hirdetés

Keresési eredmény a(z) „legát tibor” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Képmegnyitás 2018

Legát Tibor: '13

Ha film, akkor akció, álarcosok tépik fel a lakás ajtaját. És túlerejüktől részegen, harci nótát ordítva rontanak be a szobába,hogy terítsék ki, lopják meg, és főleg neveljék át, formálják saját képükre azt, aki ott van, bárki is legyen, mert az már csak olyan lehet – és ez egészen biztos –, hogy magától nem adja meg magát. – Horváth Éva Mónika képéhez Legát Tibor írt.

Képmegnyitás

Képmegnyitás – Horváth Éva Mónika képeihez

2018. december 10-én, hétfőn 20 órától hét szerző „nyitja meg" ez alkalomra írt történetével Horváth Éva Mónika kiállítását a Nyitott Műhelyben. Az idei képmegnyitók: Abody Rita, Berta Ádám, Legát Tibor, Nagy Márta Júlia, Takács Ferenc és Vass Norbert.

Hír

Ne kertelj! – Kortárs irodalmi estek Szentendrén

A szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum Art Capital című projektjének irodalmi kísérőrendezvénye a Művészetmalomban lesz megtekinthető 2018. június 13. és június 18. között.

#moszkvater

Zár a #moszkvater

#moszkvater ‒ A Széll Kálmán tér története című nagy sikerű kiállítás október első hétvégéjén bezár, de addig is izgalmas programokkal várja látogatóit a Kiscelli Múzeum. Vendégek lesznek többek között: Para-Kovács Imre, Legát Tibor, Kisfaludy András, Ujlaki Dénes, Török Ferenc és Szabó Simon.

Dumaszínház

Írók stand-upolnak

A Dumaszínházban az írók, ahelyett, hogy írnának, beszélnek. A macskák miákolnak, az ebek vonyítanak, a kishalacskák ikrát ürítenek kacéran... az írók meg stand up-olnak. – Mostantól a Literán is nyomon követhetik, mit "dumál" az író, mikor épp nem ír.

Ott jártunk

HA – Zenés-irodalmi élvezetek az iF-ben

A Ráday utcai iF kávézóban kezdődött tavaly novemberben egy sorozat, Text&Jazz címmel. Már a neve is sokat ígért, irodalmi szövegeket muzsikával, dzsesszel, kortárs zenével. Fellépett Németh Gábor és Szemző Tibor, Nagy Gabriella és Legát Tibor, Péterfy Gergely és Oláh Kálmán. – Ott jártunk.

Itt van a város

Itt van a város - Vendég: Legát Tibor

2012. március 6-án, kedden este hattól Itt van a város sorozatunk vendége Legát Tibor író, újságíró, zenész-dalszövegíró, Budapest közlekedéstörténetének kutatója. A Bartók Béla úti Szatyor Bárban Jánossy Lajos kérdezi majd.

Netnapló extra

Karácsonyi ének

A Litera (egyik) karácsonyi ajándéka az olvasónak, hogy egy héten át zenészek és dalszövegírók, dalköltők naplóját közli. Rutkai Bori, Ujj Zsuzsi, Bárdos Deák Ági, Novák Péter, Frenk, Legát Tibor és Kollár-Klemencz László dalos naplóit olvashatjátok majd.

RECENZIÓ

Csak egy képeskönyv?

Legát Tibor legújabb könyve egyszerű és logikus szerkezetben tárgyalja a villamosvonalak történetét, ám aki nem járatos a budapesti tömegközlekedésben, vagy Legát korábbi műveiben, akadhatnak nehézségei a könyv befogadásában. - Lassányi Tamás recenziója Legát Tibor Számos villamos című kötetéről.

Csillagszálló 2010/1.

Pestszent

Legát Tibor története, mely hajléktalan álinterjúnak indult, regényrészletté nőtt, s egy végzetes gyermekkori baklövésről, egy „roncskorszak” kezdetéről szól. - A Csillagszálló januári számából ajánlunk részletet.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Foglalkozása: riporter

Magyar Narancs - 2013. június 30.

Valamikor egy éve tört rám a különös kór, narkolepsziának nem mondanám, egy kicsit mégis az: a legváratlanabb pillanatokban megállíthatatlanul tör rám az álmosság, de nem úgy, mint az ásító inasra, hogy bármi munka, netán falatozás előzné meg. Jön, de csak akkor látni, ha nagyon közel van, és akkor megszűnik a külvilág, nem hallok, nem látok. - A Magyar Narancs műhelynaplóját vasárnapról Legát Tibor írta.

Árvák karácsonya

Legát Tibor - 2010. december 25.
Beszéljünk hát az Árvák karácsonyáról, amit minden évben ugyanakkor rendeznek, természetesen december 25-én, amikor a kandallót újra be kellene gyújtani... - Karácsonyi naplónkat ma Legát Tibor írta.

Netnapló extra - Legát Tibor: Ha én rendőr volnék

2009. december 3.
Ha én rendőr volnék, azt hiszem, nemcsak kutatnám, de látnám is az összefüggéseket. Úgyhogy holnap belekeverem a ’87-et . - Netnapló válogatásunk végére érve Legát Tibor 2009. december 3-i netnaplóját ajánljuk.

Az adóellenőr fénybe öltözne

Legát Tibor - 2009. december 6.
Vadnyugati pillanat, egyszerre nyúlunk a mobilunkért. Odakint lompos kutya szaglássza a kocsit, világító teniszlabdával a szájában.

Kántor nyomoz, Rózsa Sándor fejét ugratják

Legát Tibor - 2009. december 5.
Rózsa Sándor végül életfogytot kapott, s hiába vált a börtönben kiszuperált szemfelszedővé, halála után fogvatartói tiszteletük jeléül kifőzték a koponyáját, amivel voltaképpen az ereklyegyártás ingoványos talajára léptek.

Ültessünk hajat!

Legát Tibor - 2009. december 4.
Mondtam már az elején, hogy a személyes érintettség miatt elfogult vagyok, de ha már kispályán focizunk, használjunk műfüvet. Az legalább – a salakkal ellentétben – steril, mint a hajbeültetés.

Ha én rendőr volnék

Legát Tibor - 2009. december 3.
Ha én rendőr volnék, azt hiszem, nemcsak kutatnám, de látnám is az összefüggéseket. Úgyhogy holnap belekeverem a ’87-et .

Városi gerilla

Legát Tibor - 2009. december 2.
Megint a dzsungelt venném elő, de Tibor már nem lakik ott, és szó sincs őserdőről. Napjaink legócskább szókapcsolatára, a „nagyvárosi dzsungel”-re gondolok, ahol a természeteshez hasonlóan szintén állatok vannak, növények meg persze alig. - Legát Tibor netnaplója.

Tibor

Legát Tibor - 2009. december 1.
Miért ne lehetne belőlem mostantól a dzsungel fia? Azt álmodom, hogy liánról liánra ugrálva helózok a majmoknak németül, haverkodom az elefántokkal és így tovább.

Ragasztott derűlátás

Legát Tibor - 2009. november 30.
Akik alig ismernek, mind azt kérdik, busz meg rock, hogyan lehet ezt egyszerre? Én csak vonogatom a vállam, mit tudtok ti rólam barátocskáim? - Ezen a héten Legát Tibor netnaplóját olvashatják.