hirdetés

Keresési eredmény a(z) „lábass endre” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/17. számából

Az ÉS idei 17. számában Nádas Péter esszéje a magyarázatos Biblia új magyar kiadásáról, interjú Paul Austerrel, kritika Pető Péter és Lábass Endre köteteiről, Bocsárdi László és Gianina Cărbunariu rendezéséről, Szabó T. Anna hangoskönyvéről, vers Cselényi Bélától és próza Darvasi Lászlótól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

Díj

Lábass Endre Mészöly-díjas

Mészöly Miklós író születésnapján, január 19-én, pénteken kerül sor a XV. Mészöly Miklós Emléknapra Szekszárdon. A gazdag program központi részét képezi a Mészöly-díj átadása, amelyet ebben az évben Lábass Endre kap Árnyékkereskedő 1-3 (Üvegsziget, Varázscsomó, Mutabor) című esszéregényéért. Szörényi László ugyanekkor Mészöly-emlékplakettet vehet át.

Laudáció

Keresztesi József: Laudáció Lábass Endre Déry-díjához

Lábass Endre író, fotóművész, festő – és mindenekelőtt flâneur; kószáló és felfedező. Úgy bolyong Budapest utcáin, pincerendszereiben és padlástereiben, mintha egy végtelen könyvet lapozgatna... – Lábass Endre Déry-díjához Keresztesi József írt laudációt.

Déry-díj

Lábass Endre és Vida Gábor kapták az idei Déry-díjat

Lábass Endre és Vida Gábor prózaírók vehették át az irodalmi élet kimagasló teljesítményeit elismerő Déry-díjat pénteken Budapesten.

A hét prózája

A hét prózája – Lábass Endre: Csillagvizsgáló és Aladdinlámpa a Klauzál téren

Lábass komoly gyűjtő, történetekkel; szilánkokkal, cserepekkel tele a zsebe. Üveggyöngyökkel. Ha találkozol vele, megajándékoz. Mesél. - A hét prózáját Jánossy Lajos választotta.

Interjú

Lábass Endre: Csak hunyd be a szemed

A lábjegyzetek világa tükörvilág, az elválasztó vonal a tudat határa, az a bizonyos fátyol, fent a maga útján halad az úgynevezett főszöveg, milyen rosszul is hangzik ez, szóval megyeget a főszöveg, valamiféle távolban remegő célja felé, odalent azonban! ott elvadulhatok, kiszabadulhatok ebből a célirányos rendből. – Lábass Endrével beszélgettünk nemrég megjelent Árnyékkereskedő című kötetéről.

Interjú

Lábass Endre: Lépj be, mondták a házak

Mikor ezerévesen megállok a forgatagban, és a szegények végtelenbe vesző, gyönyörű útján ugyanúgy mennek ugyanazok a semmibe, egyetlen dolgot érezni minden irányból, éppen ilyen lesz minden, ha nem leszek. - Nemrég jelent meg Lábass Endre Házszínház című könyve, és a Műcsarnokban, a Frissen című kiállításon ma estig láthatók a képei. Lábass Endrével beszélgettünk.

Moszkva tér

Sakál a Moszkva téren

A világon kevesen társalogtak kegyetlenebb tömeggyilkossal. Első számú közellenségnek nevezték. Még mindig börtönben ül, valahol Párizsban, a meggyilkolt, felrobbantott gyerekekért és öregekért. Alig hat-hét évvel lehet idősebb nálam Carlos, a Sakál. - Lábass Endre írását olvashatják a Moszkva térről.

2FLEKKEN

Zauberton

Szürkés hurkákban tekeregetek az alakok, a falnál sötétbarna padok sorakoztak, rajtuk vastag ruhákba bugyolált asszonyok, náluk voltak a gyerekek – akkor visszanéztem a sorra, nem voltak ott most férfiak, csupa asszony állt a sorban. Öregnek látszottak, orosznak, öröknek, karjukon ült, vagy lábuknál futkosott a gyerek, vállukon batyu, karjukon szatyorban ékszerek, evőeszközök, karórák, egy zsákban keménykalapok, cilinderek. - Lábass Endre 2flekken.

helyszíni szemle

Ajándékot mondani

Lábass Endre az Egyetemi Könyvtárban celebrált, a Varázslók pálcája című sorozatának legutóbbi vendége Tolnai Ottó volt. A szecessziósan indázó beszélgetésen, többek között, a tűpárnák alkímiájáról, a kéményseprők titkairól, egy álomszerű Deák téri randevúról, a Napház rejtélyeiről, egy apró, szabadkai borbélyról és egy korpulens bunyevác költőről folyt a szó. - Jánossy Lajos helyszíni szemléje.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Felnőttláncfű - Könyvbemutató

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2007-12-12 16:00:00

Vándorparadicsom


Kezdő dátum: 2005-03-11 10:05:00
Bartók Rádió

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Majd még mesélek neked

Lábass Endre - 2017. december 30.

Ha versnek is tűnnek néha, eredendően nem azok szegények, viszont sokszor rosszkedvemben is boldogan írt naplójegyzetek. Úgy gondoltam, belőlük mutatok karácsonyra párat kisebb kupacokba csoportosítva, tán, ahogy születtek. – Karácsony hetén Lábass Endre írja a naplót a Literán. Íme, a hetedik bejegyzés.

Netnapló

Állattangó

Lábass Endre - 2017. december 29.

Ha versnek is tűnnek néha, eredendően nem azok szegények, viszont sokszor rosszkedvemben is boldogan írt naplójegyzetek. Úgy gondoltam, belőlük mutatok karácsonyra párat kisebb kupacokba csoportosítva, tán, ahogy születtek. – Karácsony hetén Lábass Endre írja a naplót a Literán. Íme, a hatodik bejegyzés.

Netnapló

Van egy ablak

Lábass Endre - 2017. december 28

Ha versnek is tűnnek néha, eredendően nem azok szegények, viszont sokszor rosszkedvemben is boldogan írt naplójegyzetek. Úgy gondoltam, belőlük mutatok karácsonyra párat kisebb kupacokba csoportosítva, tán, ahogy születtek. – Karácsony hetén Lábass Endre írja a naplót a Literán. Íme, az ötödik bejegyzés.

Netnapló

Cinema City

Lábass Endre - 2017. december 27.

Ha versnek is tűnnek néha, eredendően nem azok szegények, viszont sokszor rosszkedvemben is boldogan írt naplójegyzetek. Úgy gondoltam, belőlük mutatok karácsonyra párat kisebb kupacokba csoportosítva, tán, ahogy születtek. – Karácsony hetén Lábass Endre írja a naplót a Literán. Íme, a negyedik bejegyzés.

City Light ...,

Lábass Endre - 2017. december 26

Ha versnek is tűnnek néha, eredendően nem azok szegények, viszont sokszor rosszkedvemben is boldogan írt naplójegyzetek. Úgy gondoltam, belőlük mutatok karácsonyra párat kisebb kupacokba csoportosítva, tán, ahogy születtek. – Karácsony hetén Lábass Endre írja a naplót a Literán. Íme, a harmadik bejegyzés.

Netnapló

Ötforintos kócsagaim

Lábass Endre - 2017. december 25.

Ha versnek is tűnnek néha, eredendően nem azok szegények, viszont sokszor rosszkedvemben is boldogan írt naplójegyzetek. Úgy gondoltam, belőlük mutatok karácsonyra párat kisebb kupacokba csoportosítva, tán, ahogy születtek. – Karácsony hetén Lábass Endre írja a naplót a Literán. A második bejegyzést olvashatják.

netnapló

Fuit

Lábass Endre – 2017. december 24.

Ha versnek is tűnnek néha, eredendően nem azok szegények, viszont sokszor rosszkedvemben is boldogan írt naplójegyzetek. Úgy gondoltam, belőlük mutatok karácsonyra párat kisebb kupacokba csoportosítva, tán, ahogy születtek. – Karácsony hetén Lábass Endre írja a naplót a Literán. Íme, az első bejegyzés.

Netnapló-retro 1.

2007. május 7.
Kedves Olvasóink!

Mivel e heti netnaplószerzőnk halaszthatatlan külföldi utazásnak nézett elébe, s technikai akadályok miatt nem tud naplókban beszámolni az ott történtekről, így számunkra sem marad más, mint hogy megnézzük, vajon mi történ ugyanezen a napon a rovat életében egy éve, két éve, három éve.

Ha gondolják, tartsanak velünk!

Az albatrosz és a szekrény

2006. 05. 07. – Lábass Endre
fiókokban épp elfért az összes gonosz számla és születési és halálozási okirat. A tolós-üvegű vitrinben egy régi húsvéti tojás mumifikálódott csirkeembriója mellett dédanyám határon túli sírhantjáról egy csipetnyi föld zörgött egy kiszáradt kis fafiókban, egy Szikra gyufásdobozban.

Pásztortáska

2006. 05. 06. – Lábass Endre
Nem nézett fel minden katona megevése után, csak úgy minden harmadik-negyediknél nézett a régiségbolt felé, akkor sem sokáig, és nem volt látható arcának egyetlen apró változása sem. Nem várt türelmetlenül, láthatóan nem sietett az égvilágon sehová. Az égvilágon madártej felhők jöttek-mentek, a park felett elsiettek, árnyat vetve a szalonnakatonákra. Egy idő múlva a kis bolt ajtaja előtt állt a régiségkereskedő.
További találatok