hirdetés

Keresési eredmény a(z) „mészáros sándor” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Ott jártunk

Széppé torzult emlékek

A Nyitott Műhelyben tartott Kalligram-esten Mészáros Sándor és Torma Mária beszélgetett Szeifert Natáliával, Péntek Orsolyával és Király Kinga Júliával. A barátságos hangvételű esten monumentális kérdésfelvetések és a friss kötetekből vett részletek is elhangzottak. Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

Belsővé tett háború

Orcsik Roland Fantomkommandó című regénye olyan disztópia, amelyben a háború és zene kapcsolata fontos szerephez jut. Az Írók Boltjában tartott könyvbemutatón az íróval Mészáros Sándor szerkesztő és Förköli Gábor kritikus beszélgetett. 

OTT JÁRTUNK

Közvetítés egy könyv életéről

Kőrösi hátrahagyott életművének légterében nehéz a repülés, mert érezhetően jelen van a tragikum, hogy valami nyitva maradt, és ezt a nyitottságot, ezt az elhallgatást bezárni, ezen keresztüljutni nem lehet semmilyen csellel. – A Gödör Klub december 28-ai, Kőrösi Zoltánra emlékező estjén jártunk.

OTT JÁRTUNK

A közélettől a létlíráig

Markó Béla az Írók boltjában mutatta be új verseskötetét. A Kerítés szerzőjével Mészáros Sándor beszélgetett költészetről, politikáról, magyar lírahagyományról – helyszíni szemlénket olvashatják. 

Ott jártunk

Attention, drámakötet!

Mészáros Sándor azt meséli, már A húsevő (2010) és a Lehetek én is (2013) kötetek darabjai is jelenetekből építkező, drámai jellegű szövegek voltak, amelyek jól illusztrálták a szerző „humorának bővérűségét”, rendkívüli kompozíciós érzékét. – Június 1-jén, az Attentionban mutatták be Tallér Edina drámakötetét, A negyvenkettedik széken ülő nőt. Ott jártunk.

Ott jártunk

Nem vagyok egy mézesbödön

Egyszerre érzi magára hagyatva és szabadnak magát az, aki ma Magyarországon szellemi alkotást akar létrehozni... – Kornis Mihály Egy kisfiúban élek című kötetét mutatta be a szerző és beszélgetőtársai, Bán Zoltán András és Mészáros Sándor az Írók Boltjában március 10-én. Ott jártunk.

Ott jártunk

Az ember egy vékony hártya

A Szépírók Társaság XI. fesztiváljának második napján a más írók életét feltáró monográfia-szerzőket kérdeztek, a világirodalomból vett példákkal mutatták be a nagy hatású önéletrajzokat, továbbá az önéletrajzi ihletésű művek szerzőivel beszélgettek. A nap végén pedig Rakovszky Zsuzsát Mészáros Sándor kérdezte műveiben megjelenő személyességről és vallomásosságról. − Ott jártunk.

Ott jártunk

Goethétől sem kell hasra esni

Kálnoky szerint olyan érzés volt a Faust fordítása, mintha egy molett hölgynek udvarolt volna, akire ugyan nagyon sóvárgott, ám mire a karjaiba zárhatta, túl soknak bizonyult. − Márton László teljes Faust-fordításának bemutatóját tartották december 3-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Ott jártunk.

Ott jártunk

Az Esti Kornél-brand

Az Esti Kornél Kosztolányi egyik legnépszerűbb műve. Az utóbbi évtizedekben számos értelmezése látott napvilágot, s most Bazsányi Sándor adott ki egy új könyvet a Kalligram gondozásában, mely kifejezetten az Esti Kornél novelláit boncolgatja. A kötet bemutatójára az Írók Boltjában került sor. A szerzővel Térey János beszélgetett, az estét pedig Mészáros Sándor moderálta. – Ott jártunk. 

Interjú

Mészáros Sándor: Hiszek azokban, akiket kiadok

Nem csak a nyilvános térben vannak véleményformálók, nem csak a kritikusok, irodalmárok, írók megszólalásai hatnak pro vagy kontra egy könyv sorsára, hanem az olvasók is formálják a saját környezetükben. – Mészáros Sándorral, a Kalligram Kiadó főszerkesztővel beszélgettünk többek közt friss könyvekről, tervekről, sikerről és a kultúra helyzetéről.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Nika Karanika térde - Hétfői vignetták

Kalligram Kiadó - 2013. április 29.

A legszebb (fejezet)zárlat! – írtam ki nagyképűen a Facebookra. Persze, ez túlzás. Ahogy túlzott Kosztolányi is, amikor azt írta, hogy ez a legszebb magyar verssor: „Elhull a virág, eliramlik az élet.” - Ezen a héten a Kalligram Kiadó munkatársai írják a naplót a Literán. Elsőként Mészáros Sándor bejegyzését olvashatják. 

Hosszú út

2007. december 16. - Tomaji Attila
Salamon Pál. Jól emlékszem azokra a napokra, amikor A Sorel ház olvasásán kívül képtelenség volt mással is foglalkoznom. Ritkán éreztem ilyet. Ilyenkor az ember alig eszik, inni azért iszik, de nőknek nem telefonál, ez biztos. Vidékre akartam menni, csikót venni, felnevelni. Hajamat is levágtam, nehogy úgy járjak, mint Absolon a Bibliában. Nagyon fiatal voltam.

Paragrafus és poézis

2007. augusztus 11. - Mészáros Sándor
Benézek régi törzshelyeimre, csak úgy reflexből, de már nem érzem ugyanazt, pedig tudhatnám, hogy gimnazista korunk emblematikus helyei nem saját jogon voltak olyanok, amilyenek, hanem amiatt, hogy mi ott együtt voltunk. Győri ismerőseim számára elpestiesedett és rátarti vagyok, budapesti ismerőseim pedig sosem tekintenek a bennszülött pesti klub tagjának.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Mikrofonvégen - Negyedik nap

A XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál negyedik, vagyis utolsó napján Keresztury Tibor a fesztivál sikeréről Zentai Péter Lászlót (MKKE), Sárközy Bencét (Libri), Kolosi Tamást (Líra és Lant), Barna Imrét (Európa), Mészáros Sándort (Kalligram) és Sugár Andrást (Scolar) kérdezte.

Mészáros Sándor: Nem biztos, hogy finnyásnak kell lenni

A Beszélő által szervezett novellakonferencián Mészáros Sándorral, a Kalligram Kiadó és folyóirat főszerkesztőjével beszélgettünk arról, hogyan lehet felfuttatni egy novelláskötetet, mennyi idő kell egy stabil írói brand kialakításához és, hogy az íróknak igenis megéri kísérletezni és nemcsak regényben gondolkodni.

Másfajta rálátás

Szlovákiai magyar szerzők könyvei, a szlovák, cseh, lengyel kultúra követése is feladata a kétlaki, kétnyelvű Kalligram Kiadónak: új könyveikről a Kalligram kiadó magyar szerkesztője, Mészáros Sándor beszélt  literaTV nézőinek.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Hidas Judit könyvbemutató


Kezdő dátum: 2016-04-13 17:30:00
Hidas Judit Seb című regényének bemutatója április 13.-án A Mazel Tov-ban

Kubiszyn Viktor: Oroszrulett című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-12-10 17:00:00
Kubiszyn Viktor: Oroszrulett című könyvének bemutatója. A szerzővel beszélget: Mészáros Sándor.

Schein Gábor: Svéd című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-11-09 19:00:00
Újra megjelent Schein Gábor: Svéd című könyve. A szerzővel beszélgetnek Szilágyi Zsófia és Mészáros Sándor.

Károlyi Csaba: Mindig más történik című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-11-24 17:00:00
Károlyi Csaba: Mindig más történik (25 irodalmi beszélgetés) című könyvének bemutatója. Részt vesznek: Károlyi Csaba, Szilágyi Zsófia, Parti Nagy Lajos, Mészáros Sándor.

Bojtár Endre: Útvesztők és útjelzők című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-11-20 17:00:00
Bojtár Endre: Útvesztők és útjelzők – Írások a közép- és kelet-európai kultúrák köréből című könyvének bemutatója. Résztvevők: Komoróczy Géza, Mészáros Sándor.

Az Ex Symposion IVO ANDRIĆ lapszámának bemutatója

Nyitott Műhely (Bp, XII., Ráth György u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-04-05 16:00:00

Magvető Novellárium

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-11-07 16:00:00

XV. JAK Tanulmányi Napok (október 5–6.)

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-05 09:00:00

Jeles András: Füzetek

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2007-05-17 16:00:00

Szellem-idézés

Alexandra Kávéház (Bp. VII., Károly krt.)
Kezdő dátum: 2007-03-28 19:00:00
További találatok