hirdetés

Keresési eredmény a(z) „másik városom” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Másik városom

München

Negyedszer vagyok Münchenben, de az első három útra alig is emlékszem. Összehasonítási alapom így nincs, elcsodálkozáshoz hál' istennek annál több. – Szerbhorváth György beszámolója a normális Münchenről

Másik városom

A menedék

Orebič fölött állunk a ferencesek kolostoránál, irdatlan magasban, a hódítók gőgjével nézzük a szigeteket, de hátratekintve mindjárt alázatosabbak leszünk, a Szent Ilija ezres gerince dől ránk. Fönt vagyunk mélyen. - Reményi József Tamás másik városa Orebič.

Másik városom

Érik a gyümölcs Debrecenben

A töredezett betonon néha meg is botlok. Pont úgy, mint az életben, jut eszembe. De hát ez az életem, mondom magamban. Az első 19 évem. Gyűlölöm és szeretem Debrecent. - Harangi Andrea Debrecenről írt a literának.

Másik városom

Marokháza

Napsütés pirít, almafa virágzik, zsongnak a méhek. A diófa alatt, ahol majd egy év múlva, s aztán több-kevesebb rendszerességgel nyolcvan-száz embernek ökröt sütök, bográcsban, üstben birkát főzök, derék fölé ér a fű. - Kőrössi P. József Marokházáról (= Márkháza) írt a literának.

Másik városom

Thesszaloniki

Szalonikiben jó egy frappét meginni a nagy platánfa alatt a téren, nézni a talaj hűvösebb gödreibe simuló kóborkutyákat, a kocsitetőre hullott narancsot, a házak erkélyén a leandert, és nem csinálni semmit. - Mesterházi Mónika Thesszalonikiről írt a literának.

Másik városom

Egy fűszeres jeruzsálemi éjszakán

...korántsem vagyok biztos benne, hogyha ma szállnék le a tel avivi reptéren, képes volnék oldottan megérinteni a forró aszfaltot. Mert a távolság nem csupán Pest és Jeruzsálem között feszül: „a távolság én magam vagyok”. - Szántó T. Gábor Jeruzsálemről írt a literának.

Másik városom

Részlet a velencei vázlatfüzetből

...a szerző szerint a tükröző felületű víz a főszereplő, melyet egyértelműen az idő leképződésének tekint. - K. Kabai Lóránt kedves városa Velence. Írásában a litera nyári körkérdésére válaszolt.

Másik városom

Delhi adományai

Sötétedés előtt félórával, csodával határos módon, segítség nélkül visszataláltam a szállodába, felszaladtam a szobába, kibámultam a hatalmas üvegablakon, elláttam Delhi fölött, a szellemváros, Fatehpur Sikri, Agra és a Taj Mahal irányába... - Centauri Delhiről írt a literának.

Másik városom

Duino

Találkozni itt a tengerrel olyan, mint összes régi szerelmünket megpillanthatni, nem külön-külön, de egyszerre, ugyanabban a pillanatban. Mintha magát a szerelmet éreznénk, ahogy boldogan, (mint kés), forog a szívben. - Tomaji Attila Rilke Duinói elégiáinak városáról írt a literának.

Másik városom

Zárt tengeren

Itt voltam beteg, gyógyultam, eszméltem, hosszú hónapokon át. Nyár közepére a sziklás, kopárnak mondható domboldal alig néhány fája felől felerősödött a zsizsegés, és végeérhetetlenül követte a hegyről tengerpartig kanyargó meredek ösvényt. - Berniczky Éva városa: Szimeiz.
További találatok