék meg a LiteraTV felvételét, amelyben szerzőnk bevezet életének terébe, emlékeket idéz fel, megmutatja könyveit és dolgozóasztalát, amely mellett regényei születnek, a tárgyakat és képeket, amelyek inspirálják írás közben. – LiteraTV.

LiteraTV

Hymnus – A magyar kultúra napján 2018

A magyar kultúra napja alkalmából nézzék meg Kardos Sándor 1988-as rövidfilmjét. A Hymnus Kornis Mihály ötletéből készült, az eredetileg 35 mm-es film rendezése mellett az operatőri munka is Kardos Sándort dicséri. A filmet a rendező és a Balázs Béla Stúdió beleegyezésével közöljük.

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

Hymnus – A magyar kultúra napján 2017

A magyar kultúra napja alkalmából Kardos Sándor 1988-as rövidfilmjét ajánljuk olvasóinknak. A Hymnus Kornis Mihály ötletéből készült, az eredetileg 35 mm-es film rendezése mellett az operatőri munka is Kardos Sándort dicséri. A filmet a rendező és a Balázs Béla Stúdió beleegyezésével közöljük.

LiteraTV

Kornis Mihály költőket mond – Szijj Ferenc

Kornis Mihály a Nyitott Műhelyben tartott sorozatában havonta egyszer egy-egy kortárs költő életművét rendezi lírai nagymonológokba. Most a Szijj Ferenc verseiből rendezett est felvételét láthatják a Litera TV-ben.

LiteraTV

Kornis Mihály kortárs költőket mond - Orbán Ottó

Kornis Mihály Nyitott Műhelyes sorozatában kortárs költők életművét rendezi nagymonológokba. Különleges előadásainak sorában az Orbán Ottó verseit feldolgozó estjét nézhetik meg nálunk a LiteraTV-ben. 

LITERA TV

Kornis Mihály kortárs költőket mond - Kántor Péter

Kornis Mihály kortárs költők életművét rendezi nagymonológokba, különleges előadásainak sorában a Kántor Péter verseit feldolgozó estjét nézhetik meg nálunk a LiteraTV-ben. 

LiteraTV

Kornis Mihály kortárs költőket mond - Takács Zsuzsa

Kornis Mihály a Nyitott Műhelyben rendezett sorozatában először Petri György életművéből állított össze versportrét; majd Borbély Szilárd verseit sorolta költői nagymonológba, utána Tandori Dezső és Ferencz Győző művei következtek. Most Takács Zsuzsa verseit hallgathatják Kornis Mihály hangján.

LiteraTV

Kornis Mihály kortárs költőket mond - Ferencz Győző

Kornis Mihály kortárs költőket mond. Ezzel a címmel indult sorozat a Nyitott Műhelyben. Kornis először Petri György életművéből állított össze versportrét; majd Borbély Szilárd verseit sorolta költői nagymonológba, utána Tandori Dezső versei következtek. Most Ferencz Győző műveit hallgathatják Kornis Mihály hangján.

LITERA TV

Kornis Mihály kortárs költőket mond - Tandori Dezső

Kornis Mihály kortárs költőket mond. Ezzel a címmel indult sorozat a Nyitott Műhelyben. Kornis először Petri György életművéből állított össze versportrét; a második alkalommal pedig Borbély Szilárd verseit sorolta költői nagymonológba, ez után pedig Tandori Dezső versei következtek.

LiteraTV

Kornis Mihály kortárs költőket mond - Borbély Szilárd

Kornis Mihály kortárs költőket mond. Ezzel a címmel indult sorozat a Nyitott Műhelyben. Kornis először Petri György életművéből állított össze versportrét; a második alkalommal pedig Borbély Szilárd verseit sorolta költői nagymonológba.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Szebeni András fotónaplója 6.

Szebeni András - 2012. december 29.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs írókról. Karácsony hetén Szebeni András fotóit tekinthetik meg. A hatodik napon Esterházy Péter, Kornis Mihály, Mészöly Miklós és Polcz Alaine, valamint Nádas Péter portréit láthatják.

Kicsi naplóim

2007. január 7. – Barna Imre
Ragaszkodtam az írás gesztusához, de szorongva féltem, hogy hazudok. És nem akartam hazudni, de éreztem, hogy elkerülhetetlen. Semmit sem értettem, így hát muszáj lett titkolóznom, lehetőleg magam előtt is. A kék emlékkönyv utolsó, hosszabb bejegyzése tulajdonképpen ezt a tarthatatlan állapotot írta le összegzésféleképpen. Az összegzés zavarosra sikeredett ugyan, de a gyerekkorom végére mégiscsak sikerült pontot tennem vele tizenhat évesen.