hirdetés

Keresési eredmény a(z) „műút” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Szöveggyár Mexikóban! – a Műút pályázati felhívása

Pályázati felhívás a 16–19 éves korosztály alkotói számára: a Műút folyóirat idén 8. alkalommal rendezi meg hagyományos tehetséggondozó táborát — ezúttal a Miskolcon, a Bükk lábainál található Mexikó-völgyben október 28-30 között.

DÍJ

Deákpoézis 2018 – végeredmény

Április 6-án átadták a 2018-as Deákpoézis díjait Miskolcon. Az idei Málik Roland-díj győztese: Rékai Anett.

Hír

Deákpoézis 2018-ban is

A Műút folyóirat és a Teleki Tehetséggondozó Kollégium (a Miskolci Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium Tagintézménye) verspályázatot hirdet Deákpoézis 2018 címmel középiskolai tanulók számára.

interjú

Borda Réka: Szépen lassan bomolhat a „férfiegylet”

Mindemellett nagyon unom, amikor fiatal nőként úgy beszélnek az emberrel, „tudom, hogy ügyesen, okosan meg fogod tudni ezt csinálni" meg „remélem, vagy annyira jó író, mint amilyen csinos". – Borda Rékát Seres Lili Hanna kérdezte.

Interjú

Let's dance – Beszélgetés Krasznahorkai Lászlóval

Remény mindig van, csak a ránk vonatkozása marad el. – Let's dance címmel november végén jelent meg a Műútban az a szegedi beszélgetés, amelyet Krasznahorkai László az utolsó magyarországi interjújaként tart számon. Az interjút, melyet Szabó Gábor készített, a Műút és a szerző jóvoltából közöljük.

Hír

A Műút 2016-os nívódíjasai

A Műút folyóirat szerkesztőségének szavazatai alapján tegnap átadták az idei nívódíjakat hat kategóriában. A díjazottak: Balogh Ádám (szépirodalom), Bagi Zsolt (kritika), Csabai Renátó (képzőművészet), Bujdos Attila (művészeti írás), Lénárd László (képregény) és Bárány Tibor (a Műút portál nívódíja).

Program

A Műút vendége Miskolcon: a Litera

A Műút nyolcadik évadában járó beszélgetéssorozatának következő vendége 2016. október 18-án, kedden 17 órától a Helynekemben a Litera.

Hír

Elkezdődött a Szöveggyár-tábor

Hatodik alkalommal rendezik meg július 3–6. között a Szöveggyár-tábort a miskolci Vasgyár területén, a Factory Sport Arénában.

Ott jártunk

Irodalmi lapcsinálás

Mint fogalmazott, ebben a techno-optimista korszakban könnyebben összeér a szerzői önmenedzselés és a kiadói marketing, s ez kiszolgáltatottabbá teszi a kritikusokat. –Áprilisban Szabó Gábor kritikaszemináriumának vendégelőadója az SZTE BTK Sík Sándor irodalmi olvasójában Jenei László, a Műút szerkesztője volt. - Ott jártunk.

Deákpoézis 2016 – végeredmény!

Április 8-án adták át a 2016-os Deákpoézis díjait.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

JAK-tábor

Szigliget, Alkotóház
Kezdő dátum: 2007-08-29 10:00:00

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Bele kellene írni

Műút Szöveggyár - 2017 július 7.

A vonatot, ahol a laptopot kinyitva elkezdem írni ezt a szöveget kronologikusan is visszafelé haladva, miközben a posztkoitális depresszióhoz igencsak közeli érzéstől szenvedek hazafelé tartva a Szöveggyárból péntek délelőtt, mert már megint az idei volt a legjobb, de tényleg  – A Műút Szöveggyár naplóját ma kabai lóránt írta.

Netnapló

Rom rom cédérom

Műút Szöveggyár - 2017 július 6.

A Szöveggyár, immár hetedik éve, semmilyen szerepet nem tölt be az életemben. Elegem van már az önfeledt viccelődésből, a tehetséges fiatalokból. Lángelmék? Lángelmétlenek! Nullák! – A Műút Szöveggyár naplóját ma Borda Réka írta.

Netnapló

Egy másik cím

Műút Szöveggyár - 2017 július 5.

Megint mindenki elvonul. A kétségbeesés tapintható. Ketten vannak látótávolságban, az első félórában egyikőjük sem mozdul meg. A megoldások megint irtó frappánsak, a szervezők próbálják kitalálni, ki kit parodizál. – A Műút Szöveggyár naplóját ma Szenderák Bence írta.

Netnapló

Vasgyári vallomások

Műút Szöveggyár - 2017 július 4.

Nektek mi a legnagyobb félelmetek, vagy szorongásotok azzal kapcsolatban, hogy elkezdtetek írni, vagy a közeg kapcsán mi az, amitől tartotok? — a hajnali háromkor már lefelé ívelő buli utolsó kérdése hangzik tehát. – A Műút Szöveggyár naplóját ma Vida Kamilla írta.

Netnapló

Látogatók

Műút Szöveggyár - 2017 július 3.

Ahogy a nagyrabecsült Moldova Mester írta Miskolcról: „Érik a vihar." Ez az isteni érintésű képzavar jutott eszembe a Factory felett az égről, ahol várja az új látogatókat a Zóna. – A Műút Szöveggyár naplóját ma Zemlényi Attila írta.

netnapló

Ünnepnapok a szarvasgyárban

Műút Szöveggyár – 2015. július 4.

Mondta is Kabai kolléga úr, hogy avázhatunk haza, itt nekünk már nem túl sok dógunk akad a létezésben. De azért ilyen gyorsan nem patázunk el, ne izgulj, most érkezik Lakatos Pisti, majd ad a búrájuknak!  – A Műút Szöveggyár naplóját szombatról Zemlényi Attila írta.

Netnapló

minden thug life

Műút Szöveggyár – 2015. július 3.

a nap megszokott zárásául jön az öntöd-e, a kedvenc kocsmánk, most már az övék is. nagyban gyarapodik a tudásom a nemi szervekről, a kopaszodásról és egyéb borotválkozási szokásokról. – A Műút Szöveggyár naplóját péntekről Borda Réka írta.

Netnapló

Forró fémmel kiöntött termeszvár

Műút Szöveggyár – 2015. július 2.

Ma vidám kis falu, nem nehezül a látogatóra hatalmas tömegével. Érezni, hogy, ha lassan is, de megmozdul ez a nagy állat. Elnyeli a tégla- és salakfalakat a növényi burjánzás. Mindenhol dolgozókba botlunk, szikrák, munkazaj. – A Műút Szöveggyárból Szenderák Bence jelentkezik.

A komor feltámadás titka

Műút Szöveggyár - 2015. június 29.

Évek óta járunk vissza ide a zónába. Guberálunk. Nem tudom neked megmondani, hogy miket. Azt tudom, hogy egyesek már állítólag eljutottak a Gömbig. - Ezen a héten a Műút folyóirat által szervezett miskolci Szöveggyár-tábor résztvevői írják a naplót a Literára. Elsőként Zemlényi Attila hétfői bejegyzését olvashatják.

„Az ítélet meghozatott, odakinn tavasz van.”

2012. február 26. - Műút folyóirat

Igen, törekszem magam elfoglalni ebben-abban, hinni a madárcsicsergésben, csak az ember, aki annak előtte voltam, már nem leszek én sohasem. „Amúgy cigizek vég nélkül.” - A Műút Málik Rolandra emlékező műhelynaplóját Mester Zsuzsa írásával fejezi be.

További találatok