hirdetés

Keresési eredmény a(z) „kovács andrás ferenc” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

OTT JÁRTUNK

A Látó és az elaggott fülemile

A beszélgetés első felében rengeteg évszám és történet hangzik el a lap és a jelenlévő külső szerzők találkozásával kapcsolatban, én pedig gondolatban kalapot emelek, amiért szinte mindenre minimum éves pontossággal emlékeznek. – A Petőfi Irodalmi Múzeumban jártunk, a Látó folyóirat Arany János-számának bemutatóján.

Ott jártunk

Meddig tart egy szó?

Október elsején, a Petőfi Irodalmi Múzeumban szervezett Szilágyi Domokos-konferencia a Határincidens szót kapta címül. Egyazon költőhöz kapcsolódóan tizennégy szerteágazó előadás hangzott el. − Gondos Mária Magdolna beszámolója.

Magasiskola

Kovács András Ferenc: Hét egér vár Kaparjpusztán

Hét egérnek ez még kevés, / Mert nehéz a megélhetés! / Mindegy – szegény vagy, vagy gazdag, / Ha szorul a gatyamadzag! - Magasiskola rovatunkban Kovács András Ferenc Hét egér vár Kaparjpusztán című versét olvashatják.

Magasiskola

Kovács András Ferenc: Balkáni egérballada

Eresz alatt egerek / Zenekara nyekereg! / Ide többet ne gyere – / Kesereg a nyenyere! – Magasiskola rovatunkban Kovács András Ferenc versét olvashatják.

Interjú

Kovács András Ferenc: Mindenki zengett

A marosvásárhelyi Látó szépirodalmi folyóirat idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból Kovács András Ferenccel, a lap főszerkesztőjével Csutak Gabi készített interjút.

Litera Rádió

Kovács András Ferenc az Írómoziban Felliniről

Az Írómozi vendége június 11-én Kovács András Ferenc volt, aki Federico Fellininek, a filmművészet egyik legnagyobb rendezőjének Fellini: Róma című filmjét választotta erre az estére. A vetítés után Keresztury Tibor beszélgetett a költővel, ezt hallgathatják meg most a Litera Rádióban.

kritika

Szabadpolc

Négy verseskötet egy (polcon): Kovács András Ferenc: York napsütése zengő tombolás, Aczél Géza: (szino)líra, Tóth Kinga: All Machine és Nemes Z. Márió: A hercegprímás elsírja magát. - A könyvhét lírai terméséből válogatott és írt róluk kritikát Balajthy Ágnes.

KÖNYVAJÁNLÓ

Kovács András Ferenc: York napsütése zengő tombolás

Kovács András Ferenc Könyvhétre a Magvetőnél megjelenő új verseskötetében a színház és a vers egyre inkább elkülönülő világa termékenyen kapcsolódik össze, s keze nyomán élettel telítődik a vers-színház, amely hol világdráma, hol utcai örömzene, vagy kész kabaré. Részletet ajánlunk!

Írómozi

Fellini: Róma - Írómozi Kovács András Ferenccel

Az Írómozi vendége 2014. június 11-én, szerdán este 7-től KOVÁCS ANDRÁS FERENC, aki Federico Fellininek, a filmművészet egyik legnagyobb rendezőjének FELLINI: RÓMA című filmjét választotta erre az estére. A vetítés után Keresztury Tibor beszélget a költővel.

A hét verse

A hét verse - Kovács András Ferenc: Ötven felé a költő

Van még idő, el lehet majszolni egy perecet, de sör helyett érdemes egy kétcentes keserűt kikérni, ne kelljen sietni vele. A vers nem húzza túl a helyzet drámaiságát, de nem is keni el... – A hét versét ezúttal Keresztury Tibor választotta és ajánlja.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Bodor Ádám és Kovács András Ferenc budapesti estje


Kezdő dátum: 2015-12-01 19:00:00
Bodor Ádám és Kovács András Ferenc Kossuth-díjas szerzőkkel Murányi Sándor Olivér író beszélget.

Posztomodern duó – Kovács András Ferenc és Parti Nagy Lajos


Kezdő dátum: 2015-09-11 19:00:00
Posztmodern duó – Kovács András Ferenc és Parti Nagy Lajos a budapesti Bereg Bárban.

Légyott: Nyugat 100 – Ady

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp, V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-01-21 19:00:00

MIKULÁS NAPI DEDIKÁLÁS

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2007-12-06 16:00:00

Az ÉNEKLŐ BORZ estje

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-05-30 19:00:00

Oulipo költészeti est

Merlin Színház (Bp, V., Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-03-31 18:00:00

Üveggolyók – sajtóbemutató

Írók Boltja (Bp., VI. Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2006-11-30 11:00:00

BUDAPEST TRANSZFER 2006

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-09-23 15:00:00

BUDAPEST TRANSZFER 2006

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-09-22 10:00:00

BUDAPEST TRANSZFER 2006

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-09-21 10:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Hexameterben örökre

"Szép a világ, gyönyörű a világ és nincs hiba benne
Szép ez a sor, s nem enyém. De kié? Ez mind Dsida lenne?"
Dsida Jenő emlékének is ajánlva nyitotta meg az idei Könyvhetet Kovács András Ferenc a Vörösmarty téren. Rigmus a könyvről címmel 78 hexameteres sorban emlékezett meg Dsidáról, aki Budapesten nem nyithatott meg Könyvhetet soha.

Könyvhét, 2006.

A litera TV korábbi adásainak egyikében Kovács András Ferenc nyitja meg a 2006-os Könyvhetet Könyvvásárok könyvvására című versével, ad notam Kölcsey Ferenc. "Itt a Könyvhét. Most a könyv hat, / bár nekünk nyolc, Kölcsey. / Kell a könyv, hogy gyűrt agyunkat / tartalommal töltse ki, / kell a könyvek szenvedelme, / értelem, s cemende elme / hogy feledne eszme-kínt, / s holnaptól - szebb lesz megént..."


Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Az utolsó tangó

2006. szeptember 2. – Nemes Zoltán Márió
A tegnapi felolvasástól még mindig kicsit leterhelve bolyongok, a zene túl könnyű volt tegnap, nem találom a helyem, de erős leszek, a mai estét irányítani (?) fogom. Dunajcsik Mátyás nehéz beszélgetésbe bonyolódik a Kovács András Ferenc líráját tárgyaló szakmai szemináriumon. Sokszor problémás eldönteni, hol végződik valaminek az eredetije, hol kezdődik az imitáció.