hirdetés

Keresési eredmény a(z) „maros andrás” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Interjú

Maros András: Ami vicces, az mindig gyanús

Furcsa volt, hogy a kritika nem tud mit kezdeni velük, hiszen a lektűrnél komolyabbak voltak, de mégsem elég komolyak. És ami vicces, az mindig gyanús. Nincs hozzá itthon címke vagy polc, nem tudják behatárolni. – Maros Andrással Szekeres Dóra beszélgetett.

Rendkívüli nyitva tartás

Füvesítés

Annak idején az összes pálya foglalt volt, mindig, kora tavasztól ősz végéig versenyzők iskoláztak, a hajnali óráktól este hatig (maradtak volna tovább is, de jöttek a tanácsiak, nekik hangos köszönés után át kellett adni a pályát), mindössze a déli pályakarbantartás alatt szünetelt a játék. − Maros András írása a Rendkívüli nyitva tartásban.

KÖNYVAJÁNLÓ

Maros András: Semmi negyven

Palackozott víz: ez meg miféle értelmetlen luxus? Dan egy hatos csomagot emel be a bevásárlókocsiba. Miért fizet a vízért? - Különös figurák és helyzetek, elérhetetlen példaképek a 80-as, 90-es évek teniszvilágából. A rendszerváltás környéki Magyarország egy élsportoló tinédzser szemén keresztül. Maros Andás Magvetőnél megjelent új, Semmi negyven című regényéből ajánlunk egy részletet.

Könyvajánló

Maros András: Csinálni kell

"Egy nagyképű kisfiú, akit az anyja sétáltatott kézen fogva, hangosan sorolta a széltípusokat: Bóra, Főn, Nemere, Sirokkó, Hurrikán, Számum, Tájfun, Misztrál, Tornádó. Amikor a lista végére ért, a még nála is büszkébb mama elrendelte, hogy kezdje elölről, ha lehet, még hangosabban." - Maros András, a Magvető Kiadónál megjelenő novelláskötetéből közlünk részletet.

Kis nyári zene

Két francia

Reggel kölcsönkértem a CD-t, aztán bementem a közeli városba, Montpellier-be, és megvettem az összes kapható Mickey 3D-albumot meg egy koncert-DVD-t... - Maros András kis nyári zenéi.

Kis Magyar Dekameron

A visszaeső

Ha le kéne írni, milyen férfival akarja megcsalni a férjét, azt a szemétláda Telekest, nagyjából Jácint külsejét adná meg, majdnem minden paraméter megfelelt neki... - Maros András elbeszélését olvashatják a Kis Magyar Dekameron sorozatban.

Portré

A litera "Mátyás király Gömörbe'" címmel meghívásos pályázatot hirdetett kisprózai művek alkotására. A pályázatról bővebben a litera Mátyás-oldalán olvashatnak.

Alibi – hat hónapra 7., TITOK

Este nyolckor születtem, fújt a szél/ Kassát szerettem és a verseket / A nőket, a bort, a becsületet / S az értelmet, mely a szívhez beszél – / Mást nem szerettem. Minden más titok. / Nem könyörgök, s ne irgalmazzatok. (Márai Sándor) 

szabadpolc

Három plusz egy

Recenzensünk négy Könyvfesztiválra megjelent prózakötetet választott Szabadpolcára, kettőt a Magvető, kettőt az Ulpius kínálatából.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Születésnap előtt

2003. 12. 04. - Tóth Krisztina ráadás netnaplója
Egy hete volt, hogy elkezdtem, pontosabban nem kezdtem el ezt a naplót: érdekes, egy szempillantás alatt elmúlt, huss. A szempillantásról még csak annyit, hogy nem tudtam ellenállni a kísértésnek, és ma, amikor visszatértem a Rossmann üzletbe, hogy az elkészült fényképeimet kiváltsam, vettem egy doboz műszempillát Morpheusz kosarából.

Red and Blue Army

2004. 02. 29. - Nagy Gergely netnaplója
Magam is voltam igazolt Vasas-sportoló, kardvívó valaha, de az már rég volt, apai nagyanyám meg Angyalföldön él, nem messze a Fáy utcától, de én közben nem voltam semmilyen drukker, csak annak drukkoltam, hogy legyen már valami ezzel az egésszel, ami a magyarfoci. Ez eddig még nem jött be, de a Vasasnak azért lehet szurkolni. Kijárunk, ott vagyunk, új csapat épül mostan Angyalföldön, szép remények vannak a feljutásra.

Szerda

2004. 04. 14. - Maros András
Viszont. Van egyvalami, amit felhozhat mentségére a szerda: a foci. Már megint a foci. A Palatinus április elsejei felolvasásáról tudósító újságírótól megkaptuk a magunkét, mi, focit kedvelő írók, a cikkben kértek bennünket, hogy szálljunk le a témáról, mert már kezd unalmas lenni. Már a gombfoci is határeset. Pedig most, amikor a szerda jó pontjait próbálom összegyűjteni, sajnos muszáj legalább megemlítem e sportot.

A fokozatosság híve

2004. 04. 13. - Maros András
Megvan az esély rá, persze, hogy holnapra ebből csak közepes történet lesz, holnapután pedig kiröhögöm magam, amiért egykor, nem is olyan rég, jónak találtam ezt a dögunalmas, ezerszer látott/hallott/olvasott, közhelyes, csöppet sem szórakoztató sztorit. Szörnyű érzés lehet erre rádöbbenni regényírás közben, mondjuk háromszáz megírt oldallal a hát mögött egyszer csak meglátni, mekkora hülyeség ez az egész.

Elveszett fordítás

2004. 04. 12. - Maros András
Charlotte (Scarlett Johansson) ül az ötcsillagos tokiói szálloda ablakában, alatta a város - elképesztő hangulatot varázsol e kép a Művész mozi fingszagú, fülledt termébe. Ha nincs semmi cselekmény, ha nincs semmilyen szál a filmben, akkor is, pusztán a tokiói szálloda ízlésesesen, diszkréten világított folyosóit, az éttermet, a bárt, a szobákat (plusz kilátást) nézve is elégedetten távoztam volna a moziból.

Gyöngytyúk

2004. 04. 11. - Maros András
Tegnap Szilvivel összeírtuk, hogy ha mostanában tartanánk az esküvőnket, ki mindenkit hívnánk meg. Száznyolcvan főnél tartottunk. Mentünk volna tovább is, de már nem maradt hely a papíron. Ebből persze húznánk jócskán. Volt és meglévő munkahelyek, sportbarátságok (mindkettőnknek), irodalom, reklám, gyerekkori barátságok - sok a szál. Meg van a család is, Szilvi oldaláról nem is kicsi.

Teszt

2004. 04. 10. - Maros András
Este beülök Viktor barátommal kedvenc kávézómba, melynek nevét, mindenféle különösebb indok nélkül, elhallgatom. Így elegánsabb. Csapolt Budweiser van és jó a kávé. (Jut eszembe: miért finomabb Prágában a Pilsner Urquell, mint Budapesten?)

A fal és a tévé

2004. 04. 09. - Maros András
Finom hátradőléssel kikerülhetünk a képből, és minden további nélkül megtehetjük, hogy csak akkor "jövünk vissza" ismét a párizsiak színe elé, amikor már úgy érezzük, túlvagyunk a nehezén. Saját kollégáink elől ugyan nem tudunk menekülni, de azok elől már nem is kell, már ismernek, tudják, hogy előbb-utóbb eljön a röhögés pillanata.

Talán majd holnap

2004. 04. 08. - Maros András
Annyira kínos. Itt ez a netnapló, meg kéne töltenem tartalommal, első nap, ha most nem fogom meg az olvasót, kicsúszik a kezeim közül. Erre meg mi történik? Hát éppen ez az: semmi. Semmi olyan, amiről érdemes lenne írnom. Említésre alig-alig méltó apróságok, amelyeket, jobb híján, kénytelen vagyok most megosztani Önökkel, kedves olvasóim. Előre is elnézést kérek, amiért rabolom a drága idejüket, amiért untatom Önöket.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Maros András: Kávéházi pillanatok című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-12-08 18:00:00
Maros András új könyvének bemutatója. A szerzővel Király Levente, a kötet szerkesztője beszélget.

Kistangó est

Udvarház Központ (Székesfehérvár, Kossuth u. 14.)
Kezdő dátum: 2006-05-06 17:00:00

Ulpius – est

Alexandra Pódium (Alexandra Könyváruház, Bp, V., Nyugati tér)
Kezdő dátum: 2005-09-01 19:00:00

Ulpius-ház könyvheti bemutató

Kuplung (Bp, VII., Király u. 53.)
Kezdő dátum: 2005-06-04 20:00:00

Alibi hat hónapra: Titok

Bp, VI., Andrássy út
Kezdő dátum: 2005-05-24 16:00:00

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Maros András: Elkezdtem szeretni ezeket a mai játékszabályokat nem ismerő karaktereket

Maros Andrásnak Csinálni kell című novelláskötete az idei Könyvfesztiválra jelent meg a Magvető gondozásában. Novellaírásról, a Vesztesek klubjáról, a mai játékszabályokat nem ismerő karakterekről, össze nem rakott húsdarálóról Jánossy Lajos beszélgetett az íróval.