hirdetés

Keresési eredmény a(z) „lábass endre” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Díj

Lábass Endre Mészöly-díjas

Mészöly Miklós író születésnapján, január 19-én, pénteken kerül sor a XV. Mészöly Miklós Emléknapra Szekszárdon. A gazdag program központi részét képezi a Mészöly-díj átadása, amelyet ebben az évben Lábass Endre kap Árnyékkereskedő 1-3 (Üvegsziget, Varázscsomó, Mutabor) című esszéregényéért. Szörényi László ugyanekkor Mészöly-emlékplakettet vehet át.

Laudáció

Keresztesi József: Laudáció Lábass Endre Déry-díjához

Lábass Endre író, fotóművész, festő – és mindenekelőtt flâneur; kószáló és felfedező. Úgy bolyong Budapest utcáin, pincerendszereiben és padlástereiben, mintha egy végtelen könyvet lapozgatna... – Lábass Endre Déry-díjához Keresztesi József írt laudációt.

Déry-díj

Lábass Endre és Vida Gábor kapták az idei Déry-díjat

Lábass Endre és Vida Gábor prózaírók vehették át az irodalmi élet kimagasló teljesítményeit elismerő Déry-díjat pénteken Budapesten.

A hét prózája

A hét prózája – Lábass Endre: Csillagvizsgáló és Aladdinlámpa a Klauzál téren

Lábass komoly gyűjtő, történetekkel; szilánkokkal, cserepekkel tele a zsebe. Üveggyöngyökkel. Ha találkozol vele, megajándékoz. Mesél. - A hét prózáját Jánossy Lajos választotta.

Interjú

Lábass Endre: Csak hunyd be a szemed

A lábjegyzetek világa tükörvilág, az elválasztó vonal a tudat határa, az a bizonyos fátyol, fent a maga útján halad az úgynevezett főszöveg, milyen rosszul is hangzik ez, szóval megyeget a főszöveg, valamiféle távolban remegő célja felé, odalent azonban! ott elvadulhatok, kiszabadulhatok ebből a célirányos rendből. – Lábass Endrével beszélgettünk nemrég megjelent Árnyékkereskedő című kötetéről.

Interjú

Lábass Endre: Lépj be, mondták a házak

Mikor ezerévesen megállok a forgatagban, és a szegények végtelenbe vesző, gyönyörű útján ugyanúgy mennek ugyanazok a semmibe, egyetlen dolgot érezni minden irányból, éppen ilyen lesz minden, ha nem leszek. - Nemrég jelent meg Lábass Endre Házszínház című könyve, és a Műcsarnokban, a Frissen című kiállításon ma estig láthatók a képei. Lábass Endrével beszélgettünk.

Moszkva tér

Sakál a Moszkva téren

A világon kevesen társalogtak kegyetlenebb tömeggyilkossal. Első számú közellenségnek nevezték. Még mindig börtönben ül, valahol Párizsban, a meggyilkolt, felrobbantott gyerekekért és öregekért. Alig hat-hét évvel lehet idősebb nálam Carlos, a Sakál. - Lábass Endre írását olvashatják a Moszkva térről.

2FLEKKEN

Zauberton

Szürkés hurkákban tekeregetek az alakok, a falnál sötétbarna padok sorakoztak, rajtuk vastag ruhákba bugyolált asszonyok, náluk voltak a gyerekek – akkor visszanéztem a sorra, nem voltak ott most férfiak, csupa asszony állt a sorban. Öregnek látszottak, orosznak, öröknek, karjukon ült, vagy lábuknál futkosott a gyerek, vállukon batyu, karjukon szatyorban ékszerek, evőeszközök, karórák, egy zsákban keménykalapok, cilinderek. - Lábass Endre 2flekken.

helyszíni szemle

Ajándékot mondani

Lábass Endre az Egyetemi Könyvtárban celebrált, a Varázslók pálcája című sorozatának legutóbbi vendége Tolnai Ottó volt. A szecessziósan indázó beszélgetésen, többek között, a tűpárnák alkímiájáról, a kéményseprők titkairól, egy álomszerű Deák téri randevúról, a Napház rejtélyeiről, egy apró, szabadkai borbélyról és egy korpulens bunyevác költőről folyt a szó. - Jánossy Lajos helyszíni szemléje.

2flekken

Titokzatos birtok

Na, hát pontosan ilyen a fényképezés is, édesem, csak legyen nálad a gép, és nem az a lényeg, hogy képeket készíts vele, hanem csak az, hogy nálad legyen és szeresd, valahol egy kocsmában elővedd, megsimogasd, gombjait nyomogasd, vagy elő se vedd, csak tudd, hogy ott van veled a lehetőség, az életed. - Lábass Endre 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Felnőttláncfű - Könyvbemutató

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2007-12-12 16:00:00

Vándorparadicsom


Kezdő dátum: 2005-03-11 10:05:00
Bartók Rádió

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Majd még mesélek neked

Lábass Endre - 2017. december 30.

Ha versnek is tűnnek néha, eredendően nem azok szegények, viszont sokszor rosszkedvemben is boldogan írt naplójegyzetek. Úgy gondoltam, belőlük mutatok karácsonyra párat kisebb kupacokba csoportosítva, tán, ahogy születtek. – Karácsony hetén Lábass Endre írja a naplót a Literán. Íme, a hetedik bejegyzés.

Netnapló

Állattangó

Lábass Endre - 2017. december 29.

Ha versnek is tűnnek néha, eredendően nem azok szegények, viszont sokszor rosszkedvemben is boldogan írt naplójegyzetek. Úgy gondoltam, belőlük mutatok karácsonyra párat kisebb kupacokba csoportosítva, tán, ahogy születtek. – Karácsony hetén Lábass Endre írja a naplót a Literán. Íme, a hatodik bejegyzés.

Netnapló

Van egy ablak

Lábass Endre - 2017. december 28

Ha versnek is tűnnek néha, eredendően nem azok szegények, viszont sokszor rosszkedvemben is boldogan írt naplójegyzetek. Úgy gondoltam, belőlük mutatok karácsonyra párat kisebb kupacokba csoportosítva, tán, ahogy születtek. – Karácsony hetén Lábass Endre írja a naplót a Literán. Íme, az ötödik bejegyzés.

Netnapló

Cinema City

Lábass Endre - 2017. december 27.

Ha versnek is tűnnek néha, eredendően nem azok szegények, viszont sokszor rosszkedvemben is boldogan írt naplójegyzetek. Úgy gondoltam, belőlük mutatok karácsonyra párat kisebb kupacokba csoportosítva, tán, ahogy születtek. – Karácsony hetén Lábass Endre írja a naplót a Literán. Íme, a negyedik bejegyzés.

City Light ...,

Lábass Endre - 2017. december 26

Ha versnek is tűnnek néha, eredendően nem azok szegények, viszont sokszor rosszkedvemben is boldogan írt naplójegyzetek. Úgy gondoltam, belőlük mutatok karácsonyra párat kisebb kupacokba csoportosítva, tán, ahogy születtek. – Karácsony hetén Lábass Endre írja a naplót a Literán. Íme, a harmadik bejegyzés.

Netnapló

Ötforintos kócsagaim

Lábass Endre - 2017. december 25.

Ha versnek is tűnnek néha, eredendően nem azok szegények, viszont sokszor rosszkedvemben is boldogan írt naplójegyzetek. Úgy gondoltam, belőlük mutatok karácsonyra párat kisebb kupacokba csoportosítva, tán, ahogy születtek. – Karácsony hetén Lábass Endre írja a naplót a Literán. A második bejegyzést olvashatják.

netnapló

Fuit

Lábass Endre – 2017. december 24.

Ha versnek is tűnnek néha, eredendően nem azok szegények, viszont sokszor rosszkedvemben is boldogan írt naplójegyzetek. Úgy gondoltam, belőlük mutatok karácsonyra párat kisebb kupacokba csoportosítva, tán, ahogy születtek. – Karácsony hetén Lábass Endre írja a naplót a Literán. Íme, az első bejegyzés.

Netnapló-retro 1.

2007. május 7.
Kedves Olvasóink!

Mivel e heti netnaplószerzőnk halaszthatatlan külföldi utazásnak nézett elébe, s technikai akadályok miatt nem tud naplókban beszámolni az ott történtekről, így számunkra sem marad más, mint hogy megnézzük, vajon mi történ ugyanezen a napon a rovat életében egy éve, két éve, három éve.

Ha gondolják, tartsanak velünk!

Az albatrosz és a szekrény

2006. 05. 07. – Lábass Endre
fiókokban épp elfért az összes gonosz számla és születési és halálozási okirat. A tolós-üvegű vitrinben egy régi húsvéti tojás mumifikálódott csirkeembriója mellett dédanyám határon túli sírhantjáról egy csipetnyi föld zörgött egy kiszáradt kis fafiókban, egy Szikra gyufásdobozban.

Pásztortáska

2006. 05. 06. – Lábass Endre
Nem nézett fel minden katona megevése után, csak úgy minden harmadik-negyediknél nézett a régiségbolt felé, akkor sem sokáig, és nem volt látható arcának egyetlen apró változása sem. Nem várt türelmetlenül, láthatóan nem sietett az égvilágon sehová. Az égvilágon madártej felhők jöttek-mentek, a park felett elsiettek, árnyat vetve a szalonnakatonákra. Egy idő múlva a kis bolt ajtaja előtt állt a régiségkereskedő.
További találatok