hirdetés

Keresési eredmény a(z) „lázár ervin” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

A hét prózája

A hét prózája – Lázár Ervin: Ríz Tejbeg, a norgol óriás

Lázár Ervin Manógyár című könyvét nem olvastam, mi több, először hangoskönyvből ismertem meg. Mostanában. Kerekes József előadásában. Nyári utazások során került az autóba. Gyerekekkel hallgattam, annál öröm nagyobb nincs. - A hét prózáját Jánossy Lajos választotta.

Karácsony 2013

Az én karácsonyom - Körkérdés a múltból

"Egyetlen reményem, hogy semmit se várok, s így kaphatok valamit. Ami ha kevés is, messze felülmúl engem" - írja Pilinszky 1978 decemberében a Nők Lapja körkérdésére. Pilinszky mellett többek között Jékely Zoltán, Kellér Dezső, Lázár Ervin és Örkény István osztja meg élményeit a karácsonyról. Ezzel a válogatással kívánunk boldog ünnepet! 

Pályázat

Lázár Ervin családi mesedarab-pályázat

A Pécsi Nemzeti Színház és a Jelenkor Irodalmi és Művészeti Folyóirat közös pályázatot hirdet olyan mesedarab írására, amely több korosztályhoz is szól. A pályaművek beérkezési határideje: 2011. október 15.

Ott jártunk

Szomorú egyetértés

Mit lehet kezdeni egy fehér tigrissel egy parabolaregényben? Mit lehet kezdeni egy parabolaregénnyel egy olyan gazdag és izgalmas életműben, mint amilyen Lázár Erviné? Az Előhívás legutóbbi estjén ott jártunk.

Előhívás

A fehér tigris "előhívása"

2010. február 17-én Lázár Ervin A fehér tigris című művét boncolja az Előhívás csapata (Bán Zoltán András, Jánossy Lajos, Németh Gábor, Reményi József Tamás és Vári György) a Nyitott Műhelyben. A beszélgetés után Sólyom András Szegény Dzsoni és Árnika című filmjét láthatják.

Íróportrék

Megtartott idő - Írónaptár II.

Összerakott szavak és előhívott fények. Burger Barna fotográfiái immár évek óta az arcokról szólnak. Szemekről, ráncokról, az idő kuszán írt jeleiről. - Burger Barna portrénaptárának nyári lapjait tesszük most közzé.

Boldizsár Ildikó: Boszorkányos mesék

A kötete főhőse, Amália, a boszorkány szépséges szép, ért az állatok és a növények nyelvén, s csöppet sem gonosz: legfeljebb néha szomorú. De ami a legfőbb: csodás meséket mesél. Mesél az esőről, a napról, a holdról, csillagokról, felhőkről, virágokról, madarakról, színekről és árnyékokról, és a mesék boszorkányos varázslata hatalmába kerít mindannyiunkat, kicsi és nagy olvasót egyformán.

Ezer és 3

A Jelenkor folyóirat áprilisi számában Tóth Krisztina és Bertók László verseit, Krasznahorkai László novelláját, Kukorelly Endre készülő regényének részletét olvashatjuk. Folytatódik Radoslav Petković Bizánci internet című esszésorozata. Várkonyi György művészettörténésszel Ágoston Zoltán készített interjút a pécsi Városi képtár bezárása kapcsán. Kukorelly Endre regényének részletét és Jacek Dobrowolskinak Krasznahorkai Lászlóval készített beszélgetését mi is közöljük.

Lackfi János: A bögre család újabb kalandjai

Lackfi János
A Bögre család legújabb kalandjai
Pap Kata illusztrációival
Noran Kiadó, 2007.
64 oldal, 2.499 forint
ISBN 978-963-9716-48-3

Miért nem tud a múminirodalom hazánkban lábra kapni?

Az ötödik évfolyamát kezdő gyermekirodalmi folyóirat, mely évi hat alkalommal jelentkezik, idei első számában Lázár Ervinre emlékezik. De olvashatunk Tandori Dezsőtől gyermekkönyvkritikákat, s bemutatkozik Szegedi Katalin illusztrátor is. A múminok házatájáról nem is beszélve.
További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Lázár Ervin: Napló

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp, V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-01-16 17:00:00

Csillaganyám, csillagapám

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp, V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-01-10 17:00:00

Orbán Ottó-emlékest

Petőfi Irodalmi Múzeum kertje (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-06-07 18:00:00

 A bolond kútásó

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-04-16 18:00:00

Szabó Réka: Buddha szomorú, avagy ne mássz fel, mert leesel

MU Színház (Bp, XI., Kőrösy J. u. 17.)
Kezdő dátum: 2006-02-28 20:00:00

Szabó Réka: Buddha szomorú, avagy ne mássz fel, mert leesel

MU Színház (Bp, XI., Kőrösy J. u. 17.)
Kezdő dátum: 2006-02-08 20:00:00

Szabó Réka: Buddha szomorú, avagy ne mássz fel, mert leesel

MU Színház (Bp, XI., Kőrösy J. u. 17.)
Kezdő dátum: 2006-02-07 20:00:00

Kritika két hangra


Kezdő dátum: 2005-03-25 21:32:00
Bartók Rádió

A kislány, aki mindenkit szeretett...


Kezdő dátum: 2005-03-06 11:49:00
Bartók rádió

Mester Kurzus estek 31.


Kezdő dátum: 2005-03-08 19:00:00
Bp, IX., Ráday u. 27.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

A vad elszabadulása

2008. április 18. - Tokai András
Két utóbbi eseményen sok ígéretes ( pl. Bajtai András, Váczi János) és pár még kialakulatlan fiatal, az ismert nevek közül kedvencem és öreg barátom, Birtalan Ferenc, Báger Gusztáv, Erdődi Gábor, Dunajcsik Mátyás és mások szerepeltek. Lehet, hogy megint én is ott leszek. Érdekes, a két előző alkalommal megfigyeltem, hogy főleg a nagyon fiatalok és mi, az eléggé öregek vagyunk jelen. A középkorúak nyilván mással vannak elfoglalva.

Feltámadás

2007. június 10. - Varró Dániel
Kedves barátaim jártak Kubában, van ott egy Hemingway emlékház, ahol többek között Hemingway pecsétje is ki van állítva, lefényképezték. Hemingway minden levélre, amit kapott, rányomta ezt a pecsétet, és bontatlanul visszaküldte a feladónak. "I don't write letters. Ernest Hemingway." Kéne egy ilyen pecsét.

Mint NDK-ban répáért

2007. január 3. – Balogh Robert
Élvezte a hatalmát, úgy villogtatta a szemét, mint egy túlérett kasszírnő valami Baudelaire versben, csak ott a végén meg kellett volna fojtani, de a valóságban is megérdemelné! Elkezdett csücsöríteni a fiújára és legnagyobb elképedésemre azt gagyogta neki a maga lehengerlő, édes, démonikus módján, hogy adj pénzt! Hát ez meg már Szép Ernő! Na én azt hiszem, egy ilyenért kitekertem volna a drága Tóth Manci nyakát.

Gyerekgyár 3. - nemecsek

2003. november 8. – Ficsku Pál
Ja:
     A nap hírei:
     Sas József szerint Medgyessy Péter nem hord puha cipőt.
     Gyula bácsi, a Bródy Sándor utca dobozgyűjtője, saját bevallása szerint napi háromezret is megkeres. Viszont nem ismeri EVÁ-t.
     Lara, az én lányom, egész éjszaka rugdalta az anyját. Nem akar fitnesszguru lenni.
     Szerelmes vagyok.