hirdetés

Keresési eredmény a(z) „magasiskola” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Kilátó – Magasiskola

Tőzsér Árpád: Utómodern fanyalgás és más versek

Magasiskola rovatunkban mostantól három hónapon át felvidéki magyar írók műveit közöljük. Elsőként Tőzsér Árpád Utómodern fanyalgás a szlovákai magyar irodalom tárgyában és A túlvilágról (Zs. Nagy Lajos költő úrnak, a túlvilágra) című régebbi alkotását és A három Dezső című friss versét olvashatják.

Magasiskola

Mile Stojić: Hatidža

Láttam / Hatidža Mehmedovićot / a szarajevói / Népszínházban. / Első alkalommal járt ott, / a legelső sorban ült. / Félénken nézegette a plafon / aranyozott cikornyáit. – Magasiskola rovatunkban Mile Stojić a júliusban elhunyt Hatidža Mehmedović emlékére írt versét közöljük Fenyvesi Ottó fordításában.

Magasiskola

Szálinger Balázs: Illattábor Pogányváron

Ötödik nap, ébresztő, reggeli. / Táltosmegfeszítés Orosztonyban, beszélgetés. / Magmáig lekapálni, őszintétlen korban. / Élményszünet, ebéd. – Magasiskola rovatunkban Szálinger Balázs verse.

Kilátó / Magasiskola

Terék Anna: Háttal a napnak

Ebbe a földbe vagyok én / térdig belefagyva. / És kúszik bennem / egyre feljebb ez a hideg. / Amikor eléri a szájamat, / mások arcához szorítom magam, / de üres maradok, / és csak hullanak a fogak. – Magasiskola rovatunkban februártól három hónapig vajdasági írók műveit közöljük. Ezen a héten Terék Anna versét olvashatják.

Kilátó / Magasiskola

Bíró Tímea: Fékező, Megelőzés, Fűtés

ha anyám több Pilinszkyt / olvasott volna / egyik este ránk gyújtotta / volna a házat és az éjszakát / hogy meghaljunk mielőtt / annyira elszegényedünk / hogy nem marad bennünk szeretet – Magasiskola rovatunkban februártól három hónapig vajdasági írók műveit közöljük. Ezen a héten Bíró Tímea verseit olvashatják.

Kilátó / Magasiskola

Csorba Béla: leír kiráj

kopott térd / minek / fájó derék / eddig se / hajlott / fülek / szőr / ös disznóparéj –Magasiskola rovatunkban februártól három hónapig vajdasági írók műveit közöljük. Ezen a héten Csorba Béla versét olvashatják.

Kilátó / Magasiskola

Géber László: Egy érzelemmel...; Nincs; Kis kocka

Nincs szó, nincs szöveg. / Nincs halál, nincs élet. / Nincs reggel, nincs este. / Nincs honnan, nincs merre. – Magasiskola rovatunkban februártól három hónapig vajdasági írók műveit közöljük. Ezen a héten Géber László verseit olvashatják.

MAGASISKOLA

Kornis Mihály: Kuty kurutty

Magadra hagylak, Kádár elvtárs. Boldogulj nélkülem. „Ma már nyugodtan ejtem a neved ki, ma már nem reszketek tekintetedre, ma már tudom, hogy egy voltál a sokból…." Búcsúzzunk, cica. – Magasiskola rovatunkban Kornis Mihálynak egy 1977-ben született írását olvashatják.

Magasiskola

Tőzsér Árpád: Az Ember halott

Ez itt nem Michel Foucault. A különböző vo- / nalak, görbék, valamint a szinek eme fenti e- / gyüttese nem bölcselkedik, nem érdekli a ha- / talom, a tudás és a szubjektum összefüggés- / rendje, nem él homoszexuális élettársi kap- / csolatban Daniel Defert szociológussal, soha / nem volt a kaliforniai Halálvölgyben, s nem / halt meg AIDS-ben, 1984-ben – Tőzsér Árpád versét olvashatják.

Kilátó / Magasiskola

Harkai Vass Éva: Karácsony, 2017; kizuhan a végtelenbe

Az apám már rég kilépett / a karácsonyt tagadó időkből, / nem tudván: nem az a jövő lett / jelenné, amelyben annyira hitt. / Az anyámról fél évszázad múltán / kiderült, hogy el tudja készíteni / (mindig is tudta) a vajon főtt böjti / bablevest s a mézes mákos gubát. – Magasiskola rovatunkban februártól három hónapig vajdasági írók műveit közöljük. Ezen a héten Harkai Vass Éva verseit olvashatják.

További találatok