hirdetés

Keresési eredmény a(z) „mészöly miklós” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Helyszíni szemle

Nyomozás

2018. december 7-én a Mészöly Miklós Egyesület második alkalommal rendezte meg egész napos Mészöly-konferenciáját Mészöly-interpretációk. Szöveg, kép, nyelv, film címmel a Petőfi Irodalmi Múzeumban. – Ott jártunk.

Konferencia

Mészöly-interpretációk a Petőfi Irodalmi Múzeumban

December 7-én, pénteken a Petőfi Irodalmi Múzeum ad otthont a 2004 óta működő Mészöly Miklós Egyesület által szervezett Mészöly-interpretációk szimpóziumnak. A pénteki konferencia az egyesület éves rendezvénysorozatának kiemelt programja.

Indul az Előhívás

Az olvasó országával indul az Előhívás új évada

Az Előhívás évadnyitó estjén a résztvevők, Jánossy Lajos, Németh Gábor, Reményi József Tamás és Tóth-Czifra Júlia Esterházy Péter Az olvasó országa című kötetéről beszélgetnek október 10-én, szerdán, 19 órától a Nyitott Műhelyben.

HÍR

Folytatódik A hely szelleme programsorozat

A Mészöly Miklós emlékét őrző, írói életművét ápoló Mészöly Miklós Egyesület a Kisoroszi Önkormányzattal együttműködésben ötödik alkalommal rendezi meg találkozóját Kisorosziban, az Újváry Műteremben.

Hír

Július 9-én indul a Szekszárdi Magasiskola

2018. július 9. és 13. között rendezik meg Szekszárdon, Szekszárdi Magasiskola címen a Mészöly Miklós Irodalmi Akadémia írói alkotótáborát és mesterkurzusát.

Program

Mészöly Miklós-emléknap lesz Szekszárdon

2018. január 19-én tartják meg Szekszárdon a XV. Mészöly Miklós Emléknapot. Az esemény a Mészöly Miklós Egyesület és a Szekszárd megyei önkormányzat közös szervezésében kerül megrendezésre. Az emléknap programkínálatában filmvetítés, kerekasztalbeszélgetés és a Mészöly Miklós-díj átadása is helyet kapott.

Ott jártunk

Mészöly mint emancipációs regényíró

A Mészöly Miklós Egyesület 2017. december 1-jén, pénteken egész napos tudományos konferenciát tartott Egyetemesség és lokalitás: Mészöly és az új magyar prózafordulat címmel. A konferenciának a Petőfi Irodalmi Múzeum adott otthont. Mi is ott voltunk. Ballagó Márton beszámolója következik.

Ott jártunk

A „Mészöly-kisugárzás" elevensége

December 1-én, a Mészöly Miklós Egyesület éves rendezvénysorozatának egész napos konferenciáját délutáni kerekasztal-beszélgetés zárta. A résztvevők Bagi Zsolt, L. Varga Péter, Szilasi László és Vásári Melinda voltak. - Ott jártunk.

hír

Mészöly-konferencia lesz a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Egyetemesség és lokalitás: Mészöly és az új magyar prózafordulat címen 2017. december 1-én Mészöly-konferenciát szervez a Mészöly Miklós Egyesület a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Litera Rádió

Litera Rádió: Mészöly Miklós Párbeszédkísérletéről az Előhívásban

2017. október 11-én az Előhívásban Mészöly Miklós: Párbeszédkísérlet (a kérdező Szigeti László) című könyvéről Németh Gábor, Jánossy Lajos, Reményi József Tamás és új társuk, Tóth-Czifra Júlia beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – Litera Rádió.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Mindenkinek mást jelent a rom

Szekszárdi Magasiskola - 2015. július 8.

Számos a váratlan és esetlen szépség, a nem várt erőteljes látvány. Ki-ki vérmérséklete szerint tép, válogat, maszatolja a felületet, harcol a papírlapjaival – látható, ki a költő, ki a novellista, s kinek az esszé a műfaja. Amint várható, mindenkinek mást jelent a rom, a roncs, a töredék, a maradék, s vannak, akik érzékelik mindezek kulturális szerepét, s akadnak, akik nem. – A Szekszárdi Magasiskola naplóját szerdáról Géczi János írta. 

Netnapló

A fém már szinte izzik

Szekszárdi Magasiskola – 2015. július 7.

A hallgatóknak a szerző megjelölése nélküli szövegeket adok, dilettáns förmedvényeket, közepesen profi rakkolást és zseniális prózát vegyesen, az a feladat, hogy állítsák sorrendbe, a legjobb szöveget előre, legrosszabbat a végére. Ahogy vártam, semmi konszenzus. – A Szekszárdi Magasiskola naplóját keddről Péterfy Gergely írta. 

Netnapló

Szebeni András fotónaplója 6.

Szebeni András - 2012. december 29.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs írókról. Karácsony hetén Szebeni András fotóit tekinthetik meg. A hatodik napon Esterházy Péter, Kornis Mihály, Mészöly Miklós és Polcz Alaine, valamint Nádas Péter portréit láthatják.

Heti glória-adag

2008. július 12. - Kali Kinga
De bármilyen is legyen a napló, így is, úgy is az idő meghosszabbítása; mert az író eleve elhatározza, hogy örökké élni fog, és ezt az elhatározást igyekszik foggal-körömmel-pennával keresztülvinni – kinek hogyan sikerül.

Tisztelet egy jóbarátnak- és búcsú az olvasótól

2008. július 6. - Boris János
A halála előtt úgy egy hónappal találkoztunk utoljára, amikor (már sokadszor) kórházba készült….Csupaszív, végtelenül szeretetreméltó ember volt, nem ismertem nála jobb barátot soha – és egészen biztosan nagy művész. Sosem búcsúztam el tisztességgel sem tőle, sem kacskaringós életpályámnak ettől a szakaszától; nos, most megtettem.

Hosszú út

2007. december 16. - Tomaji Attila
Salamon Pál. Jól emlékszem azokra a napokra, amikor A Sorel ház olvasásán kívül képtelenség volt mással is foglalkoznom. Ritkán éreztem ilyet. Ilyenkor az ember alig eszik, inni azért iszik, de nőknek nem telefonál, ez biztos. Vidékre akartam menni, csikót venni, felnevelni. Hajamat is levágtam, nehogy úgy járjak, mint Absolon a Bibliában. Nagyon fiatal voltam.

Paragrafus és poézis

2007. augusztus 11. - Mészáros Sándor
Benézek régi törzshelyeimre, csak úgy reflexből, de már nem érzem ugyanazt, pedig tudhatnám, hogy gimnazista korunk emblematikus helyei nem saját jogon voltak olyanok, amilyenek, hanem amiatt, hogy mi ott együtt voltunk. Győri ismerőseim számára elpestiesedett és rátarti vagyok, budapesti ismerőseim pedig sosem tekintenek a bennszülött pesti klub tagjának.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Mészöly Miklós emléknap


Kezdő dátum: 2016-01-19 09:00:00
„Aztán – a titok útrakel, hogy dolgavégeztével ismét öncélú legyen”

Beszélgetés Mészöly Miklós, Polcz Alaine és Nádas Péter műveiről


Kezdő dátum: 2016-02-02 17:00:00
A Jelenkor Kiadó életműsorozatairól - Mészöly Miklós, Polcz Alaine és Nádas Péter műveiről - beszélget Bagi Zsolt filozófiatörténész, kritikus, Szörényi László irodalomtörténész és Szkárosi Endre költő, műfordító, kritikus, irodalomtörténész.

Csillaganyám, csillagapám

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp, V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-01-10 17:00:00

Szellem-idézés

Alexandra Kávéház (Bp. VII., Károly krt.)
Kezdő dátum: 2007-01-11 19:00:00

Üveggolyók – sajtóbemutató

Írók Boltja (Bp., VI. Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2006-11-30 11:00:00

Légyott

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-10-09 18:00:00

Az Író Színháza – Darvasi Lászlóval

Kamra (Bp. V., Ferenciek tere 4.)
Kezdő dátum: 2006-03-03 19:00:00

A szavak és képek csodálatos világa


Kezdő dátum: 2005-02-03 17:00:00
Bp., VIII., Rákóczi út 15.

Volt idő

A Károlyi-palota Lotz-terme (Bp, V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2005-10-19 17:00:00

Polcz Alaine

Alexandra Pódium (Bp, V., Nyugati tér 7.)
Kezdő dátum: 2005-07-27 21:00:00
További találatok