hirdetés

Keresési eredmény a(z) „mán-várhegyi réka” címkére

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

A szó a szájban senki

JAK műfordító tábor - 2015. június 23.

Péterfy Gergely például humorral és némi ezotériával keveri a klasszika filológiához és Lukianoszhoz fűződő érzéseiről szóló gondolatmenetet, mely szerint eddig bármi, amit megírt, meg is történt, ezért óvatosan fogna bele (újra) politikai töltetű világ fölépítésébe. - A héten a JAK műfordító tábor résztvevői írják a naplót a Literán. L. Varga Péter bejegyzését olvashatják.

Zoli

2014. február 26. - JAK Füzetek

Teleírok néhány sticky note-ot fél és egész mondatokkal, majd a kis sárga papírkákat a képernyőn ide-oda tologatva próbálom megtalálni a tökéletes sorrendet. Ott tartok, hogy nagyjából két hétre való mély gondolati tartalmat gyűjtöttem össze. - A JAK Füzetek mai műhelynaplóját Mán-Várhegyi Réka írja.


Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Kánonkórus

Mán-Várhegyi Réka: Háború

A fiam meglátogat, és még baj sincs, micsoda hétvége, gondolom. – Vagyis van baj, csak nem tudjuk, kinek a baja. Röviden: újabb kánonösszecsapásoknak nézünk elébe. Kánonforradalom. Talán kitör egy újabb kánonháború. Lehetséges, hogy kitör. Pontosabban már ki is tört. – Mán-Várhegyi Réka novellája a Litera Kánonkórus című előszilveszterén hangzott el.

Előszilveszter 2018

KÁNONKÓRUS – A Litera 17. előszilvesztere

2018. december 30-án 17. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Erdős Virág, Fekete Vince, Kubiszyn Viktor, Mán-Várhegyi Réka, Nemes Z. Márió, Szilágyi Ákos és egy meglepetésvendég. Közreműködik: Soharóza. Konferanszié: Litkai Gergely. Látvány: Vj Unflyable.

Ott jártunk

Lezárult a Budapest-töredékek pályázata

December 7-én a Három Hollóban vehették át díjukat a Budapest-töredékek győztes diákjai, az est folyamán alkotásaikat is felolvasták.

BUDAPEST-TÖREDÉKEK

Nagyvárosi problémák és szolidaritás kortárs szerzők és középiskolások szemével

A Szépírók Társasága programja, a Budapest-töredékek a Budapestről szóló 20. századi magyar irodalmat, a kortárs szerzőket és a mai középiskolásokat kapcsolja össze. Nyolc kortárs magyar író és fiatalok közös munkájából sajátos Budapest-víziók álltak össze.

LITERA RÁDIÓ

Litera Rádió – Alkotás vs. anyaság 1.

Mi az a mindent elsöprő erő, amely anyává váláskor felszabadul? Milyen ezt megélni alkotóként? A Kelet Kult legújabb, Hass, alkoss, gyarapíts – Alkotás vs. anyaság című sorozata ezt kutatja a meghívott művészek segítségével. A sorozat első része most meghallgatható a Litera Rádióban, a vendégek: Mán-Várhegyi Réka és Fenyvesi Orsolya.

Déry-díj

Danyi Zoltán, Mán-Várhegyi Réka és Mariarosaria Sciglitano Déry-díjához

A Déry Tibor-díjat évenként olyan alkotók kapják, akik a magyar irodalom művelésében, illetve idegen nyelveken való tolmácsolásában kimagasló eredményeket értek el. Az idei díjazottak október 18-án vehették a díjakat. Danyi Zoltánt Keresztesi József, Mán-Várhegyi Rékát Závada Pál, Mariarosaria Sciglitanót Bán Zsófia laudálta.

HÍR

Danyi Zoltán, Mán-Várhegyi Réka és Mariarosaria Sciglitano kaptak idén Déry-díjat

A magyar irodalmi élet egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező szakmai elismerését vehette át Danyi Zoltán, író, költő, Mán-Várhegyi Réka író, szerkesztő, valamint Mariarosaria Sciglitano műfordító. A Déry Tibor özvegyének végakarata alapján létrehozott díj az irodalmi élet kimagasló alkotóit jutalmazza. A kitüntetést az Artisjus székházában adták át október 18-án.

Könyvajánló

Mán-Várhegyi Réka: Mágneshegy (részlet)

Egy valami van a nyelvemen, egy kérés, legyen szíves, mesélje el az életét, de nem tudom, hogy mit szólna hozzá. Nem is értem, mit akarok tőle. Időnként csillogó fejű, bakancsos fiúk tűnnek fel, nadrágjuk, dzsekijük mintha egyenruha lenne, mindannyian egy irányba tartanak. – Mán-Várhegyi Rékának a Magvetőnél megjelenő Mágneshegy című regényéből ajánlunk részletet.

Könyvhét 2018

3×7 könyv, amit nagyon várunk I.

Hamarosan kezdődik a 89. Ünnepi Könyvhét, úgyhogy körülnéztünk a kiadók háza táján, milyen szépirodalmi remekekkel örvendeztetik meg az olvasót. Az első pakkba hét könyvet válogattunk: Rakovszky Zsuzsa, Mán-Várhegyi Réka, Bartók Imre, Juhász Tibor, Krusovszky Dénes, Szilasi László és Darvasi László / Szív Ernő művét.

A magyar próza 9 hete

Galgóczi Erzsébet: Végül ez marad – Mán-Várhegyi Réka választása

...ez a reménytelenség olyannyira gazdag, színes (vö.: tele van élettel), hogy az olvasó máris szaladna vissza, hogy újból fejest ugorjon bele. – Február 18-ától kilenc héten át kilenc író válogat a magyar próza remekei közül 1825-től 2016-ig. Ma Mán-Várhegyi Réka választását közöljük, a szerző kommentárjával.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Írók a Balaton körül - Irodalmi Mini-fesztivál


Kezdő dátum: 2015-09-12 15:00:00
A Balatoni Múzeum és a József Attila Kör irodalmi koprodukciója. Fellépnek: Mán-Várhegyi Réka, Potozky László.

Írók a Balaton körül - Irodalmi Mini-fesztivál


Kezdő dátum: 2015-09-11 15:30:00
A Balatoni Múzeum és a József Attila Kör irodalmi koprodukciója. Fellépnek: Barlog Károly, Kassai Zsigmond, Laboda Kornél, Potozky László.