hirdetés

Keresési eredmény a(z) „műút” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

DÍJ

Deákpoézis 2018 – végeredmény

Április 6-án átadták a 2018-as Deákpoézis díjait Miskolcon. Az idei Málik Roland-díj győztese: Rékai Anett.

Hír

Deákpoézis 2018-ban is

A Műút folyóirat és a Teleki Tehetséggondozó Kollégium (a Miskolci Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium Tagintézménye) verspályázatot hirdet Deákpoézis 2018 címmel középiskolai tanulók számára.

interjú

Borda Réka: Szépen lassan bomolhat a „férfiegylet”

Mindemellett nagyon unom, amikor fiatal nőként úgy beszélnek az emberrel, „tudom, hogy ügyesen, okosan meg fogod tudni ezt csinálni" meg „remélem, vagy annyira jó író, mint amilyen csinos". – Borda Rékát Seres Lili Hanna kérdezte.

Interjú

Let's dance – Beszélgetés Krasznahorkai Lászlóval

Remény mindig van, csak a ránk vonatkozása marad el. – Let's dance címmel november végén jelent meg a Műútban az a szegedi beszélgetés, amelyet Krasznahorkai László az utolsó magyarországi interjújaként tart számon. Az interjút, melyet Szabó Gábor készített, a Műút és a szerző jóvoltából közöljük.

Hír

A Műút 2016-os nívódíjasai

A Műút folyóirat szerkesztőségének szavazatai alapján tegnap átadták az idei nívódíjakat hat kategóriában. A díjazottak: Balogh Ádám (szépirodalom), Bagi Zsolt (kritika), Csabai Renátó (képzőművészet), Bujdos Attila (művészeti írás), Lénárd László (képregény) és Bárány Tibor (a Műút portál nívódíja).

Program

A Műút vendége Miskolcon: a Litera

A Műút nyolcadik évadában járó beszélgetéssorozatának következő vendége 2016. október 18-án, kedden 17 órától a Helynekemben a Litera.

Hír

Elkezdődött a Szöveggyár-tábor

Hatodik alkalommal rendezik meg július 3–6. között a Szöveggyár-tábort a miskolci Vasgyár területén, a Factory Sport Arénában.

Ott jártunk

Irodalmi lapcsinálás

Mint fogalmazott, ebben a techno-optimista korszakban könnyebben összeér a szerzői önmenedzselés és a kiadói marketing, s ez kiszolgáltatottabbá teszi a kritikusokat. –Áprilisban Szabó Gábor kritikaszemináriumának vendégelőadója az SZTE BTK Sík Sándor irodalmi olvasójában Jenei László, a Műút szerkesztője volt. - Ott jártunk.

Deákpoézis 2016 – végeredmény!

Április 8-án adták át a 2016-os Deákpoézis díjait.

Pályázat

Deákpoézis 2016

A Műút folyóirat és a Teleki Tehetséggondozó Kollégium (a miskolci Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium Tagintézménye) verspályázatot hirdet Deákpoézis 2016 címmel középiskolai tanulók számára.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Bele kellene írni

Műút Szöveggyár - 2017 július 7.

A vonatot, ahol a laptopot kinyitva elkezdem írni ezt a szöveget kronologikusan is visszafelé haladva, miközben a posztkoitális depresszióhoz igencsak közeli érzéstől szenvedek hazafelé tartva a Szöveggyárból péntek délelőtt, mert már megint az idei volt a legjobb, de tényleg  – A Műút Szöveggyár naplóját ma kabai lóránt írta.

Netnapló

Rom rom cédérom

Műút Szöveggyár - 2017 július 6.

A Szöveggyár, immár hetedik éve, semmilyen szerepet nem tölt be az életemben. Elegem van már az önfeledt viccelődésből, a tehetséges fiatalokból. Lángelmék? Lángelmétlenek! Nullák! – A Műút Szöveggyár naplóját ma Borda Réka írta.

Netnapló

Egy másik cím

Műút Szöveggyár - 2017 július 5.

Megint mindenki elvonul. A kétségbeesés tapintható. Ketten vannak látótávolságban, az első félórában egyikőjük sem mozdul meg. A megoldások megint irtó frappánsak, a szervezők próbálják kitalálni, ki kit parodizál. – A Műút Szöveggyár naplóját ma Szenderák Bence írta.

Netnapló

Vasgyári vallomások

Műút Szöveggyár - 2017 július 4.

Nektek mi a legnagyobb félelmetek, vagy szorongásotok azzal kapcsolatban, hogy elkezdtetek írni, vagy a közeg kapcsán mi az, amitől tartotok? — a hajnali háromkor már lefelé ívelő buli utolsó kérdése hangzik tehát. – A Műút Szöveggyár naplóját ma Vida Kamilla írta.

Netnapló

Látogatók

Műút Szöveggyár - 2017 július 3.

Ahogy a nagyrabecsült Moldova Mester írta Miskolcról: „Érik a vihar." Ez az isteni érintésű képzavar jutott eszembe a Factory felett az égről, ahol várja az új látogatókat a Zóna. – A Műút Szöveggyár naplóját ma Zemlényi Attila írta.

netnapló

Ünnepnapok a szarvasgyárban

Műút Szöveggyár – 2015. július 4.

Mondta is Kabai kolléga úr, hogy avázhatunk haza, itt nekünk már nem túl sok dógunk akad a létezésben. De azért ilyen gyorsan nem patázunk el, ne izgulj, most érkezik Lakatos Pisti, majd ad a búrájuknak!  – A Műút Szöveggyár naplóját szombatról Zemlényi Attila írta.

Netnapló

minden thug life

Műút Szöveggyár – 2015. július 3.

a nap megszokott zárásául jön az öntöd-e, a kedvenc kocsmánk, most már az övék is. nagyban gyarapodik a tudásom a nemi szervekről, a kopaszodásról és egyéb borotválkozási szokásokról. – A Műút Szöveggyár naplóját péntekről Borda Réka írta.

Netnapló

Forró fémmel kiöntött termeszvár

Műút Szöveggyár – 2015. július 2.

Ma vidám kis falu, nem nehezül a látogatóra hatalmas tömegével. Érezni, hogy, ha lassan is, de megmozdul ez a nagy állat. Elnyeli a tégla- és salakfalakat a növényi burjánzás. Mindenhol dolgozókba botlunk, szikrák, munkazaj. – A Műút Szöveggyárból Szenderák Bence jelentkezik.

A komor feltámadás titka

Műút Szöveggyár - 2015. június 29.

Évek óta járunk vissza ide a zónába. Guberálunk. Nem tudom neked megmondani, hogy miket. Azt tudom, hogy egyesek már állítólag eljutottak a Gömbig. - Ezen a héten a Műút folyóirat által szervezett miskolci Szöveggyár-tábor résztvevői írják a naplót a Literára. Elsőként Zemlényi Attila hétfői bejegyzését olvashatják.

„Az ítélet meghozatott, odakinn tavasz van.”

2012. február 26. - Műút folyóirat

Igen, törekszem magam elfoglalni ebben-abban, hinni a madárcsicsergésben, csak az ember, aki annak előtte voltam, már nem leszek én sohasem. „Amúgy cigizek vég nélkül.” - A Műút Málik Rolandra emlékező műhelynaplóját Mester Zsuzsa írásával fejezi be.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

JAK-tábor

Szigliget, Alkotóház
Kezdő dátum: 2007-08-29 10:00:00