hirdetés

Keresési eredmény a(z) „mészáros tünde” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Könyvajánló

Veronika Šikulová: Tulipánból paprika (részlet)

Ha az ember a síneknél lakik, igen gyakran el kell hallgatnia, mert jön a vonat. És ez jó. Közben mindenfélét végig lehet gondolni. Volt, hogy nagymama pont szidott minket, de mire elzúgott a vonat, odalett a harag is, és csak annyit mondott: És most má’ csitt legyen! – Veronika Šikulová regényének részletét olvashatják. 

Interjú

Daniela Kapitáňová: Hamarosan ez is olyasmi lesz, mint az opera

Volt olyan kritikus, aki elhitte, hogy ezt a szöveget egy negyvennégy éves, törpe növésű férfi írta, aki egy tízéves gyerek szellemi szintjén van. Szidta a kiadót, hogy megszégyenít egy szellemi fogyatékost... – A Könyv a temetőről szerzőjét, Daniela Kapitáňovát Juhász Katalin kérdezte.

Kritika

Pozsonyi rém/üldözés

Az üldözők és az üldözött párhuzamos ámokfutásának válunk szemtanúivá, és a párhuzamosok még a végtelenben sem találkoznak. Az Ujjatlan város realista paravánjait megbillentő, felborogató bűnténysorozat elkövetőjére fény nem derül. - Ondrej Štefánik Ujjatlan város című regényéről Jánossy Lajos írt kritikát.

Szlovák díszvendégség

Veronika Šikulová: Hiányos fiasítás

Beszaladt a templomba, alig bírta a tenyerében a nagy hidegséget, de bebújik majd az oltár mögé, ott belenyal! – Veronika Šikulová Könyvfesztiválra a L'Harmattan Kiadónál megjelenő, Hiányos fiasítás című regényéből olvashatnak egy részletet, Mészáros Tünde fordításában.