hirdetés

Keresési eredmény a(z) „kukorelly endre” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Indul az Előhívás

Az olvasó országával indul az Előhívás új évada

Az Előhívás évadnyitó estjén a résztvevők, Jánossy Lajos, Németh Gábor, Reményi József Tamás és Tóth-Czifra Júlia Esterházy Péter Az olvasó országa című kötetéről beszélgetnek október 10-én, szerdán, 19 órától a Nyitott Műhelyben.

HÍR

Folytatódik A hely szelleme programsorozat

A Mészöly Miklós emlékét őrző, írói életművét ápoló Mészöly Miklós Egyesület a Kisoroszi Önkormányzattal együttműködésben ötödik alkalommal rendezi meg találkozóját Kisorosziban, az Újváry Műteremben.

Ott jártunk

Kedvencek temetője: Rejtő Jenő a Margó Fesztiválon

A Margó fesztivál harmadik napján, péntek este fél kilenckor a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarában a szavak mesterei ismét egy évfordulós nagy magyar íróból merítettek inspirációt. – A kedvencek temetőjében Szijj Márton járt.

Szerelmes Arany

Kukorelly Endre: Magányban 2-3.

...Szép maszkok, ismertem párat, / épp eleget is, ha keveset / egyet így, amúgy tán hármat, / s hogy jobban esett-e?, baleset?, // ezt már senki meg nem mondja – A Litera Szerelmes Arany pályázatának győztes alkotása, amellyel Kukorelly Endre elnyerte a 2017-es Litera-díjat.

Litera-díj 2017

Kukorelly Endre Litera-díjas!

2017. október 20-án a Teslában adta át Szerelmes Arany / Megsemmisült versek című nyílt és meghívásos pályázatának díjait a Litera. A gyakornokzsűri döntése alapján 2017 Litera-díjasa Kukorelly Endre. A szakmai zsűri a nyílt pályázaton Baráth Katalin, Sajó László, Müller Péter Sziámi és Varga Zoltán Zsolt verseit tartotta a legjobbnak.

JELENKOR 2017. ÁPRILIS

Kukorelly Endre: Cé cé cé pé

Átjártam a Bajnóczyhoz unalmamban. Fejeltünk az előszobában a príma kis pöttyös gumilasztijával. Nem tudott fejelni, de szeretett, szörnyen untam. Ráfejelem, bemegy. Ha gyengébben fejelem meg a gumilasztiját, azt is bevédi. És bosszankodik. – A Jelenkor folyóirat áprilisi számát Kukorelly Endre kisregényének részletével ajánljuk.

Kritika

Irodalomtörténés

Kukorelly irodalomszemlélete aktualizáló, sokkal fontosabbnak tartja az irodalomtörténést, mint irodalomtörténetet. Legyen élmény a diákoknak az irodalom. Jöhet később a történet is, ha már érzik az ízeket. – Mészáros Gábor kritikája Kukorelly Endre Porcelánbolt című könyvéről. 

A katedrán

Kukorelly Endre: Ösztökélni másokat

Egyszer, hogy fölrázzam a társaságot, megkérdeztem, ki szokott puszit adni a szüleinek. Namost erre tényleg fölébredtek! – A katedrán című sorozatunkban oktatóként is tevékenykedő kritikusokat, irodalomtörténészeket, esztétákat, írókat kérdezünk az oktatásról. Ezúttal Kukorelly Endrével beszélgettünk.

OTT JÁRTUNK

Közvetítés egy könyv életéről

Kőrösi hátrahagyott életművének légterében nehéz a repülés, mert érezhetően jelen van a tragikum, hogy valami nyitva maradt, és ezt a nyitottságot, ezt az elhallgatást bezárni, ezen keresztüljutni nem lehet semmilyen csellel. – A Gödör Klub december 28-ai, Kőrösi Zoltánra emlékező estjén jártunk.

Hír

Magyarország ismét Európa-bajnok

A Magyar Íróválogatott 8 év után ismét Európa-bajnok fociban. A Cipruson megrendezett Író-Eurón a magyar csapat látványos küzdelemben 3:1-re verte a hazaiak válogatottját, miután legyőzte a legutóbbi döntőt játszó Németország és Törökország válogatottjait. 

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

LETTRE - lapbemutató


Kezdő dátum: 2016-02-26 17:00:00
Felolvasás és beszélgetés a lap szerzőivel, Németh Gáborral, Kukorelly Endrével és Garaczi Lászlóval.

Fernando Pessoa és az Orpheu – A portugál Modernizmus századik évfordulója


Kezdő dátum: 2015-12-01 18:00:00
Az Orpheu folyóirat létrehozásának századik évfordulóját ünneplő irodalmi est. Fellépnek: Maria José Morais Pires, António Cardiello, Kukorelly Endre, Mohácsi Árpád, Pál Ferenc, Rádler Judit.

Nők a férfi (b)irodalomban – V. Őszi irodalmi fesztivál

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.) 
Kezdő dátum: 2008-10-25 11:00:00

Baranyai András: Foci!

OCTOGONart Galéria (Bp, I., Várfok u. 7-9.)
Kezdő dátum: 2008-01-08 19:00:00

Szépírók Társasága Őszi Fesztiválja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-28 11:00:00

Szépírók Társasága Őszi Fesztiválja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-27 11:00:00

A nézőtérrel szemben: Kukorelly Endre

Sirály (Bp. VI., Király u. 50.)
Kezdő dátum: 2007-10-03 18:00:00

JAK-tábor

Szigliget, Alkotóház
Kezdő dátum: 2007-08-29 10:00:00

Művészetek Völgye, 2007

Pula
Kezdő dátum: 2007-08-02 17:30:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Kukorelly Endre: Magányban 2-3. (videó)

...Szép maszkok, ismertem párat, / épp eleget is, ha keveset / egyet így, amúgy tán hármat, / s hogy jobban esett-e?, baleset?, // ezt már senki meg nem mondja – A Litera Szerelmes Arany pályázatának győztes alkotása a Litera-díjas Kukorelly Endrétől a LiteraTV-ben is.

LiteraTV

Kukorelly Endre a Leningrad Cowboysról

Az Írómozi vendége 2016. február 24-én Kukorelly Endre volt, aki Aki Kaurismäki Leningrad Cowboys menni Amerika című filmjéről Szekeres Dórával beszélgetett a Nyitott Műhelyben. - LiteraTV.

LITERA TV

Marno János és Kukorelly Endre a TestFeszten

A Litera nyári TestFeszt táborában Tatán Marno János és Kukorelly Endre pódiumbeszélgetésén a test és líra kapcsolata mellett szóba kerültek közéleti kérdések, valamint a személyes felelősség és a költői hivatás kihívásai is. A beszélgetésről készült videófelvétel teljes, vágatlan változatát láthatják most.

Videó

Kukorelly Endre és Kardos Horváth János a Litera-születésnapon

Asszem, nekem a Holdon volna jó, / A lenti zaj itt még nem hallható, / Sehol egy Föld, se marslakó, / Volna azért ezzel egy kis meló... - A Litera 9. születésnapján Kukorelly Endre versére írt zenét Kardos Horváth János, és Kardos Horváth dalára írt új szöveget Kukorelly.

Kukorelly Endre: "Ez a legjobb fáradtság."

A magyar íróválogatott az egyik legöregebb az európai íróválogatottak közül, az átlagéletkor az ötven felé jár. Ám ez nem akadályozza meg őket abban, hogy sorra verjék Európa írócsapatait. A literaTV a Könyvfesztivál idején rendezett a magyar-osztrák mérkőzésen járt, és nagy örömünkre  íróink, ha nehezen is, de győztek.

Passauból Pestre

Ha már árad a Duna és a netnaplótól a magazinig több rovatban is hajókról szólunk, legyen mindenhol víz - a literaTV-ben is.
Az idén nyáron a Németországi magyar évad keretében klulturális hajókázáson vett részt Kukorelly Endre és Márton László két német író és két kórus (a Berlini ifjúsági kórus, valamint a kaposvári Kordály Zoltán Kórus) tagjaival. Az Austria Princess-en és út közben szerzett tapasztalatokról Kukorelly Endre számolt be a literának.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

O….

Kalligram Kiadó - 2013. május 5.

Nincs mese/kegyelem stb., az ún. nép nem fog olvasni, aki olvas, az kiiratkozott a népből, és így tovább, ha szakad rólam az izzadtság, nem marad hely semmi másnak, semmi, de semminek, fölfelé tolni az árokból a gépet és közben fordulni, az kemény. - A Kalligram Kiadó műhelynaplóját vasárnapról Kukorelly Endre írta. 

Netnapló

Díjazás

Kukorelly Endre - 2013. április 21.

Sok minden, túl sok elképesztő, fájdalmas, taszító, undorító, érthetetlen, torzító és méltánytalan dolog történt és történik ebben az e’mút’háromévben, de hogy MI-nak a továbbiakban ne legyen helye az irodalomoktatásban, az emblematikus. Meg a Kossuth téri ripsz-ropsz fakivágás. Bölcsészkar- és Kossuth tér-letarolás! A pezsgő mindenesetre korrekt... - Kukorelly Endre naplója vasárnapról.

Netnapló

Bemérés

Kukorelly Endre - 2013. április 20.

Délután nagy a nyüzsi, ilyenkor van az, hogy kissé elkábulsz attól, hogy könyv és piaca! - Kukorelly Endre naplója szombatról. 

Netnapló

Vagy élek vagy

Kukorelly Endre - 2013. április 19.

Németh Gáborral sétálgatunk, Mészáros Sanyit kikísérem cigizni. Hévizi Ottó dedikál, odamegyek szolidaritásból, meséli, hogy egyszer, nagyon rég Tatán focizás előtt, ahogy passzolgattunk, véletlenül eltalált a labdával, és én mérgesen néztem rá. És hogy ez eszébe szokott jutni. - Kukorelly Endre naplója péntekről.

Netnapló

Feszkó

Kukorelly Endre - 2013. április 18.

Este odanézek a Könyvfeszkóra, van fogadás, iszogatom a Heimann Zoli szekszárdi füslijét. Azért füsli, mert olyan a színe, mit a Rókának. - Kukorelly Endre naplója csütörtökről. 

Netnapló

A lányok otthon

Kukorelly Endre - 2013. április 17.

Egyszerre nyár lett, semmi tavasz, ez megy, évek óra kimarad a tavasz. Írjatok naplót, mondom a gyerekeknek, és most épp baromira nincs kedvem naplót írni. - Kukorelly Endre naplója szerdáról. 

Netnapló

Ócsa

Kukorelly Endre - 2013. április 16.

Mivel pesti voltam, szinte sosem küldtek ki, kétszer vagy háromszor talán. Na és akkor az volt, épp a Keleti pályaudvaron levő rendőrőrs melegedőjében pihentünk, hogy nyílik az ajtó, lelép egy fiatal nő, mögötte egy rendőr, betolja a nőt, becsukja maga mögött az ajtót, és fordulásból szájon vágja. - Kukorelly Endre naplója keddről.

Netnapló

De mikor lesz az már

Kukorelly Endre - 2013. április 15.

Mondja a rádió, hogy a bostoni maratonin két robbanás volt. Cukor-klorát keverék, tűzijátékhoz is használható pirotechnikai anyag, és csapágygolyók, három halott, jóval száz fölötti sebesült. 1897 óta rendeznek Bostonban maratoni futóversenyt. - Könyvfesztivál hetén Kukorelly Endre írja a naplót a Literán. Az első bejegyzést olvashatják.

Oláh Gergely Máté fotónaplója 7.

2013. február 23. - Oláh Gergely Máté

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs írókról. Ezen a héten Oláh Gergely Máté fotóit láthatják nálunk, ma Kukorelly Endréről készült képét és annak történetét osztja meg velünk.

Monogram- és névmutató

2008. május 18. – Lőkös Ildikó
És előre rettegek a családunk jó barátjának, pontosan valahai apám legközelebbi barátjának, a szegedi irodalomtörténész professzornak, Péter Lászlónak a dörgedelmeitől, hogy ennek a slendriánságnak semmi értelme, legalább azt oda kellene írnom a nevek mellé, mikor születtek, esetleg haltak, meg a foglalkozásukat.
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Kókatag Kunkor (népmese)

Hol volt, hol nem volt... talán a Kosztolányi téren, ahol egy dúsgazdag miniszter bulizott híveivel. Az Index tudomása szerint az információk eddig titkosan kezelt forrása a Kosztolányi téri Tranzit...